ja, zaczęłam długo zanim to było modneA tak jak już jesteśmy przy włosach... Czy stosuje któraś z Was tzw..WŁOSING?
reklama
wrobelmm
Fanka BB :)
Wiem, że to banał, ale sama wiesz, że do czasu gdy nie ma @, wszystko jest możliwe (również dlatego, że nie miałaś w tym cyklu monitoringu).za 2 dni, ale nie bójcie się, nasikałam dziś rano, bo głowa już wariowała. No i już nie wariuje
LadyCaro
ale akurat seks był tak, ze jakby teraz miało coś wyjść to by muisiały te plemniki przeżyć chyba z 5 dni, a jak wiemy, plemniki mojego meża to nie herkulesyWiem, że to banał, ale sama wiesz, że do czasu gdy nie ma @, wszystko jest możliwe (również dlatego, że nie miałaś w tym cyklu monitoringu).
wrobelmm
No dobra, nie wiem dlaczego, ale jakoś sobie wbiłam do głowy, że akurat w tym cyklu seksu było u Was bardzo dużo.ale akurat seks był tak, ze jakby teraz miało coś wyjść to by muisiały te plemniki przeżyć chyba z 5 dni, a jak wiemy, plemniki mojego meża to nie herkulesy
LadyCaro
było, ale przed owulacją. W drugiej fazie nie byłoNo dobra, nie wiem dlaczego, ale jakoś sobie wbiłam do głowy, że akurat w tym cyklu seksu było u Was bardzo dużo.
Sanderson
Ja tylko dlatego pozwalam sobie na nie mycie, bo siedzę w domu. A za suchymi szamponami też nie przepadam. Mam potem skorupę na głowie i tak czuję się nieświeżoto przetrzymywanie to mit, nie pomaga na przetłuszczające się włosy. Ja z kolei nie lubię ani spiętych włosów ani suchych szamponów, więc stety niestety muszę te włosy codziennie umyć. Już się przyzwyczaiłam
LadyCaro
no ja też jak siedzę w domu to pozwalam sobie myć co 2 dni, a nie codziennie ale nie mogłabym np chodzić z nieumytymi włosami tydzień - czułabym się okropnie.Ja tylko dlatego pozwalam sobie na nie mycie, bo siedzę w domu. A za suchymi szamponami też nie przepadam. Mam potem skorupę na głowie i tak czuję się nieświeżo
Lilli2
Dla mieszkańców Mazowsza, bo my też w Warszawie nie mieszkamy.korzystaliście z dofinansowania dla mieszkańców Warszawy czy jakiegoś innego? Kurde, taka kwota to dla nas jest naprawdę nie jakiś wielki problem... ale ja nie mieszkam w Warszawie dziś już trochę przeglądałam dofinansowania. tak czy inaczej pewnie poczekamy do czerwca/lipca najbiedniej, zeby zobaczyć czy wejdzie to ogólne dofinansowanie. Ale nie przewiduje IVF w tym roku, raczej w przyszłym...
Tu są szczegóły tego programu:
Zapłodnienie pozaustrojowe – in-vitro - Witryna Mazovia.pl
Departament Zdrowia i Polityki Społecznej Urzędu Marszałkowskiego Województwa w Warszawie opracował program polityki zdrowotnej pn.: „Program polityki zdrowotnej leczenia niepłodności metodą zapłodnienia pozaustrojowego dla mieszkańców województwa mazowieckiego”.
mazovia.pl
Na tej stronie jest lista klinik, które biorą udział. Akurat klinika, do której chodziłam realizuje ten program, więc cała dokumentacja i rozliczenie przechodziło przez nich.
Tylko, że musiałam zrobić 3 iui, żeby się załapać. Tu już kosztów nie liczyłam, ale pewnie przewyższyły to ivf
wero1234
Zaangażowana w BB
Ja mam dzisiaj gorszy dzień byłam na tym monitoringu i usłyszałam, że faktycznie mam bardzo dużo pęcherzyków przy tym pcos. W sumie tylko jeden może rokować na dominujący ale na naturalną owulację raczej szans nie ma. 13 dc a największy pęcherzyk 10x7mm. Powiedziała, że za tydzień mam się zgłosić ale jej zdaniem trzeba będzie wywoływać owulacje.
Jak wyszłam to chciało mi się płakać a przed gabinetem jakaś babka rzuciła tekstem bo w ręku trzymalam zdj usg: no to teraz najpiękniejszy moment w Pani życiu, gratuluję
Jak wyszłam to chciało mi się płakać a przed gabinetem jakaś babka rzuciła tekstem bo w ręku trzymalam zdj usg: no to teraz najpiękniejszy moment w Pani życiu, gratuluję
reklama
Sanderson
Jej, współczuję. Nie wyczuła totalnie sytuacjiJa mam dzisiaj gorszy dzień byłam na tym monitoringu i usłyszałam, że faktycznie mam bardzo dużo pęcherzyków przy tym pcos. W sumie tylko jeden może rokować na dominujący ale na naturalną owulację raczej szans nie ma. 13 dc a największy pęcherzyk 10x7mm. Powiedziała, że za tydzień mam się zgłosić ale jej zdaniem trzeba będzie wywoływać owulacje.