reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Hej to trochę podobna sytuacja do mnie, u mnie pozytywny test 26 czy 27 grudnia a teraz znowu dwie krechy 🙈 z tym że ja jestem po poronieniu I nie wiem którym wierzyć. W poprzedniej ciąży owulacyjne pokazywały 2 kreski szybciej od testu ciążowego 🙈 chociaż różne opinie na ten temat czytałam...
Owulaki są od wyznaczania owulacji, a ciążowe od potwierdzania ciąży. Test owulacyjny zrobiony przed okresem nieważne czy wyjdzie pozytywny czy negatywny nic nie oznacza

reklama
Mi ginekolog kazała brać 3 dni po pozytywnym teście owulacyjnym. Ale ja mam na ustabilizowanie cykli, bo już dwa razy mi się spóźnił długo okres od 5 miesięcy, a wcześniej tak nie miałam. Ale może to ma związek z odstawieniem przeze mnie antydepresantów. Jeden raz na pewno przez chorobę i multum leków, to miałam cykl 38 dni. A teraz muszę mieć na pewno regularnie, żeby zapisać się na histerolaparoskopię.
Miałam pozytywny test owulacyjny a owulacja była tydzień później także....

Hej to trochę podobna sytuacja do mnie, u mnie pozytywny test 26 czy 27 grudnia a teraz znowu dwie krechy 🙈 z tym że ja jestem po poronieniu I nie wiem którym wierzyć. W poprzedniej ciąży owulacyjne pokazywały 2 kreski szybciej od testu ciążowego 🙈 chociaż różne opinie na ten temat czytałam...
Testy owu są do wyznaczania piku lh czyli owulacji i nie zawsze się sprawdzają..testy ciążowe wykrywają bhcg czyli ciążę. Nigdy na odwrót..mimo wszystko i takie testy się mylą bo to tylko kawałek papierka.

Pamiętajmy, że na forum są osoby nowe "zielone" w tych tematach także nie wprowadzajmy ich w błąd. To że którejś kiedyś wyszły dwie krechy na owulacyjnym a była w ciąży to czysty przypadek. Tak samo jak dwie krechy na testach owu nie znaczą, że ona się odbędzie.

reklama
Nawet, jeśli jej nie będę mieć to nie ma teraz dla mnie znaczenia, bo po zabiegu wracamy do naturalnych cykli, które najwyżej będą stymulowane, jeśli dalej będą się rozjeżdżać🙂
A ile trwają wasze starania? Jeśli kolejny raz lekarz będzie kazał Ci brać dupka na podstawie kawałka papieru, to proszę, zmień go 😏

Do góry