reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

ja niestety o tym czasem myślę na poważnie 🥺 jesli nam się nie uda to czy nasze małżeństwo przetrwa. Z jednej strony ta miłość przezwyciężyłaby wszystko a z drugiej.. czy pogodzilibyśmy się z tym. Nie chciałabym blokować męża i jeśli widziałbym w nim smutek z powodu braku potomstwa to zgodziłabym się na rozstanie..
To u mnie jest na odwrót to Stary myśli, że jak nie da mi potomstwa to go zostawię - on ma nastolatkę z poprzedniego związku.
Powiem szczerze, marze o dziecku i nie wyobrażam sobie życia bez niego, ale robimy co możemy. Co innego jakby na początku powiedział mi, że kategorycznie nie chce dziecka, ale co innego jak walczymy i jesteśmy w tym razem. Nie wyobrażam sobie po tym co razem przeszliśmy i jak mnie w tym wszystkim wspierał zostawić go z tego powodu.

reklama
To ja np jestem przekonana, że jeśli moje małżeństwo się rozpadnie, to na pewno nie przez niepłodność i brak dziecka.
Szczerze mówiąc, niepłodność w ogóle negatywnie nie wpłynęła na nasze małżeństwo. Kochamy się tak samo, nikt do nikogo nie ma żalu, wspieramy się we wszystkim, jesteśmy silną drużyną. Jeśli nie będzie dziecka, będziemy żyć we dwoje z kotem.
No może jedyny negatyw, że nasze i tak nie za ogromne libido jeszcze bardziej ucierpiało...

Ostatnia edycja:
a dlaczego myślisz, że problem jest po twojej stronie. Przecież byłaś już w ciąży, urodziłaś zdrowe dziecko 🤔 staracie się dosyć krótko więc nawet nie można mówić o niepłodności w waszym przypadku
Ja się starałam jeszcze przez cały 2021. Mój były ma już dziecko, zrobił je sobie od razu po rozstaniu ze mną, a ja dalej nie zaszłam w ciążę, choć już wcześniej się nie zabezpieczaliśmy z moim obecnym partnerem. I ginekolog mówi, że prawdopodobnie u mnie problemem jest blizna po cc i zrosty, przez które może być problem z zagnieżdżeniem, czy coś takiego.

Ja się starałam jeszcze przez cały 2021. Mój były ma już dziecko, zrobił je sobie od razu po rozstaniu ze mną, a ja dalej nie zaszłam w ciążę, choć już wcześniej się nie zabezpieczaliśmy z moim obecnym partnerem. I ginekolog mówi, że prawdopodobnie u mnie problemem jest blizna po cc i zrosty, przez które może być problem z zagnieżdżeniem, czy coś takiego.
jasne, rozumiem, że może być problem z blizną itp ale myślę, że jesteście młodzi, staracie się krótko więc nie ma co szukać winnego😊 tym bardziej, że twój chłop nie ma złego nasienia ale rewelacji też nie ma bo kilku rzeczy w nasieniu bym się czepiła (mogą utrudniać zapłodnienie)

W temacie matkowania…
Mój chłop właśnie się mnie zapytał „kiedy będzie obiadek”🙉 Powiedzialam, żeby zadzwonił do mamusi i się zapytał. Powiedział, że nie, bo mu powie, że „jak ziemniaki się ugotują”. No to sam sobie odpowiedział.

jasne, rozumiem, że może być problem z blizną itp ale myślę, że jesteście młodzi, staracie się krótko więc nie ma co szukać winnego😊 tym bardziej, że twój chłop nie ma złego nasienia ale rewelacji też nie ma bo kilku rzeczy w nasieniu bym się czepiła (mogą utrudniać zapłodnienie)
Chodzi o to zlepianie się plemników? Czy czegoś jeszcze się tam dopatrzyłaś?
Bo w sumie z tego, co pamiętam to tylko to tam chyba było i morfologia 2%, ale dziewczyny mówiły, że z tą morfologia przy dużej ilości plemników nie jest aż tak źle.
Zmienił nieco tryb życia, więc mam nadzieję, że będzie nieco lepsze + dodatkowo bierze acc i witaminę c na to zlepianie.

Zamierzamy jeszcze powtórzyć seminogram za jakiś czas i te dodatkowe badania nasienia zrobić, żeby mieć pełen obraz🙂

W temacie matkowania…
Mój chłop właśnie się mnie zapytał „kiedy będzie obiadek”🙉 Powiedzialam, żeby zadzwonił do mamusi i się zapytał. Powiedział, że nie, bo mu powie, że „jak ziemniaki się ugotują”. No to sam sobie odpowiedział.
to mój też mnie tak pyta :D ale zwykle ja gotuję obiad, więc to nie dziwne :D

Chodzi o to zlepianie się plemników? Czy czegoś jeszcze się tam dopatrzyłaś?
Bo w sumie z tego, co pamiętam to tylko to tam chyba było i morfologia 2%, ale dziewczyny mówiły, że z tą morfologia przy dużej ilości plemników nie jest aż tak źle.
Zmienił nieco tryb życia, więc mam nadzieję, że będzie nieco lepsze + dodatkowo bierze acc i witaminę c na to zlepianie.

Zamierzamy jeszcze powtórzyć seminogram za jakiś czas i te dodatkowe badania nasienia zrobić, żeby mieć pełen obraz🙂
nie no morfologia 2% przy ilości nie jest zła no ale nie jest też super rewelacyjna, bo jednak 98% plemników jest uszkodzona.
Tak tej niewielkiej agregacji nie powinno być wcale plus 10%kropli cytoplazmatyczne (one też uszkadzają plemniki).

reklama
nie no morfologia 2% przy ilości nie jest zła no ale nie jest też super rewelacyjna, bo jednak 98% plemników jest uszkodzona.
Tak tej niewielkiej agregacji nie powinno być wcale plus 10%kropli cytoplazmatyczne (one też uszkadzają plemniki).
Sprawdziłam, faktycznie takie coś jest, ale nie jest zaznaczone na czerwono, więc nie wiedziałam, że to coś złego. Nawet nie wiem co to jest.

Do góry