reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Dopytam, nawet przy niedomodze?

Bo ja od immuno dostałam progesteron już po owulacji. Mam mieć monitoringi konkretne.
A lekarz mój gin myśli właśnie, że to tylko teoria z tym progiem i mowi, że nie jest to potwierdzone naukowo, nie jest zwolennikiem, ale leczy.
ja np brałam po IUI dupka i nie wiem po co. Swój prog 7dpo miałam 23. Chyba dali tylko po to, żeby był spokój w głowie. Albo to standardowa procedura.

Dopytam, nawet przy niedomodze?

Bo ja od immuno dostałam progesteron już po owulacji. Mam mieć monitoringi konkretne.
A lekarz mój gin myśli właśnie, że to tylko teoria z tym progiem i mowi, że nie jest to potwierdzone naukowo, nie jest zwolennikiem, ale leczy.
Nie wiem po co lekarze dają dupka jeśli nie ma wskazań do tego, chyba profilaktycznie albo dla.spokoji ducha. Nie daj bobie jak przepiszą bez monitoringu w ciemno od 16 DC🙄. Dr. Krzysztof Janowiec fajnie opisał duphastonoze w swoim poście na ig.

IMG_20240123_220352.jpg

ja np brałam po IUI dupka i nie wiem po co. Swój prog 7dpo miałam 23. Chyba dali tylko po to, żeby był spokój w głowie. Albo to standardowa procedura.
Niby standardowa a mi nie dał po iui. Jak zapytałam czy mi przepisze, to się pytał po co, przecież mam ładny swój prog. Że on nie jest zwolennikiem wypisywania dupka z góry. Żeby przy oznaczaniu bety zrobić proga i jak będzie niski to wtedy przepisze.

Niby standardowa a mi nie dał po iui. Jak zapytałam czy mi przepisze, to się pytał po co, przecież mam ładny swój prog. Że on nie jest zwolennikiem wypisywania dupka z góry. Żeby przy oznaczaniu bety zrobić proga i jak będzie niski to wtedy przepisze.
no widzisz. Niby u mnie nie zaszkodził, ale po co. Z tym, że mi IUI nie robił mój lekarz prowadzący, tylko inna babka, którą widziałam pierwszy raz w życiu na oczy. Ale podejrzewam, że mój też by mi przepisał.

reklama
Do góry