reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ja na dupka już uważam. Niby w necie pisze, że nie hamuje owulacji ale. Dwa poprzednie cykle brałam od 16 dnia i nic, ani ból ovu, testy bez piku, zero śluzu. W tym cyklu powiedziałam dość i czekałam az do 18 dnia az bylo ovu i profilaktycznie wzielam go 3 dni po ovu. Nawet jak nie bedzie ciazy to moim zdaniem ta ovu była a u mnie to duzy sukces.
Mi lekarz zalecił duphaston od 17 dc cyklu

reklama
a jak wahają ci się cykle?
Do sierpnia miałam normalnie 30-31 dni, we wrześniu 34, wtedy zeszłam całkiem z antydepresantów, więc wiedziałam, że kilka dni się może rozjechać. w październiku byłam chora i brałam dużo leków i cykl wydłużył się do 38 dni, w listopadzie mialam 29 albo 30, nie pamiętam już. a teraz znowu się wydłużył grudniowy cykl i dostałam duphaston. Nie wiem czy o to ci chodziło.

Odpuść, wyjedź na wakacje, musisz przestać chcieć to samo przyjdzie, za bardzo chcesz...
Angry Jon Bernthal GIF by NETFLIX
A jednoczesnie musisz mieć pozytywne nastawienie do ciąży 🤣🤣🤣

Do sierpnia miałam normalnie 30-31 dni, we wrześniu 34, wtedy zeszłam całkiem z antydepresantów, więc wiedziałam, że kilka dni się może rozjechać. w październiku byłam chora i brałam dużo leków i cykl wydłużył się do 38 dni, w listopadzie mialam 29 albo 30, nie pamiętam już. a teraz znowu się wydłużył grudniowy cykl i dostałam duphaston. Nie wiem czy o to ci chodziło.
tak o to mi chodziło :)
Na moje oko nie masz wcale rozjechanych cykli. Wahania cyklu +/- 7 dni może być całkiem normalne. U żadnej z nas nie ma owulacji w tym samym dniu cyklu (jak wiadomo faza lutealna jest stała).
W październiku miałaś dłuższy cykl ale sama mówisz, że choroba i leki.
Dla mnie masz regularne cykle tylko późniejszą owu.

Ciężko odpuścić I nie myśleć, mi tym bardziej bo jak teraz nic nie wyjdzie to zobaczymy się z mężem na Wielkanoc, później wakacje.... więc te starania takie raz na jakiś czas...
Nie może Ci wysyłać spermy w kubeczku 🙈 Ja przepraszam za ten czarny humor ale kurde ... Jak chce puknąć kobyłę to sperma sobie elegancko jedzie z Niemiec, Holandii...skąd dusza zapragnie 🤷🏻‍♀️ a tu człowiek sobie nie może tak sam zaaplikować 🤣 . Ja już nawet sprawdzałam, czy nie mogę sobie sama zrobić inseminacji 🤣🤣🤣 znajoma weterynarz stwierdziła, że może mi zrobić ale nie wie jak przeżyje wziernik dla kobył 🤣🤣🤣

reklama
ile miał najdłuższy, a ile najkrótszy cykl odkąd się starasz :) powiedzmy w ostatnim pół roku 🤔
Sprawdziłam właśnie w kalendarzu i od początku roku do wrzesnia miałam cykle 31 dni. Jak zaczęłam się starać o dziecko w 2021 to od tego czasu cały czas było 31, rzadko 30, a owulacja była zwykle w 17 dniu cyklu (chodziłam na monitoringi).

Do góry