reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Hej dziewczyny !

Dlugo mnie nie bylo.. Po ostatnich moich wynikach prolaktyny (duuzo za wysoka) zalamalam się i nie chciałam tutaj zaglądać, myśleć o tym wszystkim. Na ostatniej wizycie 24.08 mój ginekolog zapisał mi bromergon, mimo że stwierdził że moja prolaktyna to ewidentnie wynik stresu, a miałam go niemało w ostatnim czasie bo zmieniłam pracę. Dostalam tez skierowanie do szpitala na badanie droznosci jajowodów, na które miałam się zgłosić w nastpępnym cyklu po miesiączce. Owulacja była na monitoringu widoczna 29.08 w postaci dwoch pecherzyków: 18 i 24 mm, lekarz kazal dzialac tego dnia i nastepnego :) Zrobilam tez testy owulacyjne i na nastepny dzien byly dwie grube krechy co utwierdzilo mnie w przekonaniu ze owulacja jest. 3 dni temu powinnam byla dostac okres, ale nie dostalam go.

Dziś zrobiłam test, i powiedzcie mi czy mam omamy wzrokowe ? Na żywo kreska jest jeszcze wyraźniejsza !

Nie chcę się nastawiać bo jak czytam ile kobiet poroniło kilka razy, to mam pełno obaw.. Co teraz ???? Kiedy najlepiej zrobić betę, umówić się do lekarza itd ? Boję się przestać brać bromergon bo jak będzie za wysoka prolaktyna to poronię..
Message_1473927411189.jpg

Załączniki

• Message_1473927411189.jpg
    Message_1473927411189.jpg
    505,9 KB · Wyświetleń: 207
reklama
Masowanie sutków miałam jak rodziłam 1wszą córkę, położna podeszła i jak mnie szczypnęła w obolałe sutki to zaraz mnie skurcze chwyciły ;-]

hajmal - to czekamy razem, zaciskam kciukasy ;-)

lavazza - śle przytulasy :( ALe nowy cykl wystartował ;-)))

Niecierpliwa_26 - GRATULACJE, jest taj bum cyk grubaśna krecha, gratuluję ;-) Skonsultuj się z lekarzem w kwestii prolaktyny, nie ma co ryzykować...

agnesis no będę musiała bo gin mi kazał brać dupka do 14dc a ja kuzde mam tylko na 10 dni tego dupka i nie wiem [emoji58]

lavazza oj pzykro mi , ale z drugiej strony , ze jak nie ma ciąży to przyszła szybko a nie się spozniala nie potrzebnie [emoji6]
Ja tam chyba do końca życia mam przewalone bo tyle co ja stluklam lusterek to masakra [emoji16]

hajmal przykro mi , ale teraz musi być dobrze [emoji5]

Carmen nie ma jest nadzieja , ze nie przyjdzie [emoji6]

agnesis ja tez mam czasem takie dni , ale tlumacze sobie tym , ze jak urodziłam jedno to kiedyś nastąpi moment na drugie ! [emoji4]

Niecierpliwa gratulacje , ciąża .
Na bete mozesz isc w kazdej chwili a po dwoch dniach jeszcze raz by sprawdzic przyrost .

Wiecie co wole pic tego i ofenu 2 saszetki ale tylko jak zaczelam pic po jednej czuje sie jakos do dupy [emoji15]

wff2krhmvaem9yip.png

EVEEE 16.09 - endokrynolog
ARTEMIDA 18.09 - wizyta u ginekologa
AGNESIS 22.09 - wizyta u ginekologa

Niecierpliwa ciesze,ze ci sie udalo
Ale z drugiej strony dobijam sie widzac wokolo pelno waszych pozytywnych testow [emoji24][emoji24][emoji24]

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Carmen haha u nas i tak lepiej niz na drugim wątku , więc spoko jest a ktoś nas musi nimi pozarazac , dawno u nas nie bylo ladnego pozytywu [emoji3]

wff2krhmvaem9yip.png

Fakt, tutaj dlugo juz nie bylo pozytywu
Ale na staraczkach 2017 to codziennie sa pozytywy.....no **** mnie strzela.
Mykam mala odebrac z przedszkola bo zaraz bede jechala do alergologa z nia.....do potem

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Bum to może stad moj depresyjny stan, bo inofem przestałam pic :p a tak na poważnie to ja znam jedno lekarstwo tylko na to wszystko. Wylogować sie i nie wchodzić, nie czytać i nie dobijać sie zdjęciami... [emoji50]

Nie wiesz co to prawdziwa strata. Można jej doświadczyć tylko wtedy, kiedy kochasz coś bardziej, niż samego siebie.

Dziewczyny znam ten ból.. 15 miesięcy czekałam na ten pozytywny test i miałam bardzo dużo chwil że wpadałam w dołek.. Ale teraz myślę, że chyba musiało tak być. Zmienilam pracę na lepszą i lepiej płatną, mój partner tez w tym czasie awansował i dostał sporą podwyżkę.. Gdybym zaszła w ciążę od razu jak sobie zaplanowałam to byłoby krucho z pieniędzmi.. Zresztą jak czytam, niektóre z was już mają dzieci, i starają się o kolejne. Ja rozumiem że pragniecie dzieci tak samo jak te kobiety które ich nie mają wcale - ale to jednak jest coś innego.. Już zaczęłam się obawiać, że mi się nie uda..

reklama
agnesis no serio jakos sie tam po tym czuje dziwnie , odkad pije jedną [emoji50]

Dziewczyny zrobicie jak uważacie nikt Was tu na siłę nie trzyma , ale ja osobiście się lepiej tu czuje nawet jak ktoś test pokaże pozytywny , ze aaa jej sie udało mi tez musi .
Niby forum staraczkowe , ale ja bardziej o tej ciąży właśnie mniej myślę jak siedze tu , mozna sie wyzalic , oderwać , w domu i w otoczeniu nikt mnie tak nie zrozumie jak osoby tutaj [emoji4]

wff2krhmvaem9yip.png

Do góry