reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ja mam dzisiaj gorszy dzień :( byłam na tym monitoringu i usłyszałam, że faktycznie mam bardzo dużo pęcherzyków przy tym pcos. W sumie tylko jeden może rokować na dominujący ale na naturalną owulację raczej szans nie ma. 13 dc a największy pęcherzyk 10x7mm. Powiedziała, że za tydzień mam się zgłosić ale jej zdaniem trzeba będzie wywoływać owulacje.

Jak wyszłam to chciało mi się płakać a przed gabinetem jakaś babka rzuciła tekstem bo w ręku trzymalam zdj usg: no to teraz najpiękniejszy moment w Pani życiu, gratuluję 😒
Głowa do góry, pcos to nie koniec świata 😏 większość dziewczyn, które ti były z coś są już dawno mamusiami (albo na mamuśkach). A może ten jeden urośnie jeszcze? dobrze, że jesteś zdiagnozowana i zaraz zajdziesz w ciążę jak idą się unormować jajeczkowanie. Co ci dała na to?

reklama
Ja z całego tego rytuału włosingu jakie robią niektóre dziewczyny wyciągnęłam tylko to co mi najbardziej podchodzi i po czym widzę, że moje włosy wyglądają najlepiej, czyli: odżywki humektantowe cały rok i w zimę na zmianę z emolientowymi (tutaj bardzo polecam odżywki z onlybio), do tego raz na miesiąc przez tydzień wcierka grow me tender i raz na miesiąc jak mi się nie zapomni to olejowanie. Zawsze po myciu, a myje dwa razy w tygodniu używam serum termoochronnego do suszenia i później (w zasadzie codziennie) jakiegoś serum na bazie silikonu do zabezpieczenia końcówek. Do tego wyrzuciłam tangle teezera i zastąpiłam go tą viralową szczotką z anwen, a ręcznik na głowę zastąpiłam bawełnianym turbanem 😁 a, no i nigdy nie chodzę spać w mokrych włosach i nie prostuje (bo mam proste jak druty) ani nie kręcę (bo mi nie wytrzymają loki dłużej niż pół godziny) 😁
Ja w ogóle nie używam szczotki do włosów 😂😂😂sporadycznie przed myciem, żeby mniej włosów wpadło do odpływu 🙈 mam falowane włosy i jedyna opcja to umyć, zawinąć w ręcznik, odwinąć, wcisnąć trochę żelu i niech schną dziady 🤷inaczej wyglądam jak straszne straszydło

A miałaś już jakieś krwawienie? Z tego co wiem to i w moim i w Twoim przypadku macica musi się oczyścić (chyba ze miałaś łyżeczkowanie?) i nam powiedzieli ze krwawienia / plamienia mogą być
Nie robili mi łyżeczkowania. Miałam wcześniej plamienia i właśnie nie wiem kiedy to krwawienie właściwe powinno nastąpić. W sensie po ilu dniach od zabiegu.

Ja mam dzisiaj gorszy dzień :( byłam na tym monitoringu i usłyszałam, że faktycznie mam bardzo dużo pęcherzyków przy tym pcos. W sumie tylko jeden może rokować na dominujący ale na naturalną owulację raczej szans nie ma. 13 dc a największy pęcherzyk 10x7mm. Powiedziała, że za tydzień mam się zgłosić ale jej zdaniem trzeba będzie wywoływać owulacje.

Jak wyszłam to chciało mi się płakać a przed gabinetem jakaś babka rzuciła tekstem bo w ręku trzymalam zdj usg: no to teraz najpiękniejszy moment w Pani życiu, gratuluję 😒
W pierwszej ciazy tez slyszalam ze mam pcos i ze trudno w ciaze bedzie mi zajsc cykle mialam różne. I pozna owulacje jak bylam w 13 dniu to mowili ze nic z tego a potem owulka kolo 20 dnia cyklu byla i zaszlam w ciaze .
Pcos to nie wyrok uwierz.

Cześć Dziewczyny,
chwilę się nie odzywałam, bo informacje z zeszłego tygodnia, kolejny stracony cykl i zmiana protokołu trochę mnie zmiażdżyły. Nie mam pewności, czy jeszcze wystarczy mi sił, towarzyszy mi masa negatywnych emocji i mam dużo obaw np. czy po wyciszeniu, moje jajniki w ogóle będą w stanie się jeszcze podnieść. Narazie biorę antykoncepcje, udało mi się zmienić termin wizyty w KRK na 31.01 (żeby skonsultować plan z dr W.) i umówić na akupunkturę do polecanej babki od medycyny chińskiej (do której już w grudniu próbowałam się dostać). I czekam, bo tylko tyle mogę.

