reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
pęcherzyki po 8mm? Nie rozumiem. Jesli jest pęcherzyk 8mm to albo była owu i jakiś inny pękł, albo nie było owu. Brak płynu w zatoce też świadczy o tym, ze albo jesteś rpzed owu albo dosłownie dopiero co była.
Endo 7mm jest w dolnej granicy, ale oke
Mam w opisie usg, że pęcherzyki w jajnikach mają do 8mm.

Mam w opisie usg, że pęcherzyki w jajnikach mają do 8mm.
no to są małe pęcherzyki. Więc albo jesteś grubo przed owulką, albo coś pękło dopiero co, albo cykl bezowulacyjny. Ciężko powiedzieć. Pęcherzyki pękają przy wielkości 19-24mm około. Więc Twoim jeszcze daleko :)

Dzięki dziewczyny za odp. Myślę, że może po prostu jest już po owu bo śluz płodny miałam od 10 do 14 dnia cykl, cykle ostatnio 26, 27 dni. A dziś w dniu badania 15 dc. Ale tak jak mówicie teraz to ciężko wnioskować, bo może bezowulacyjny.

Hej dziewczyny, potrzebuje rady. Zrobiłam sobie badania na mykoplazme i ureaplazmę i mamy pozytywne wyniki na oba. Lekarz przepisał mi Zinnat, ale nigdzie nie znajduje informacji, ze to się leczy tym antybiotykiem. Czy któraś z Was miała i przeszła udaną terapie?

reklama
Dzięki dziewczyny za odp. Myślę, że może po prostu jest już po owu bo śluz płodny miałam od 10 do 14 dnia cykl, cykle ostatnio 26, 27 dni. A dziś w dniu badania 15 dc. Ale tak jak mówicie teraz to ciężko wnioskować, bo może bezowulacyjny.
może zrób proga za 7 dni? Zawsze będziesz miała obraz. Albo jeśli masz możliwość pójść na monitoring np za 2 dni - jak owulacja była, to już będzie ciałko żółte i płyn w zatoce. To takie możliwości, ale oczywiście nie musisz nic sprawdzać :)

Do góry