reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Jak brałam lata temu euthyrox to niestety ale miałam wahania między nadczynnością a niedoczynnością. Teraz na letroxie o wiele lepiej reaguje tylko mi np. Lekarka doradziła że koniecznie mam brać minimum pól godziny przed śniadaniem i żeby kolejne suple brać po kilku h np kwas foliowy. Musisz dopytać czy któreś suple i leki ktore bierzesz nie kolidują z tymi na tarczyce. Do tego bardzo polecam przy niedoczynności branie jodu. Poczytaj sobie o tym, podobno mało lekarzy to zaleca a przynosi fajne rezultaty 😊
Jak miałam 4.1 to endokrynolog mi powiedziała, że wątpi żeby to mi zaburzało owulacje aczkolwiek zbilyśmy. Najlepszy przy staraniach poziom to ok 1
To ja tak dodam może, że z tego co słyszałam i co mówila mi moja endokrynolog to jod można suplementowac przy niedoczynności ale tylko jeśli nie ma się do tego Hashimoto. Ja trochę "na pałę" brałam i pogorszyło mi to bardzo wyniki (trójkę tarczycową i przeciwciała)

Byłam przed chwilą na trzonie i podczas gry wstępnej niechcący mąż dał mi w twraz :D mimo śmiania się jakoś się udało dokończyć :D
U nas też wczoraj trzonowanko. Już bez zabezpieczenia. Tak, wiem, głupie, jest mega wcześnie ale nie mogłam się powstrzymać 🙈🙈
Nie wiem co się stało, ale lało się ze mnie jak z Niagary 🤣🤣 Mąż miał nogę mokrą jak z niego zeszłam 🤣🤣

Dokładnie po dłuższym czasie idzie się przyzwyczaić do białych testów. Od tak zrobiłam sobie test w tamtym roku w sumie mieliśmy wtedy za dwa dni wizytę w klinice , na luzie położyłam na wannie i poszłam robić kawę nawet przez myśl mi nie przeszło że to będzie pozytywny test . Wtedy jak zobaczyłam dwie kreski przestraszyłam się jak małolata , nogi się ugięły i płacz 🥹
Mi pierwszy pozytywny test wypadł z ręki. Trzęsłam się jak nigdy. Nie spodziewałam się ciąży mimo że to było już 5 lat starań

Wstałam z taką bombą na bani🥴
Nie wiem jak przeżyje ten poniedziałkowy dzień.
Ciekawe kiedy okres przyjdzie, coś tak już wyczuwam, że wcześniej, bo brzuch pobolewa🤔

reklama
Do góry