reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Możliwe, tylko do niego chyba trzeba trafić na dobry dzień i już później wizyty wszystkie są ok.
No ale chyba nie o to chodzi jak idziesz do lekarza specjalizującego się w diagnostyce poronień i liczysz, że trafisz na jego dobry dzień. Wymagam od takiego lekarza profesjonalizmu i empatii nie zależnie od jego samopoczucia.
Jak to mówi nasz prezydent „musisz być twardym, nie możesz sobie pozwolić aby złamała Cię jakaś sytuacja”

reklama
Strasznie mnie wczoraj przytłoczyły te wszystkie kwestie badań do zrobienia, czytania co jeszcze można by zrobić. Potem w nocy nie mogłam spać 😅 Fajnie byłoby trafić na jakiegoś lekarza, któremu można by było zaufać bezgranicznie, tak żeby, że tak powiem, złapał za rękę i zaprowadził prosto do świeżutkiego, różowego bobaska. Ale w tych czasach kiedy mamy taki dostęp do informacji to ciężko już nie sprawdzać sensowności każdego zalecenia, badań itp 🙈 z jednej strony dobrze, ale z drugiej człowiek już głupieje w pewnym momencie 🙈
Ja to bym chciała stronę typu zbuduj sobie dziecko i wybierasz komponenty a potem przychodzi zapakowany bobas ze wstążka 😂

A ja właśnie zaczęłam szukać nowego endokrynolog tak hak radziłyście ale już sama o tym myślałam wcześniej. Tylko w moim mieście na necie nic nie mogę znaleźć. A ta moja wizyta 200 lub 220 już nie pamiętam. 5 min wizyty wypisze receptę i w zasadzie tyle

Tak chyba właśnie podziałamy. Tylko po prostu bałam się, że lekarz powie, żebyśmy się do czasu histero noe starali😬
Nie zakładałabym takiego scenariusza :) Co więcej, jeśli podejrzewa przewlekły stan zapalny w macicy, to pewnie mógłby Ci rozpisać antybiotyki do przyjmowania „na wszelki wypadek” (choć brzmi to strasznie) żebyś, nim będziesz mogła zrobić biopsję, była w tej kwestii zabezpieczona.

Korzysta ktoś z tego??

Załączniki

• Screenshot_20240111-125301_TTC OvuFriend.jpg
    Screenshot_20240111-125301_TTC OvuFriend.jpg
    118,2 KB · Wyświetleń: 90
A ja właśnie zaczęłam szukać nowego endokrynolog tak hak radziłyście ale już sama o tym myślałam wcześniej. Tylko w moim mieście na necie nic nie mogę znaleźć. A ta moja wizyta 200 lub 220 już nie pamiętam. 5 min wizyty wypisze receptę i w zasadzie tyle
Jeśli chodzisz tam tylko po recepty, to pamiętaj, że możesz od lekarza rodzinnego dostać normalnie receptę na leki, które stale przyjmujesz :) Moja lekarka ma profil na lekarzebezkolejki, klikam że chcę receptę, wpisuję nazwę leku i ilość opakowań i dostaję kod recepty tego samego dnia. Można też zadzwonić do przychodni i normalnie wypiszą receptę.

Jeśli chodzisz tam tylko po recepty, to pamiętaj, że możesz od lekarza rodzinnego dostać normalnie receptę na leki, które stale przyjmujesz :) Moja lekarka ma profil na lekarzebezkolejki, klikam że chcę receptę, wpisuję nazwę leku i ilość opakowań i dostaję kod recepty tego samego dnia. Można też zadzwonić do przychodni i normalnie wypiszą receptę.
wiem i bym tak robiła. Tylko czasami chodzi też o zmianę dawki. A do niej chodzi od początku odkąd się dowiedziałam że mam niedoczynność i hashi

reklama
Do góry