reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

@wrobelmm trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. To chyba takie staraczkowe fatum że jak okres ma wypaść w określony dzień to albo się spóźni albo nagle z dpy jakieś plamienia i nie wiadomo jak to interpretować. Jedziesz na wizytę sama czy z partnerem?
No właśnie to jest na tyle dziwne, że postanowiłam pojechać jeszcze za chwilę do jakiegoś wolnego lekarza, żeby sprawdził jak to wygląda (żebym na darmo nie jechała do Katowic i nie robiła badań bez sensu), bo już od kilku godzin nie mam nawet plamienia, jedyne co to było delikatne krwawienie wczoraj (ale wkładka spokojnie wystarczyła), a dzisiaj rano tylko brązowe plamienie, więc ciężko to uznać za okres :/

Akurat jutro mam jechać sama, bo mąż jest na wyjeździe.

reklama
ja osobiście nie ubijałam nigdy zapłodnionego jaja z miodem i myślę, że tu może być pies pogrzebany.
(zauważcie, że nie ma napisane co zrobić potem z tym jajem. Czyli mogę je ubić i wylać do kibla? 😂)
Ja ubijałam (ale samo żółtko z miodem), ale nigdy się nie zastanawiałam czy oby na pewno jest zapłodnione ;)

Ja akurat miałam od NFZ, raz do roku tam chodzę na przegląd podwozia. I mówię, że mamy kłopot, to dał skierowanie. I uczciwie powiedział że na niepłodności się nie zna.
to akurat w porządku lekarz chyba.
Moją kuzynkę ponad rok leczył lekarz prywatnie z niepłodności i nie potrafił się przyznać, że nic nie ogarnia. Dopiero trafiając tu ktoś napisał, że e z takim stosunkiem LH do czegoś tam to najlepiej jeszcze zrobić rezerwę jajnikową i wyszło 0,8. A lekarz widział te wyniki i według niego było wszystko ok. Kazał się partnerowi zbadać.

Dzisiaj drugi. Ale wczoraj też niezbyt wiele tej krwi było.
no to mi już się drugiego dnia rozkręca. Kiedyś tak nie miałam, ale ostanie kilka miesiączek rozpoczyna się od plamienia. Kiedyś było od razu z grubej rury. . . Ale mi też się zaczyna dopiero dwa dni po odstawieniu proga. A Tobie się chyba zaczęło podczas brania... Dobrze kojarzę ?

no to mi już się drugiego dnia rozkręca. Kiedyś tak nie miałam, ale ostanie kilka miesiączek rozpoczyna się od plamienia. Kiedyś było od razu z grubej rury. . . Ale mi też się zaczyna dopiero dwa dni po odstawieniu proga. A Tobie się chyba zaczęło podczas brania... Dobrze kojarzę ?
Tak, zaczęło się podczas brania. Mam nadzieję, że się jeszcze rozkręci, ale w takiej sytuacji kolejny problem będzie taki, że nie wiem jak to liczyć. Bo wczoraj i dzisiaj jest krew, ale jest jej mało, głównie przy podcieraniu, a tak to dużo brązowego. Zwykle dostawałam okres wieczorem, było trochę brązowego i w nocy się rozkręcało.

dzięki, właśnie zadałam kolejne pytanie w tym temacie, a Ty mnie od razu naprowadziłaś 🙂 i od razu pójdę za ciosem, czy takie skierowanie może wystawić ginekolog przyjmujący prywatnie czy muszę iść na NFZ na wizytę ?
Ja dostałam skierowanie od lekarza prywatnego, ale akurat on pracuje w tym szpitalu na NFZ i on zajął się moim badaniem drożności.

Tak, zaczęło się podczas brania. Mam nadzieję, że się jeszcze rozkręci, ale w takiej sytuacji kolejny problem będzie taki, że nie wiem jak to liczyć. Bo wczoraj i dzisiaj jest krew, ale jest jej mało, głównie przy podcieraniu, a tak to dużo brązowego. Zwykle dostawałam okres wieczorem, było trochę brązowego i w nocy się rozkręcało.
wydaje mi się, że 1DC się liczy się od dnia jak jest żywa czerwona krew, raczej większa ilość niż taka na papierze. Ale może jestem w błędzie, jeżeli tak to proszę o poprawienie.

Masz dla mnie jakąś radę w związku z PCOS i tym, ze jak sama mówisz, większe masz doświadczenie w temacie? Ja staram sie o pierwsze dzieciątko dopiero, strach jest ogromny, że sie nie uda, że będą problemy...
Przede wszystkim musisz poszukać dobrego lekarza. Ja nie ukrywam że mogą być problemy ale nie muszą. Dobry lekarz to podstawa

reklama
Do góry