@Aksamitka28 trzymam kciuki za betę 🤞

@aurii_orelii cieszę się, że pęcherzyk jest w macicy i że nie widać żadnych oznak cp ❤️ Czekam na info, że może jednak to bliźniaki ;)

@Leanne doskonale rozumiem Twoje obawy w związku z lekami :/ Fajnie, że teraz trafiłaś do lekarza, który dostrzega potencjał i będziecie działać.

@Lilli2 niech się bąbelek pięknie wgryza ❤️🤞 Zjadłam wczoraj za niego chipsy - więc to prawie jak frytki ;)

@annn1 strasznie mi przykro, że to cp :( Dobrze, że trafiłaś do szpitala, a Twoje zdrowie i życie są już zaopiekowane. Wracaj spokojnie do sił ❤️

@Motylkowa! no nie tak miał wyglądać wynik ostatniej iui :( tulę

@agata8051 terapia to świetny plan - sama się przekonasz, że rozmowa ze specjalistką bardzo pomaga i przynosi ulgę staraczkowej głowie.

@Mademoiselle_Nika pięknie, że pęcherzyk jest w macicy ❤️ Rośnijcie zdrowo, a torbiel niech szybko się zmniejsza.

@anyżowe_love spóźnione życzenia urodzinowe - bądź szczęśliwa ❤️
Do dupy sprawa z drożnością, ale już teraz musi się wszystko udać - a może wcale nie będzie ona potrzebna 🤞

@LadyCaro czy Ty już przypadkiem nie jesteś w terminie @?
Bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz :( wiem, że takie czekanie w niepewności i zawieszeniu jest strasznie frustrujące.. ale wierzę, że dla takiej wspaniałej osoby jak Ty, wyjdzie niebawem słońce 🍀 przytulam 🫂

Nie robili mi łyżeczkowania. Miałam wcześniej plamienia i właśnie nie wiem kiedy to krwawienie właściwe powinno nastąpić. W sensie po ilu dniach od zabiegu.
Nie jestem pewna czy jest konkretny termin, bo to jednak niezły rozpierdziel. Masz jakaś kontrolę wpisana na wypisie?

reklama
Cześć Dziewczyny,
chwilę się nie odzywałam, bo informacje z zeszłego tygodnia, kolejny stracony cykl i zmiana protokołu trochę mnie zmiażdżyły. Nie mam pewności, czy jeszcze wystarczy mi sił, towarzyszy mi masa negatywnych emocji i mam dużo obaw np. czy po wyciszeniu, moje jajniki w ogóle będą w stanie się jeszcze podnieść. Narazie biorę antykoncepcje, udało mi się zmienić termin wizyty w KRK na 31.01 (żeby skonsultować plan z dr W.) i umówić na akupunkturę do polecanej babki od medycyny chińskiej (do której już w grudniu próbowałam się dostać). I czekam, bo tylko tyle mogę.

@Aksamitka28 trzymam kciuki za betę 🤞

@aurii_orelii cieszę się, że pęcherzyk jest w macicy i że nie widać żadnych oznak cp ❤️ Czekam na info, że może jednak to bliźniaki ;)

@Leanne doskonale rozumiem Twoje obawy w związku z lekami :/ Fajnie, że teraz trafiłaś do lekarza, który dostrzega potencjał i będziecie działać.

@Lilli2 niech się bąbelek pięknie wgryza ❤️🤞 Zjadłam wczoraj za niego chipsy - więc to prawie jak frytki ;)

@annn1 strasznie mi przykro, że to cp :( Dobrze, że trafiłaś do szpitala, a Twoje zdrowie i życie są już zaopiekowane. Wracaj spokojnie do sił ❤️

@Motylkowa! no nie tak miał wyglądać wynik ostatniej iui :( tulę

@agata8051 terapia to świetny plan - sama się przekonasz, że rozmowa ze specjalistką bardzo pomaga i przynosi ulgę staraczkowej głowie.

@Mademoiselle_Nika pięknie, że pęcherzyk jest w macicy ❤️ Rośnijcie zdrowo, a torbiel niech szybko się zmniejsza.

@anyżowe_love spóźnione życzenia urodzinowe - bądź szczęśliwa ❤️
Do dupy sprawa z drożnością, ale już teraz musi się wszystko udać - a może wcale nie będzie ona potrzebna 🤞

@LadyCaro czy Ty już przypadkiem nie jesteś w terminie @?
Czasem trzeba trochę dość do siebie po informacjach, których się nie spodziewałyśmy. Ale wierzę, że jajniki zadziałają jak potrzeba i procedura ruszy z kopyta 😘

Do góry