reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

rozumiem czyli do drożności wymagane są aktualne badania, że standardowym terminem ważności. Obawiałam się, że może wymagane są badanie z np. ostatniego miesiąca i nie starsze. Dziękuję .
Najlepiej zapytaj konkretnie co potrzebne i jak długo jest ważne w miejscu gdzie chcesz robić. Ja miałam biocenozę z przed 1,5 miesiąca i musiałam powtarzać przed drożnością :)

reklama
Ale wiesz co jest najlepsze? Że tacy lekarze często mają dobre opinie w necie. Nie wiem jak to się dzieje.
Wcale mnie to nie dziwi, bo my z @Kosinka94 ostatnio porównywaliśmy moja traumatyczna wizytę a jej koleżanki u tego samego lekarza. Koleżanka zadowolona a ja mam ciary jak wspominam wizytę :)

Idź do innego lekarza i sprawdź sobie jakie masz limity. Podejrzewam że 1 na rok Ci na pewno przysługuje. Ja w medicoverze robię co pół roku i dzięki temu byliśmy w stanie złapać ze mam guzek który rośnie i czeka mnie biopsja gruboigłowa :)
Oby ten guzek okazał się np. zwykłym włókniakiem 🤞 Zgadzam się absolutnie z tym, że cycki trzeba badać często - najlepiej nie zapominając o samobadaniu, chociaż przy budowie piersi takiej jak moja (gruczołowa) jest trochę utrudniona sprawa. Ja miałam usuniętego pierwszego guzka piersi mając 20 lat, więc całe dorosłe życie jestem pod stałą kontrolą i USG.

To trudny temat. U mnie było proste hasło, że skoro owulacja jest, mąż wyniki ma dobre, to dopiero możemy myśleć o drożności. Lekarz stwierdził, że to badanie jest bardzo nieprzyjemne dla kobiety i dopóki nie spróbujemy mniej nieprzyjemnych opcji to warto zaczekać. Dość szybko poszło wszystko. Wydaje mi się, że jak ktoś nie ma swoich owulacji to warto spróbować te 2-3 cykle bez robienia drożności 🤷
no tak 2-3 cykle monitorowane, ale bez stymulacji jak rozumiem dziewczyny. A u mnie na pierwszym monitorowanym dostałam ovitrelle, a na drugim aromek + ovitrelle. Także no. Od lekarza, który kasuje mnie całkiem sporo wymagałam profesjonalnego podejścia do sprawy. A nie faszerowanie lekami ( hormonami ). I na koniec tekst no trudno nie wyszło to może zrobimy jeszcze tak i smak. Żałuję, że jak tylko zaczęłam starania nie zapisałam się od razu na kreski. Wtedy kilka cykli tak po prostu się staraliśmy. Wiedziałam, że u mnie nie jest lekko więc tych starań bez niczego jakoś mocno nie przeciągam i w 4 albo 5 CS poszłam do lekarki wierząc, że ona wie co robi....

Jakis dziwny mam ten cykl, jeśli chodzi o testy owulacyjne. Ciekawe kiedy poziom bardziej spadnie. Próbuje jak najlepiej ogarnąć cykl, ile trwają u mnie fazy itp więc zobaczymy jak teraz wyjdzie.

Załączniki

• IMG_0883.png
    IMG_0883.png
    326,8 KB · Wyświetleń: 59
I po co ja sobie to robiłam?.... Dzisiaj 13 dzień po zastrzyku. Ale u mnie zivafert utrzymuje się właśnie 13 dni, choć ta bardziej widoczna niż kiedyś. Poprzednio była taka ledwo ledwo cieniutka a tu gruba, różowa...No nic... Brzuch boli jak na @ ale jutrzejszy dzień zweryfikuje 🥴
A nuż.......✊✊
Stalkerka! 🤣 właśnie niby nie wygląda i mi robi mindfuck... No nic, jakoś muszę przetrwać, może wieczorem zrobię 🙄
Rob wieczorem dziewczyno😃
Ale ja jestem świadoma, ze może nam to pomóc. Nie mówię, ze nie podchodze do IVF, bo to mi nic nie da. Nie dla każdego IVF to jest kolejny krok w leczeniu niepłodności. Nie każdy chce to zrobić. I tak, pewnie by się uzbierało nam przez te 4 lata na ivf, no ale czasu nie cofnę. Tym bardziej, ze na początku starań odbydowje byliśmy na 100% na nie. Ale zobaczymy. Ja nie będę robić nic na siłę i męża też niestety nie zmuszę...
No tak, nic wbrew sobie.... już nie będę poruszać tego tematu, aczkolwiek trzymam kciuki, abyście dali sobie tę szansę.
No nie wiem. Ja kurde po prostu tego nie czuje, że to ciąż. Po tylu latach to wmawiam sobie objawy miesiączki a nie ciąży 🤷 ale byłoby fajnie dać Wam wiarę, że następne iui i u Was może się udać 😏
Tego się nie czuje na początku, pamiętaj o czym zawsze wiele z nas tu mówi. Objawy CIONSZA i @ są z początku jednolite. .. czekam na wieczorny i jutrzejszy test. Mocne te krechy.
Z czego u Ciebie wynika brak ciąży po cp?
Moim zdaniem, niedrożny jajowód, nie sprawdziłam tego i nie wiem czy to zrobię, bo to trzeba przygotować się do tego, zrobić badania, nie wiem czy jeszcze mam do tego chęć... stan po 1 poronieniu-łyżeczkowanie, 3 cc, 1 poronienie samoistne, 1 cp z wycięciem jajnika+jajowód laparoskopowo.... zrosty, blizny pewnie - tak już sama się zdiagnozowałam.🫤 Mam troje dzieci, z pierwszych cykli starań sprzed 7 lat najmłodsze, więc opuszcza mnie już ta chęć wyścigu z wiekiem o kolejne dziecko.

A miałaś dobre wyniki?
Albo może mu się spodobałaś 😁
Byłam kiedyś całe dwa razy i takiego moim
pseudo gina. Na początku studiów, mało kasy, a w sumie zależało mi wtedy na szybkim 'przegladzie' i recepcie na anty.
Na pierwszej wizycie chciał zbadać piersi, mówię okej. Ale to było bardziej macanie moim zdaniem, wyglądał przy tym jak jakiś zbok. Przysięgam. Za miesiąc przyszłam po receptę i on znów chciał piersi badać. To była ostatnio moja wizyta u niego :D
To ja, będąc na studiach, chodziłam do takiego starego dziadka - zazwyczaj tylko po receptę na atykoncepcje. Robił mi wszystkie badania na NFZ i był bardzo spoko ;)

reklama
Kwota jaka już wydaliśmy na wszystkie badania, wizyty i różne inne, to śmiało już z 50 tysi 😬
Także żydowalismy na wszystkim. Teraz chcemy totalnie zainwestować w siebie.
Biopsja jest według mnie konieczna. Histeroskopia też, ale na to już nam zabraknie budżetu raczej.
A nie chcesz spróbować umówić histero na NFZ? Nawet jakbyś miała chwilę poczekać na badanie, to przecież w tym czasie możecie działać bez niego.

Do góry