reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Finalnie tak, czy inaczej zrobimy ivf - różnica będzie tylko w której klinice i czy w styczniu, czy w lutym zaczniemy stymulację (chyba, że jakimś cudem zaszłabym w ciążę przed ivf, ale taka opcje traktuje w kategorii science fiction) ;)

Ja myślę, że te moje rozterki są również podyktowane brakiem miesiączki od listopada, a ponad wszystko inne tym, że lubię wiedzieć i mieć pewność, że wykorzystuję wszystko co możliwe (w tym pełna, aktualna wiedzę wynikającą z badań na dany temat). I to też powoduje, że wiem, w moim przypadku czas gra na naszą niekorzyść 🤦‍♀️

Właśnie tak się zastanawiam jak w tych badaniach wyjdzie coś nie tak, czy lekarze mają gotowy zestaw leków i sposobów, by coś "naprawić" by ta ciąża była, czy i tak kończy się na invitro, bo zdobywasz jedynie wiedzę, że tam coś nie gra i buczy tak jak powinno🤔
Eh co lekarz to inna opowiesc.
Wiesz, u mnie to że względu na wiek już ivf.
1 podejscie do ivf, dupa, stymulacje nie dawały rady.
On powiedzial że być może jakość komorek jest słaba.
Co do badań np na trobofilie to ja to jednak.zrobie i mu pokaże, ew jak by się okazało że coś jest nie tak.
Wczoraj sluchalam jego live a YT to sam.mowil o takich badaniach, że zaleca się je robić kiedy nie ma ciąży.
Ja myślę, że skoro wtedy po kilku nieudanych transferach o po **** tracić pieniądze na nieudane transfery jak można jakimiś badaniami pewne rzeczy wyjaśnić aby zapobiec.
Doradzacie co mogę jeszcze zrobić?

reklama
A jakie macie objawy na owulacje jeszcze?? Mnie w 1 po odstawieniu anty strasznie bolaly sutki nawet nie wiem czy w ciazy tak miałam, sluz meeega ciagnacy blyszczacy normalnie szklisty i bol jajnikow jakby nadrabialy. 2 w cyklu już trochę mniej mnie bolaly sutki i śluzu mniej i nie był już taki przezroczysty błyszczący. A w tym może piersi delikatnie bola póki co ale sluz bardzo ładny

I po co ja sobie to robiłam?.... Dzisiaj 13 dzień po zastrzyku. Ale u mnie zivafert utrzymuje się właśnie 13 dni, choć ta bardziej widoczna niż kiedyś. Poprzednio była taka ledwo ledwo cieniutka a tu gruba, różowa...No nic... Brzuch boli jak na @ ale jutrzejszy dzień zweryfikuje 🥴
Trzymam 🤞 żeby to bylo to . Przydaly by sie juz tu jakieś dobre nowiny!
Ostatnio widziałam jakiś wpis na oficjalnym koncie ministerstwa zdrowia który mówił że kobiety w moim wieku (30lat) powinny robić cytologię CO TRZY LATA o_O i się złapałam za głowę. Ja robię co rok, ale jeśli miałabym taką historię rodzinną to chyba rzeczywiście sprawdzałabym częściej. Ale ja z tych co woli pójść do lekarza trzy razy za dużo niż raz za mało
Ja tez bylam zdziwiona jak w październiku mi powiedzieli ze co 3lata sie robi cytologie

A jakie macie objawy na owulacje jeszcze?? Mnie w 1 po odstawieniu anty strasznie bolaly sutki nawet nie wiem czy w ciazy tak miałam, sluz meeega ciagnacy blyszczacy normalnie szklisty i bol jajnikow jakby nadrabialy. 2 w cyklu już trochę mniej mnie bolaly sutki i śluzu mniej i nie był już taki przezroczysty błyszczący. A w tym może piersi delikatnie bola póki co ale sluz bardzo ładny
Ja mam sluz bardzo rozciagliwy i bol po jednej stronie podbrzusza . Czasami mam taki bol ze musze wziąć tabletkę

no i podbrzusze mnie pobolewa i mam takie odczucie "tam" jakby okres miał być za chwilę. I kręgosłup mnie boli.tak jak na okres zawsze

reklama
A na okres to zawsze mnie brzuch boli czuje jak by grypq się zbliżała mięśnie mnie bolą.. ze 2 dni przed okresem plecy ustępują albo delikatnie bola i wtedy już wiem że ciocia przyjedzie😬

Do góry