Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To ja tak dodam może, że z tego co słyszałam i co mówila mi moja endokrynolog to jod można suplementowac przy niedoczynności ale tylko jeśli nie ma się do tego Hashimoto. Ja trochę "na pałę" brałam i pogorszyło mi to bardzo wyniki (trójkę tarczycową i przeciwciała)Jak brałam lata temu euthyrox to niestety ale miałam wahania między nadczynnością a niedoczynnością. Teraz na letroxie o wiele lepiej reaguje tylko mi np. Lekarka doradziła że koniecznie mam brać minimum pól godziny przed śniadaniem i żeby kolejne suple brać po kilku h np kwas foliowy. Musisz dopytać czy któreś suple i leki ktore bierzesz nie kolidują z tymi na tarczyce. Do tego bardzo polecam przy niedoczynności branie jodu. Poczytaj sobie o tym, podobno mało lekarzy to zaleca a przynosi fajne rezultaty
Jak miałam 4.1 to endokrynolog mi powiedziała, że wątpi żeby to mi zaburzało owulacje aczkolwiek zbilyśmy. Najlepszy przy staraniach poziom to ok 1
U nas też wczoraj trzonowanko. Już bez zabezpieczenia. Tak, wiem, głupie, jest mega wcześnie ale nie mogłam się powstrzymaćByłam przed chwilą na trzonie i podczas gry wstępnej niechcący mąż dał mi w twraz mimo śmiania się jakoś się udało dokończyć
Moje koty z nami podróżująJa też nie mam zwierząt ale z własnego wyboru. Zbyt często wyjeżdżamy i nie ma nas w domu, dlatego pozostały nam rybki.
Ale będąc w temacie kotów moi rodzice mają m.in takiego pięknego kotełka
Zobacz załącznik 1600826
Od 14 lat niestety w NiemczechMyślałam, że mieszkasz w Polsce
Spokojnie, wyremontujecie się i będzie luźniej. I z dieta dobie podziałasz i z ćwiczeniami a xo.do.wyborow, mój stary nawet sam głośników nie kupi haha
1. Myślę, że tak.
2. Ja biorę magnez. Nie wiem czy dzieciorobny ale mam jeszcze killka listkow magnezinu
Mi pierwszy pozytywny test wypadł z ręki. Trzęsłam się jak nigdy. Nie spodziewałam się ciąży mimo że to było już 5 lat starańDokładnie po dłuższym czasie idzie się przyzwyczaić do białych testów. Od tak zrobiłam sobie test w tamtym roku w sumie mieliśmy wtedy za dwa dni wizytę w klinice , na luzie położyłam na wannie i poszłam robić kawę nawet przez myśl mi nie przeszło że to będzie pozytywny test . Wtedy jak zobaczyłam dwie kreski przestraszyłam się jak małolata , nogi się ugięły i płacz
a ja szłam 3km do pracy. Śnieg skrzypiał pod nogami, poruszył i szło się całkiem fajnieBorze szumiący jak dzisiaj przymroziło, aż się nie chce z domu wychodzić