reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ja mam jedno dziecko i dla mnie o dziwo teraz jest trudniej, niż jak zmagałam się z pierwszymi porażkami 🤷. Tak samo jak ta strata bolała bardziej, bo chyba mam inną świadomość co straciłam 😔. Nie raz słyszę "jak masz jedno, to teraz łatwiej" ...a na mnie to działa jak magiczne odpuszczenie, bo dlaczego nie mogę równie mocno lub bardziej pragnąć drugiego 🤷. To są bardzo trudne sprawy
ja właśnie odwrotnie, o pierwsze dziecko rozpaczliwie się starałam. Teraz podchodzę do tego łagodniej. Ale może też dlatego, że to jak narazie nie trwa zbyt długo.

reklama
He to są badania robione w klinice i nic pani doktor nie wspomniała o tym tylko że TSH za wysokie i przez jej leki wzrosło jeszcze bardziej i jestem teraz w kropce i wgl tracę nadzieję że będzie kiedyś to dziecko.
Ale to nie masz tych wyników? Bo z jednej strony mam „ufaj lekarzowi”, ale z drugiej jeżeli coś jest nie tak to mówię „sprawdzam”.
Masz prawo czuć rezygnację, osłabienie woli walki itp. Daj sobie na to przestrzeń. Później popraw koronę, podciągnij rajstopki i zdobywaj świat dalej dążąc po swoje marzenia :)

He to są badania robione w klinice i nic pani doktor nie wspomniała o tym tylko że TSH za wysokie i przez jej leki wzrosło jeszcze bardziej i jestem teraz w kropce i wgl tracę nadzieję że będzie kiedyś to dziecko.
halo, halo! Proszę tu nie tracić nadziei :) Niestety jest dużo lekarzy, którzy się nie nadają. Nawet lekarzy za których się płaci dużo.
Może faktycznie czas na zmianę kliniki? Te wszystkie rzeczy, o których dziewczyny mówią, typu TSH, witamina D to są takie podstawy podstaw, więc dziwne, że lekarz tego nie wylapał.
Ale zobacz, odkryłaś jakieś nowe niedociągnięcia, może dzięki wiedzy dziewwczyn jakoś poprostujesz sprawy i dzieciątko będzie. Nie załamuj się kochana. Każda wiedza przybliża Cię do celu.

halo, halo! Proszę tu nie tracić nadziei :) Niestety jest dużo lekarzy, którzy się nie nadają. Nawet lekarzy za których się płaci dużo.
Może faktycznie czas na zmianę kliniki? Te wszystkie rzeczy, o których dziewczyny mówią, typu TSH, witamina D to są takie podstawy podstaw, więc dziwne, że lekarz tego nie wylapał.
Ale zobacz, odkryłaś jakieś nowe niedociągnięcia, może dzięki wiedzy dziewwczyn jakoś poprostujesz sprawy i dzieciątko będzie. Nie załamuj się kochana. Każda wiedza przybliża Cię do celu.

Od trzech lat nic. Na pewno po nie udanej stymulacji będzie ivf 🥺

reklama
Oglądacie jakieś kanały na YT z contentem staraczkowym/iui/ivf? Ja lubię oglądać,ale mam wrażenie że już wszystkie widziałam. Albo może kojarzycie jakieś vlogi o niepłodności w Polskiej rzeczywistości? Wszystko co widziałam raczej US/UK itp :)

Do góry