reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dziewczyny, czy tylko mi się wydaje, czy to naprawdę jest chore, że roniąc swoją ciążę w szpitalu, dają mi na salę świeżo upieczoną mamę, która dostaje pozwolenie na rozkrecanie swojej laktacji laktatorem, bo noworodek jest w domu? Ja wiem, ze nie jestem w hotelu... Ale dwie sale stoją puste, a ja właśnie od pół godziny słucham dźwięku laktatora... 😭
Ja byłam w osobnej sali od wszystkich, ale nie dało się nie słyszeć odgłosów ktg z korytarza.
Bardzo mi przykro kochana ❤️

reklama
gadałam z mężem o ivf. Uzgodniliśmy, że otwieramy subkonto o nazwie "in vitro/samochód" i odkładamy kasę. I w planach jest ivf w 2025r.
Super, że to przegadaliście i podjęliście decyzję ❤️ Mam jednak nadzieję, że do tego czasu ivf nie będzie Wam potrzebne, bo uda się bez niego, a odłożoną kasę przeznaczycie na nową Mazdę ;D

Taka sytuacja nigdy nie powinna mieć miejsca i nigdy nie powinnyście były trafić na jedną salę. Jeśli czujesz się na siłach, poproś położną, żeby albo Ciebie albo tą dziewczynę, przenieśli na inną salę. Jesli się nie czujesz - poproś jutro partnera, żeby to zrobił w Twoim imieniu - miałam podobną sytuację, ale z dziewczyną podpięta do ktg. Nikt nie widział w tym problemu, ale też od razu po interwencji, zabrali ją na inną salę.

Przykro mi, że musisz przez to przechodzić :(
O 23 przyszła pielęgniarka podłączyć tej Pani kroplówkę. Zapytała mnie jak się czuję, więc wprost jej powiedziałam, ze nie rozumiem tej sytuacji. Przeniosła Panią na inną salę... Przyszła i mnie przepraszała, ze ktoś nie wziął tego pod uwagę. Mam szczerą nadzieję, że dzisiaj już stąd wyjdę 🥺

O 23 przyszła pielęgniarka podłączyć tej Pani kroplówkę. Zapytała mnie jak się czuję, więc wprost jej powiedziałam, ze nie rozumiem tej sytuacji. Przeniosła Panią na inną salę... Przyszła i mnie przepraszała, ze ktoś nie wziął tego pod uwagę. Mam szczerą nadzieję, że dzisiaj już stąd wyjdę 🥺
Bardzo nieludzkie zachowanie, może ktoś nie pomyślał, ale w takim miejscu zdecydowanie trzeba mieć więcej empatii.

Dobrze, że powiedziałaś wprost co czujesz.

Dziewczyny, czy tylko mi się wydaje, czy to naprawdę jest chore, że roniąc swoją ciążę w szpitalu, dają mi na salę świeżo upieczoną mamę, która dostaje pozwolenie na rozkrecanie swojej laktacji laktatorem, bo noworodek jest w domu? Ja wiem, ze nie jestem w hotelu... Ale dwie sale stoją puste, a ja właśnie od pół godziny słucham dźwięku laktatora... 😭
Ja roniąc byłam na sali z dziewczyną, która się cieszyła, że poroniła i ciągle o tym mówiła jakie to szczęście. Na badanie USG zabrali mnie z 56 letnia kobietą, która zaliczyła wpadkę i dzień później miała mieć cesarkę. Opowiadała mi swoją historię jak najpierw długo starali się o syna, później przez kolejne 8 lat terapii i leczenia nic się nie udawało i zrezygnowali. Była pewna, że zaczęła się menopauza i umówiła się do ginekologa po zatrzymaniu miesiączki 🤷 był 3 miesiąc ciąży

Super, że Cię posłuchała 🙂 czasami naprawdę robią coś bezmyślnie

reklama
Do góry