reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Sprawdziłam właśnie w kalendarzu i od początku roku do wrzesnia miałam cykle 31 dni. Jak zaczęłam się starać o dziecko w 2021 to od tego czasu cały czas było 31, rzadko 30, a owulacja była zwykle w 17 dniu cyklu (chodziłam na monitoringi).
rozumiem ale jak dla mnie to u ciebie nie ma co regulować bo masz regularne cykle :)
A ten grudniowy cykl to mógł ci wydłużyć dupek skoro ginekolog mówiła, że masz cienkie endo to znaczy, że przygotowywało się do okresu 🤔

Sprawdziłam właśnie w kalendarzu i od początku roku do wrzesnia miałam cykle 31 dni. Jak zaczęłam się starać o dziecko w 2021 to od tego czasu cały czas było 31, rzadko 30, a owulacja była zwykle w 17 dniu cyklu (chodziłam na monitoringi).
No to ja bym powiedziała, że cykle masz regularne. Ja w 2023 miałam wahania 24-34dni 🙈

tak o to mi chodziło :)
Na moje oko nie masz wcale rozjechanych cykli. Wahania cyklu +/- 7 dni może być całkiem normalne. U żadnej z nas nie ma owulacji w tym samym dniu cyklu (jak wiadomo faza lutealna jest stała).
W październiku miałaś dłuższy cykl ale sama mówisz, że choroba i leki.
Dla mnie masz regularne cykle tylko późniejszą owu.
Własnie zauważyłam zależność, że za każdym razem jak wezmę w cyklu ibuprofen to się tak dzieję (zapisuję wszystko). W październiku podczas choroby wzięłam podczas niej z 10 ibuprofenów ogólnie. W grudniu wzięłam ibuprofen kilka dni z rzędu, bo bolała mnie głowa, a paracetamol na mnie nie działa. Pewnie to jednak nie ma nic z tym wspólnego, ale jednak mnie to zastanawia.

Ginekolog powiedziała mi dokładnie to samo co Ty:) Powiedziała, że owulacja może mi się przesuwać przez nadmiar androgenów.

Mam wiadomość od mojej ginekolog. Kazala odstawić duphaston, twierdząc, że te 7 dni mimo wszystko powinny wystarczyć.

Własnie zauważyłam zależność, że za każdym razem jak wezmę w cyklu ibuprofen to się tak dzieję (zapisuję wszystko). W październiku podczas choroby wzięłam podczas niej z 10 ibuprofenów ogólnie. W grudniu wzięłam ibuprofen kilka dni z rzędu, bo bolała mnie głowa, a paracetamol na mnie nie działa. Pewnie to jednak nie ma nic z tym wspólnego, ale jednak mnie to zastanawia.

Ginekolog powiedziała mi dokładnie to samo co Ty:) Powiedziała, że owulacja może mi się przesuwać przez nadmiar androgenów.
ja chyba nie znam tutaj żadnej, która ma co miesiąc w ten sam dzień cyklu owulację 🙈 ile to by ułatwiło nam wszystkim 🤣 (zero testów owu, zero mierzenia temperatury)
Ja potrafię mieć owulację w 10dc a czasem w 16dc i to jest całkiem normalne :)

reklama
Do góry