reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Ja tam żadnych snów nie mam. Albo nie pamiętam. Na początku jakieś się zdarzały. Ja generalnie słabo śpię, b przy każdym obrocie na drugi bok się przebudzam i przekładam poduchę pod brzuch. Siku też ze 2-3 razy minimum... :-(

A dziś mój młody mi przywalił, jak się na plecy przewróciłam i byłam w takim półśnie ze świadomością "tylko na momencik, żeby boki odpoczęły", a tu nagle ze środka - bach, bach! :-)
Ale po wczorajszej ciszy to mnie mega ucieszyło!!! Dziś już generalnie jest aktywniejszy trochę. :-)

Ja na razie ubranek żadnych nie kupuję. W chyba 33 tygodniu będziemy mieć badanie, po którym będzie w miarę łatwo wyliczyć wzrost i wagę dzieci w momencie urodzenia (tak mi mówiła kuzynka - matka 2 bobasów). Że potem co tydzień o 250 g przybierają. I wtedy będzie można ustalić jaki rozmiar będzie najlepszy.

A ja przeważnie chodzę tylko raz i to nad ranem, hmm dziwne Ale jak się budzę na siku to już mnie brzuch boli, a co do ciuchów to ja narazie kupuje ubranka tak na 62 rozmiar, mniejsze pewnie pod koniec kupię bo znając życie to moje dziecko i tak ogromne będzie :)) a kombinezon ja bym chciała od razu w rozmiarze też ok 62, na 56 nie będę kupowala

Ja przed ciaza to 3 razy tyko jsk sie mega upiłam to spalam do rana bez haahah

Ja jak mam cokolwiek w pęcherzu sie budze i nie moge dpac wiec juz pol przytomna chodze i od razu usypiam - moge kreski dzis stawiać :D sle co godizne to na prwno albo cześciej

Nie to ja przed ciążą kamienny sen. Nie wiem czy wybuchy bomb by mnie obudziły! ;-) A co dopiero takie błahostki jak pełny pęcherz.
Kiedyś na drzwiach pokoju miałam taką tabliczkę: " W godz.0.00 - 11.00 w razie pożaru wynosić razem z łóżkiem!" ;-)

A mnie ostatnio budzą komary w nocy, jak mi brzęczą nad uchem! Śpię cała nakryta kołdrą aż pod szyję i dlatego je zawsze słyszę, bo głowa odkryta i latają blisko uszu. Nie cierpię tego! Dzisiaj to chyba kilkanaście razy mnie obudziły. Zapalam wtedy światło i poluję i je szukam, żeby zabić. Ale dzisiaj tylko jednego zabiłam, a drugi mi bzyczał dalej :/ Ale przeprowadzam się i może będzie lepiej w mieszkaniu na 3 piętrze, bo tu jest parter i ogród

reklama
Do góry