reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dziękuję. Trzymajcie kciuki. Choć po pozytywie pojawił by się strach co się wydarzy dalej ale zawsze to jakiś krok do przodu 😏
Jest całkiem sporo tu nas pragnących 2 kresek i jednocześnie bojących się co one przyniosą. No ale muszą się one pojawić, żeby spróbować zawalczyć o to by tym razem się udało.

reklama
Dziewczyny mam pytanie.
Chciałam dziś iść na wymaz bakteryjno mykologiczny. Jetsem po okresie, 13 dc, już bez plamień.
No ale żeby nie było zbyt łatwo to dziś pojawił się u mnie śluz, wyglądem przypomina jakby śluz płodny, ale są w nim jakby takie nitki czy cząstki krwi (nie wiem jak to lepiej opisać).
Czy to nie będzie przeszkadzać w wymazie?
Nie. Jak pytałam lekarza to mówił, że nawet lekkie plamienia nie przeszkadzają, bo są kobiety, które mają takowe cały cykl. Nie może być krwawienia 😏

czy cytologia sprzed miesiąca będzie ważna ?
Czy na każdy wymaz jest jakby oddzielny patyczek czy raczej to jest w pakiecie ?

Wyniki mam mieć do 5 dni to zobaczę co tam wyszło. Bo szczerze mówiąc nie zapytałam co to za wymazy. Jak już wiemy ta moja lekarka to do chrzanu..
Każde badanie ma swój „czas ważności”. Cytologia ma bodajże rok. Pozostałe albo 3 msc albo 6 msc :) musisz dokładnie sprawdzić w internecie, bo to raczej taki standard wszędzie :) Plus jeśli chcesz robić drożność na NFZ to sprawdź po prostu co oni wymagają :)

I po co ja sobie to robiłam?.... Dzisiaj 13 dzień po zastrzyku. Ale u mnie zivafert utrzymuje się właśnie 13 dni, choć ta bardziej widoczna niż kiedyś. Poprzednio była taka ledwo ledwo cieniutka a tu gruba, różowa...No nic... Brzuch boli jak na @ ale jutrzejszy dzień zweryfikuje 🥴
Ale super! Grubo jak na 13 dzień po zastrzyku. Trzymam mocno kciuki!🤞🏻🍀

Dziewczyny mam pytanie.
Chciałam dziś iść na wymaz bakteryjno mykologiczny. Jetsem po okresie, 13 dc, już bez plamień.
No ale żeby nie było zbyt łatwo to dziś pojawił się u mnie śluz, wyglądem przypomina jakby śluz płodny, ale są w nim jakby takie nitki czy cząstki krwi (nie wiem jak to lepiej opisać).
Czy to nie będzie przeszkadzać w wymazie?
Moim zdaniem nie powinno przeszkadzać w wymazie :) ja bym robiła i tak :)

I po co ja sobie to robiłam?.... Dzisiaj 13 dzień po zastrzyku. Ale u mnie zivafert utrzymuje się właśnie 13 dni, choć ta bardziej widoczna niż kiedyś. Poprzednio była taka ledwo ledwo cieniutka a tu gruba, różowa...No nic... Brzuch boli jak na @ ale jutrzejszy dzień zweryfikuje 🥴
Ta kreska zdecydowanie nie wyglada jak cień w ostatnim dniu utrzymywania się leku! 😁🤞

Trzymam kciuki wiesz za co! 😍

reklama
Każde badanie ma swój „czas ważności”. Cytologia ma bodajże rok. Pozostałe albo 3 msc albo 6 msc :) musisz dokładnie sprawdzić w internecie, bo to raczej taki standard wszędzie :) Plus jeśli chcesz robić drożność na NFZ to sprawdź po prostu co oni wymagają :)
Mój lekarz twierdzi, że pół roku. Ale powiedzcie mi, czy skoro mam spore obciążenie nowotworem macicy w rodzinie to nie powinnam cytologii robić częściej? (moja babcia i ciotka miały, a druga babka nowotwór piersi)

I jeszcze jedno pytanie. Kiedy po poronieniu występuje pierwsza owulka? Jak beta spadnie poniżej 5, czy może być troszeczkę wyżsża? Dwa dni temu robiłam test ciążowy dla sprawdzenia jak tam sprawa wygląda i miałam jeszcze bladzioszka. Robiłam też od kilku dni testy owulacyjne (myślałam, że jest po wszystkim już) i poziomy były w miarę niskie. Natomiast od wczoraj LH mi wyskakuje w kosmos, jest możliwe że już organizm wraca na prawidłowe tory?

Do góry