reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Hej dziewczyny, potrzebuje rady. Zrobiłam sobie badania na mykoplazme i ureaplazmę i mamy pozytywne wyniki na oba. Lekarz przepisał mi Zinnat, ale nigdzie nie znajduje informacji, ze to się leczy tym antybiotykiem. Czy któraś z Was miała i przeszła udaną terapie?
Może mnie dziewczyny nie wygonią na zbity pysk, ale z mojej wiedzy to ureaplasme leczy się doxycyclina i erytromycyna (nie wiem jak z myko bo nie miałam). Ja dostałam summamed i mi pomógł.

reklama
może zrób proga za 7 dni? Zawsze będziesz miała obraz. Albo jeśli masz możliwość pójść na monitoring np za 2 dni - jak owulacja była, to już będzie ciałko żółte i płyn w zatoce. To takie możliwości, ale oczywiście nie musisz nic sprawdzać :)
Zbadam proga bo i tak miałam to w planach żeby zbadać:) A ile po owu widać ciałko żołte i płyn? Zawsze płyn jest po owu?

Heja. Heja. Ja Wam powiem, że tak bardzo zylam nadzieja (jak kazda z nas), że razem z @aurii_orelii i @Mademoiselle_Nika powędruje na mamuski. A tu okres idzie i idzie ;) może nie jest jeszcze jakoś spóźniony, ale wiecie 34 dc, a tu nic na razie nie kręci nawet na @. Popłakałabym sobie, ale migrena mnie męczy.
Pomarudze jak zawsze, ale zastanawiam się czy coś nie robię źle. A może jednak te narządy mam "poprzestawiane", albo za dużo obnizone albo źle uprawiam seks albo plemniki już nie są halo? Ehhh, lekarz mówił, se jajnik pracuje, narządy też jeszcze daleko do wypadania, a ja siw sama nakręcam. No koniec marudzenia.
Z pozytywów, zrobiłam wczoraj trening, ale podczas niego przypomniało mi się, że parę miesięcy wcześniej z dachu spadły kolce na golebie i na pewno teraz na wiosnę będę miała pełno srak na tarasie :D 😀

Co? Już? Kiedy to minęło:D który masz dzisiaj tydzień?
Póki nie na @ jest nadzieja. A jak nie to zaraz znikniesz na październikowe mamusie ❤️
Dzisiaj mi wypada 5+1

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za odp. Myślę, że może po prostu jest już po owu bo śluz płodny miałam od 10 do 14 dnia cykl, cykle ostatnio 26, 27 dni. A dziś w dniu badania 15 dc. Ale tak jak mówicie teraz to ciężko wnioskować, bo może bezowulacyjny.
Dziwne bo jakbyś była po owulacji to powinna to zobaczyć na usg, a skoro nie ma płynu... Albo tak jak dziewczyny piszą bezowulacyjny, albo owu się grubo przesunie

Niestety progesteron 7,7 😔
A nie miałaś wcześniej stwierdzanej niedomogi? Bo jeśli nie to wstrzymałabym się z dupkiem do przyrostu. Albo próg odbije do góry razem z betą, albo będzie trzeba wtedy wdrożyć dupka albo w najgorszym wypadku biochemiczna. Wiem ,że chciałoby się zrobić wszystko żeby ciąża się utrzymała ale jestem zdania, że jak ciąża jest zdrowa to sama się utrzyma na początku do przyrostu a później można podtrzymać dupkiem. Trzymam mocno kciuki 🤞❤️

reklama
A nie miałaś wcześniej stwierdzanej niedomogi? Bo jeśli nie to wstrzymałabym się z dupkiem do przyrostu. Albo próg odbije do góry razem z betą, albo będzie trzeba wtedy wdrożyć dupka albo w najgorszym wypadku biochemiczna. Wiem ,że chciałoby się zrobić wszystko żeby ciąża się utrzymała ale jestem zdania, że jak ciąża jest zdrowa to sama się utrzyma na początku do przyrostu a później można podtrzymać dupkiem. Trzymam mocno kciuki 🤞❤️
Dopytam, nawet przy niedomodze?

Bo ja od immuno dostałam progesteron już po owulacji. Mam mieć monitoringi konkretne.
A lekarz mój gin myśli właśnie, że to tylko teoria z tym progiem i mowi, że nie jest to potwierdzone naukowo, nie jest zwolennikiem, ale leczy.

Do góry