reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ja w 1 ciaze zaszłam w pandemii. I sama prowadziłam sklep. Jak powiedziałam szefowi co i jak dal mi chlopaka do pomocy z magazynu. I jeszcze przez półtorej miesiąca miałam pomoc. Później były pierwsze przypadki covida w moim mieście i poszłam na zwolnienie bo się bałam a parę miesięcy wcześniej zaczęłam się leczyć jeszcze na tarczycę. Kazał mi już zwolnienie ciągnąć do samego końca. I już niedługo będzie 2 lata jak wróciłam na swoje miejsce pracy. Pracuje sama. 😃

reklama
Czy któraś z Was ogrania sprawy endokrynologiczne? Mam wyniki, a wizyta dopiero 8 lutego. Czy one są dobre, złe? Wiem tylko, że TSH mam niskie, ale ono i tak urosło. (Pod koniec października, jeszcze będąc w ciąży miałam 0,3). Czytałam, że ono wolno się zmienia. Chciałam powtórzyć samo TSH jeszcze przed wizytą, ale to chyba nie ma sensu. Mam rację, czy się mylę?

Testy owu jeszcze negatywne i ja cały czas się bije z myślami, czy czekać, czy działać. Teoretycznie powinnam czekać, bo nie mam info od endokrynologa, ani wyników na HPV. To jest dopiero pierwszy normalny cykl po zabiegu. Rozum każe czekać, a serce już chce działać. Czy to głupota z mojej strony i trzeba mnie sprowadzić na ziemię?

Załączniki

• 4022c2c4-bd5f-4265-84c4-c765c7407523.jpeg
    4022c2c4-bd5f-4265-84c4-c765c7407523.jpeg
    40,7 KB · Wyświetleń: 81
  • c5f1aa61-1475-4e2f-b3bf-b65dd262c4e5.jpeg
    c5f1aa61-1475-4e2f-b3bf-b65dd262c4e5.jpeg
    16 KB · Wyświetleń: 81
Dziewczyny pytanie w temacie IUI. Te wszystkie badania które trzeba zrobić przed to musza być bardzo na świeżo? Mocno rozważam czy nie przyspieszyć u nas z tym i może byśmy spróbowali w marcu 🙈

Współczuję Wam. U mnie na szczęście było więcej zrozumienia. Przełożona zapewniała mnie żebym się o nic je martwiła, pytaka jak się czuje, więc bardzo w porządku.
U mnie szef nie wiedział. Pierwsze trafiłam z dnia na dzień do szpitala - kazał mi odpoczywać i dać znać co ze mną i że gdybym potrzebowała wsparcia to mogę na niego liczyć. Po powrocie nie dopytywał.
Drugi pobyt w szpitalu był planowany poinformowałam go wcześniej, że będę musiała iść na l4, bo mam planowy zabieg. Też nie dopytywał, kazał się niczym nie przejmować i wrócić do pracy jak będę na siłach.
szczęście w nieszczęściu..

U mnie szef nie wiedział. Pierwsze trafiłam z dnia na dzień do szpitala - kazał mi odpoczywać i dać znać co ze mną i że gdybym potrzebowała wsparcia to mogę na niego liczyć. Po powrocie nie dopytywał.
Drugi pobyt w szpitalu był planowany poinformowałam go wcześniej, że będę musiała iść na l4, bo mam planowy zabieg. Też nie dopytywał, kazał się niczym nie przejmować i wrócić do pracy jak będę na siłach.
szczęście w nieszczęściu..
Dobrze w tych ciężkich chwilach trafiać na ludzi z sercem.

Dziewczyny pytanie w temacie IUI. Te wszystkie badania które trzeba zrobić przed to musza być bardzo na świeżo? Mocno rozważam czy nie przyspieszyć u nas z tym i może byśmy spróbowali w marcu 🙈
W klinice w której miałam iui wyniki są ważne pół roku. Jedynie cytologia i USG piersi ważne były rok.

Czy któraś z Was ogrania sprawy endokrynologiczne? Mam wyniki, a wizyta dopiero 8 lutego. Czy one są dobre, złe? Wiem tylko, że TSH mam niskie, ale ono i tak urosło. (Pod koniec października, jeszcze będąc w ciąży miałam 0,3). Czytałam, że ono wolno się zmienia. Chciałam powtórzyć samo TSH jeszcze przed wizytą, ale to chyba nie ma sensu. Mam rację, czy się mylę?

Testy owu jeszcze negatywne i ja cały czas się bije z myślami, czy czekać, czy działać. Teoretycznie powinnam czekać, bo nie mam info od endokrynologa, ani wyników na HPV. To jest dopiero pierwszy normalny cykl po zabiegu. Rozum każe czekać, a serce już chce działać. Czy to głupota z mojej strony i trzeba mnie sprowadzić na ziemię?
IMG_9530.jpeg

Konwersja jest optymalna co oznacza, że nie jest źle. Jednak norma funkcjonalna najlepsza do zachodzenia w ciążę to konwersja na poziomie 60-90% normy laboratoryjnej.

reklama
@Sanderson robiłaś może usg z wyliczeniem pojemności płatów tarczycy? Witamina d? Jod?
Bardzo Ci dziękuję! ❤️ Super ten kalkulator. Miałam teraz robione USG tarczycy, mierzyła ją, ale nie mówiła żeby coś było nie tak. Jedynie znalazła mi jakiegoś guza, ale powiedziała, że jest na tyle mały, że do obserwacji. Nic poza tym.
Jodu chyba nigdy nie badałam. Witaminę D miałam ostatnio nawet powyżej normy.

Do góry