spekoppar_
Fanka BB :)
Czy wymaz bakteryjno mykologiczny mogę zrobić od razu po okresie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zadzwoniłam do szpitala w mieście i umówiłam się na termin, skierowanie dostałam od lekarza ale robił mi całkiem inny.i ze skierowaniem szłaś do pierwszego lepszego szpitala czy jakoś Twój lekarz Cię przyjmował w szpitalu w którym pracuje ? Miesiąc to krótko, taki termin jest jak najbardziej akceptowalny. No właśnie patrzyłam, że prywatnie to tak minimum 800-900 złotych... aleee jak mam czekać np. rok czy dwa to wiadomo.
mi wystawił ginekolog prywatnie ale on pracuje w szpitalu (nie wiem czy to ma znaczenie) ale nie mówił konkretnie do jakiego szpitala mam się zgłosić.dzięki, właśnie zadałam kolejne pytanie w tym temacie, a Ty mnie od razu naprowadziłaśi od razu pójdę za ciosem, czy takie skierowanie może wystawić ginekolog przyjmujący prywatnie czy muszę iść na NFZ na wizytę ?
To daj znać co tam po tej wizycie Ci powie. Wdech wydech wdech wydech. Ściskam!No właśnie to jest na tyle dziwne, że postanowiłam pojechać jeszcze za chwilę do jakiegoś wolnego lekarza, żeby sprawdził jak to wygląda (żebym na darmo nie jechała do Katowic i nie robiła badań bez sensu), bo już od kilku godzin nie mam nawet plamienia, jedyne co to było delikatne krwawienie wczoraj (ale wkładka spokojnie wystarczyła), a dzisiaj rano tylko brązowe plamienie, więc ciężko to uznać za okres :/
Akurat jutro mam jechać sama, bo mąż jest na wyjeździe.
mi wystawił ginekolog prywatnie ale on pracuje w szpitalu (nie wiem czy to ma znaczenie) ale nie mówił konkretnie do jakiego szpitala mam się zgłosić.
no to pewnie wystarczy, aby ginekolog miał umowę z NFZ. Dziękuję Wam serdecznie. I Wam i wszystkim pozostałym, które się wypowiedziały w tym temaciezadzwoniłam do szpitala w mieście i umówiłam się na termin, skierowanie dostałam od lekarza ale robił mi całkiem inny.
Przyjęli mnie na oddział o 8 rano, ok 10 hsg i ok 14 wyszłam.
Dobrze, że poszłaś do lekarza I wiesz na czym stoisz, to przykre że tak słabo pod względem zdrowotnym rozpoczą się ten rok . Trzymam kciuki żeby możliwie jak najszybciej Ci się polepszyłoByłam dzisiaj u ortopedy, bo ten ból jest mocno dokuczliwy - popatrzył, pomacal i powiedział, że to normalne - przy takim stłuczeniu chrząstek żebrowych/mostkowych i stanie zapalnym, ból jest silny i długotrwały (mam się nastawić na ok. miesiąc). Więc poza obwiązywaniem się bandażem mogę robić okłady zimne/ciepłe na zmianę, nie stresować się i ograniczyć wszelką aktywnośćDał mi skierowanie na rezonans, jakbym chciała iść, ale on nie widzi takiej potrzeby.
Witaj roku 2024!![]()
Mi moją ginekolog która przyjmuje prywatnie wystawiała skierowanie do placówek NFZ i nie było problemuno to pewnie wystarczy, aby ginekolog miał umowę z NFZ. Dziękuję Wam serdecznie. I Wam i wszystkim pozostałym, które się wypowiedziały w tym temacie![]()
Wdech i wydech zdecydowanie są tu potrzebne (byle nie zbyt głęboki, bo żebra boląTo daj znać co tam po tej wizycie Ci powie. Wdech wydech wdech wydech. Ściskam!
Kurcze , ale słaboWdech i wydech zdecydowanie są tu potrzebne (byle nie zbyt głęboki, bo żebra bolą).
Jestem po wizycie - cykl może można by liczyć od dzisiaj, ale to też ostrożnie, bo to krwawienie jest bardzo skąpe. Za to w jajniku mam torbiel czynnościową (czyli owulacji w ogóle nie było w poprzednim cyklu, mimo podanego ovi). Dzwoniłam przed chwilą do Katowic, żeby zapytać czy jest sens, żebym w ogóle przyjeżdżała jutro, bo moim zdaniem (i tego lekarza u którego byłam przed chwilą) przy takiej torbieli lepiej poczekać aż się wchłonie w kolejnym cyklu, ale teraz już nie ma tam nikogo kto by mi udzielił takiej informacji - muszę zadzwonić jutro, z samego rana i ustalić z położnymi i lekarzem co i jak.