reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Oczywiście, że to samo. Chyba, że mam w domu robotę to robi (klatkę schodową tynkował jak miał covida z gorączką, kaszlem i dusznosciam). Innym razem go pytam czy dzwonić do mocha( zakład pogrzebowy) bo ma gorączkę i umiera 36,9....
O patrzcie to mój akurat taki chojrak, jak jest chory to go muszę pilnować żeby odpoczywał i dał organizmowi czas na wykurowanie się 😄

reklama
W sumie tak jak myślałam. Żadnych konkretów. Endometrium zgodne z betą, powiedział, że prog piękny i że bardzo dobrze, że taki wysoki. Nie wskazuje poki co.na zaśniad, a czy mnoga - mówił, żeby lepiej nie bo jestem po cesarce. Kazał brać acard 150 teraz. I więcej nic nie mógł powiedzieć, za tydzień kolejna wizyta ale już chyba u mnie w mieście..

No i wstawiam przyrost 😏 próg nawet nieco spadł 🤣Zobacz załącznik 1603004
A rozwiniesz co znaczy endometrium zgodne z beta? Jaka jest zależność?
No i jeszcze raz gratulacje ❤️ wszystko będzie dobrze

Dzień dobry Dziewczyny,
udało Wam się wypocząć podczas weekendu? Moj nie był wolny, bo miałam egzaminy zaliczające z kursu, który sobie wymyśliłam - jeszcze pół roku i znowu będę miała wszystkie wolne weekend! Nie mogę się doczekać ;)

Na dzisiaj mam dwa małe marzenia:
1. Aby przestały mnie boleć żebra i zeszła „opuchlizna” z brzucha (już jest znacznie lepiej, niż choćby tydzień temu, ale nadal nie idealnie. Mam nadzieję, że za tydzień będę mogła wrócić do ćwiczeń i normalnego funkcjonowania 🤞).
2. Żebym w końcu dostała okres! - jeszcze nigdy, w dotychczasowym życiu, tak bardzo go nie wyczekiwałam 🤦‍♀️

A Wy jakie macie „marzenia” na ten tydzień?
Mam nadzieję że Twoje marzenia się spełnią! 🙂
Moje marzenie na ten tydzień, to żeby drożność nie bolała🫣 i żeby wynik był dobry 🤩

dzień dobry dziewczyny, witajcie w nowym roku :)
Nawet nie miałam czasu, by się przywitać na początku stycznia :)
Ale wracam.
Jak zwykle proszę mnie zapisać na ławeczkę.

Gratuluje serdecznie dwóch kresek :) Dobiegłam właśnie do 364 strony...wy to jesteście lepsze niż gazeta poranna :D nic innego nie musze czytać :D

Ps. Pytanie za 100 punktów: czy jeśli zdarzył się u was cykl bezowulacyjny..wasz cykl się wydłużył? i okres przyszedł później /o wiele później niż zwykle? czy cykl bezowulacyjny nie ma wpływu na jego długość?
U mnie jest dłuższy, nawet do 10 dni więcej.

W sumie tak jak myślałam. Żadnych konkretów. Endometrium zgodne z betą, powiedział, że prog piękny i że bardzo dobrze, że taki wysoki. Nie wskazuje poki co.na zaśniad, a czy mnoga - mówił, żeby lepiej nie bo jestem po cesarce. Kazał brać acard 150 teraz. I więcej nic nie mógł powiedzieć, za tydzień kolejna wizyta ale już chyba u mnie w mieście..

No i wstawiam przyrost 😏 próg nawet nieco spadł 🤣Zobacz załącznik 1603004
Super🤩😍 oby ten tydzień do kolejnej wizyty szybko Ci zleciał🙂 Gratki gratki👏👏

Troszkę jestem spokojniejsza. Ale z drugiej strony nadal nie wiem czy w prawym jajowodzie nic nie ma... Nic nie mogę zrobić już tylko czekać 😏
Czuje, że wszystko jest dobrze!
Bardzo bym chciała mieć taki progesteron jak ty :( u mnie zwykle był na poziomie 9 - 11. Dopiero teraz dopatrzyli się niedomogi🤷‍♀️

reklama
W pierwszym roku starań dwa razy zaszłam w ciążę, które straciłam więc do lekarza poszłam dopiero po 15 miesiącach. Ale trafiłam na konowała, który wciskał we mnie stymulację bez żadnych badań. Później klinika, starania naturalne i jak pykło równe 3 lata kolejna klinika, decyzja o iui i zaskoczył

W pierwszym roku starań dwa razy zaszłam w ciążę, które straciłam więc do lekarza poszłam dopiero po 15 miesiącach. Ale trafiłam na konowała, który wciskał we mnie stymulację bez żadnych badań. Później klinika, starania naturalne i jak pykło równe 3 lata kolejna klinika, decyzja o iui i zaskoczyło
Ogromne gratulacje 😉 poglądami forum z boku bo już dawno nie testowałam mieliśmy przerwę w staraniach. Teraz też jestem po iui ale marne szanse, bo podano tylko 1,6ml plemników z ruchem postępowym. Mogę wiedzieć jaki wynik Tobie przyniósł ciążę ? Pozdrawiam 😉

Do góry