reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Heja. Heja. Ja Wam powiem, że tak bardzo zylam nadzieja (jak kazda z nas), że razem z @aurii_orelii i @Mademoiselle_Nika powędruje na mamuski. A tu okres idzie i idzie ;) może nie jest jeszcze jakoś spóźniony, ale wiecie 34 dc, a tu nic na razie nie kręci nawet na @. Popłakałabym sobie, ale migrena mnie męczy.
Pomarudze jak zawsze, ale zastanawiam się czy coś nie robię źle. A może jednak te narządy mam "poprzestawiane", albo za dużo obnizone albo źle uprawiam seks albo plemniki już nie są halo? Ehhh, lekarz mówił, se jajnik pracuje, narządy też jeszcze daleko do wypadania, a ja siw sama nakręcam. No koniec marudzenia.
Z pozytywów, zrobiłam wczoraj trening, ale podczas niego przypomniało mi się, że parę miesięcy wcześniej z dachu spadły kolce na golebie i na pewno teraz na wiosnę będę miała pełno srak na tarasie :D 😀
Jest jeden pęcherzyk i zarys zarodka ale raczej jednego, choć lekarz mówił, że wszystko się może zdarzyć 🤣 za 2 tygodnie dowiem się czy aby na pewno jeden 😏
Co? Już? Kiedy to minęło:D który masz dzisiaj tydzień?

reklama
Ja oczywiście będę głosem psującym nastroje, ale też uważam, ze tu w żadnego dupka nie należy się bawić. Życzę Ci oczywiscie, żeby to się rozkręciło, ale nie karmiłabym tego póki co progiem. Ja miałam identyczną sytuację. Jednego dnia kreska, kolejnego beta 8,1, a progesteron 1.
Też tak myślę. Smutne ale prawdziwe 🤷 teraz to już wóz albo przewóz

Dokładnie, jak chce mieć ładne, myję codziennie. Inaczej tylko kok, bo od nasady jest masakra 🫣 I żadne tam przetrzymywanie nie działa, jest tylko gorzej.
Mam tak samo:(
A ja właśnie dostałam wynik mojego żenującego proga 7dpo 😥
Lekarz i tak zleca mi proga między 21 a 26 DC, czyli w zasadzie od dziś. Ale zanim wzielam tabletki chciałam sprawdzić czy dalej jest tak źle i mieć podkładkę żeby mu powiedzieć, że to nie tylko profilaktyczne podniesienie proga, tylko prawdziwa niedomoga. W następnym cyklu będę się domagać proga od 3dpo przed 10 dni. Zobaczymy co on na to.

Ale teraz oczywiście już skreśliłam cykl, bo nawet jakby coś się chciało zagnieździć, to jak z takim progiem 😥
Ja dostałam proga przez 10 dni 2 x dziennie przy niedomodze 7.63 ng. Więc myślę, że śmiało mogłabyś też brać.
Martwi mnie, że taka niska ta beta 😔 teoretycznie jestem 12 dpo 🤷 nic to...wynik w czwartek prawdę mi powie albo dostanę okres.
Może zapłodnienie odbyło się trochę później, dlatego taka niska??

Zaczekam na czwartek. Bo mam kiepskie przeczucia ... Jak będzie przyrost to mogę kombinować, mam duphaston z dobrą datą w domu ale jak spada to lepiej sobie nie mieszać. Teraz najdłuższe 48h 🙈
Właśnie o to mi chodziło - żebyś po czwartkowym wyniku mogła go ewentualnie wdrożyć, w przypadku przedłużającego się plamienia.

reklama
Mam tak samo:(

Ja dostałam proga przez 10 dni 2 x dziennie przy niedomodze 7.63 ng. Więc myślę, że śmiało mogłabyś też brać.

Może zapłodnienie odbyło się trochę później, dlatego taka niska??
Już czytałam, że niby jest jakaś tolerancja czasu implantacji itd. w widełkach się mieszczę 🤷 po prostu w październiku 12dpo miałam 33 🙈 ale każda ciąża jest inna. Nie mam też 100% pewności kiedy była owulacja... Środa pozytywny owulak, piątek najpóźniej powinnam mieć owulację 🤷 zobaczymy. Czekam niecierpliwie na ten progesteron. Plamienie ustało 🙈

Do góry