reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ja mam dzisiaj gorszy dzień :( byłam na tym monitoringu i usłyszałam, że faktycznie mam bardzo dużo pęcherzyków przy tym pcos. W sumie tylko jeden może rokować na dominujący ale na naturalną owulację raczej szans nie ma. 13 dc a największy pęcherzyk 10x7mm. Powiedziała, że za tydzień mam się zgłosić ale jej zdaniem trzeba będzie wywoływać owulacje.

Jak wyszłam to chciało mi się płakać a przed gabinetem jakaś babka rzuciła tekstem bo w ręku trzymalam zdj usg: no to teraz najpiękniejszy moment w Pani życiu, gratuluję 😒
Nie przekreślałabym jeszcze tego cyklu na Twoim miejscu. Miewałam w 13/14dc pęcherzyki po 10mm i miałam owulację, z tym, że później. W okolicy 21/22dnia. :)

reklama
Ja mam dzisiaj gorszy dzień :( byłam na tym monitoringu i usłyszałam, że faktycznie mam bardzo dużo pęcherzyków przy tym pcos. W sumie tylko jeden może rokować na dominujący ale na naturalną owulację raczej szans nie ma. 13 dc a największy pęcherzyk 10x7mm. Powiedziała, że za tydzień mam się zgłosić ale jej zdaniem trzeba będzie wywoływać owulacje.

Jak wyszłam to chciało mi się płakać a przed gabinetem jakaś babka rzuciła tekstem bo w ręku trzymalam zdj usg: no to teraz najpiękniejszy moment w Pani życiu, gratuluję 😒
Trochę się dziwie, że od razu skreśla owulacje. To dopiero 13dc, nie każda kobieta ma owulacje w książkowym 14 dniu cyklu 🤷🏼‍♀️ ja teraz w 12dc też miałam pęcherzyk największy 10mm, a 8 dni później w 20dc mega pik na teście owulacyjnym.

Dla mieszkańców Mazowsza, bo my też w Warszawie nie mieszkamy.
Tu są szczegóły tego programu:

Na tej stronie jest lista klinik, które biorą udział. Akurat klinika, do której chodziłam realizuje ten program, więc cała dokumentacja i rozliczenie przechodziło przez nich.
Tylko, że musiałam zrobić 3 iui, żeby się załapać. Tu już kosztów nie liczyłam, ale pewnie przewyższyły to ivf ;)
Ale IUI musiały być też w tej klinice? Czy po prostu trzeba przejść 3 IUI?

@LadyCaro czy jednak zaczynasz myśleć poważniej o in vitro?
ja cały czas myślę. Dochodzi do mnie, że bez tego proawdopodobnie się nie uda, więc powoli zaczynam się orientować co i jak wygląda. Ale to jest jeszcze bardzo kiełkujące, nie spodziewam się podejścia w tym roku. Tym bardziej, ze nie rozmawiałam jeszcze o tym z mężem, a moze on będzie całkowicie na nie i nie będzie tematu.

Ale IUI musiały być też w tej klinice? Czy po prostu trzeba przejść 3 IUI?
Trzeba przejść przez 3 iui i mieć dokumentację na to. Albo przy niepłodności idiopatycznej leczyć się 2 lata i tez mieć to potwierdzone dokumentami.
Ja wszystko robiłam w tej samej klinice, ale jeśli miałabym historię leczenia z innej to też nie byłoby problemu.

reklama
Cześć Dziewczyny,
chwilę się nie odzywałam, bo informacje z zeszłego tygodnia, kolejny stracony cykl i zmiana protokołu trochę mnie zmiażdżyły. Nie mam pewności, czy jeszcze wystarczy mi sił, towarzyszy mi masa negatywnych emocji i mam dużo obaw np. czy po wyciszeniu, moje jajniki w ogóle będą w stanie się jeszcze podnieść. Narazie biorę antykoncepcje, udało mi się zmienić termin wizyty w KRK na 31.01 (żeby skonsultować plan z dr W.) i umówić na akupunkturę do polecanej babki od medycyny chińskiej (do której już w grudniu próbowałam się dostać). I czekam, bo tylko tyle mogę.

@Aksamitka28 trzymam kciuki za betę 🤞

@aurii_orelii cieszę się, że pęcherzyk jest w macicy i że nie widać żadnych oznak cp ❤️ Czekam na info, że może jednak to bliźniaki ;)

@Leanne doskonale rozumiem Twoje obawy w związku z lekami :/ Fajnie, że teraz trafiłaś do lekarza, który dostrzega potencjał i będziecie działać.

@Lilli2 niech się bąbelek pięknie wgryza ❤️🤞 Zjadłam wczoraj za niego chipsy - więc to prawie jak frytki ;)

@annn1 strasznie mi przykro, że to cp :( Dobrze, że trafiłaś do szpitala, a Twoje zdrowie i życie są już zaopiekowane. Wracaj spokojnie do sił ❤️

@Motylkowa! no nie tak miał wyglądać wynik ostatniej iui :( tulę

@agata8051 terapia to świetny plan - sama się przekonasz, że rozmowa ze specjalistką bardzo pomaga i przynosi ulgę staraczkowej głowie.

@Mademoiselle_Nika pięknie, że pęcherzyk jest w macicy ❤️ Rośnijcie zdrowo, a torbiel niech szybko się zmniejsza.

@anyżowe_love spóźnione życzenia urodzinowe - bądź szczęśliwa ❤️
Do dupy sprawa z drożnością, ale już teraz musi się wszystko udać - a może wcale nie będzie ona potrzebna 🤞

@LadyCaro czy Ty już przypadkiem nie jesteś w terminie @?
Biedna ❤️ jesteś wspaniała, że każdej z nas odpisałaś same budujące słowa pomimo tego, że dookoła wszystko Cię przytłacza. Mimo wszystko walczysz dalej -wizyta umówiona, akupunktura (super sprawa) - jesteś silna babka 💪. A jajniki się wyciszą i zaraz ruszą pełną parą ❤️ a odpoczynek od forum też jak najbardziej wskazany czasami ❤️ dużo siły i pozytywnej energii wysyłam!

Ostatnia edycja:
Do góry