reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
No właśnie stąd wątpliwość - bo mówimy o ewentualnym przesunięciu ivf o 1 m-c (chociaż, jak wiemy, różne rzeczy mogą się zdarzyć po drodze).
Z jednej strony jeśli czujesz, że wizyta u tego Dr coś wartościowego wniesie do starań to warto ten 1 miesiąc poświęcić.
Z drugiej strony ten 1 mc może przedłużyć się w pół roku, jeśli Dr będzie chciał zastosować jakieś leki czy zleci dodatkowe badania. Może to być strzał w dziesiątkę albo strata czasu.

Z jednej strony jeśli czujesz, że wizyta u tego Dr coś wartościowego wniesie do starań to warto ten 1 miesiąc poświęcić.
Z drugiej strony ten 1 mc może przedłużyć się w pół roku, jeśli Dr będzie chciał zastosować jakieś leki czy zleci dodatkowe badania. Może to być strzał w dziesiątkę albo strata czasu.
Otóż to, dlatego jestem w kropce (tj. jeśli miałoby się przedłużyć o pół roku, to na to się nie zgadzam i wówczas będziemy chcieli rozpocząć stymulację w bocianie, na tym co jest i ewentualnie działać równocześnie z innymi badaniami, ale żeby już coś konkretnego się działo w temacie).

Właśnie mam i o ile jeszcze w poprzednim tygodniu byłam pewna, że od razu działamy i nie mogłam się doczekać, o tyle teraz mam takie hmm a może jednak warto poczekać, skoro już i tak zostaliśmy do tego zmuszeni. A miesiąc, to i długo i niedługo jednocześnie.

Czasem chciałabym znowu być dzieckiem, żeby ktoś podejmował decyzje za mnie ;)
Ja jak mam taki mętlik w głowie donośnie starań co zrobić to zawsze pytam męża. On nie siedzi na co dzień w staraniach, patrzy z boku ale jednak w tym uczestniczy. Chociaż ja często biorę pod uwagę jego zdanie 😏 może zapytaj co on na to

A testy owulacyjny polecacie?? W poprzednich cyklach miałam ale kreska intensywna nigdy nie była taka jak kontrolna i dodatkowy stres bo jak by wyszedl pozytywny to "już"trzeba dzialac. W tamtym cyklu mi jakoś z wtorku na środę mniej więcej wychodziło a do wtorku mieliśmy trochę cichych dni. I było we wtorek i w środę wieczorem późnym.
Tak, polecam z Domowego Lab. Może za bardzo rozcieńczone siuśki albo owu później będzie. Połącz to z mierzeniem temperatury

reklama
Do góry