reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki styczniowe 2013

Szyszunia, Koriander planuje na tydzień ale czasem mi się coś pozamienia albo przeciągnie w czasie jak zostanie z poprzedniego dnia;-) a robię tak bo mieszkam na wsi i jeżdżę na zakupy raz w tygodniu do supermarketu z mega listą (w miejscowym sklepie kupuję tylko chleb,ewentualnie mleko-bo drogo), Oszczędzam w ten sposób na zakupach i na paliwie :-p, choć przyznam nie było na początku łatwo bo na wieś się sprowadziłam rok temu i też byłam przyzwyczajona do schematu nie mam makaronu lecę do sklepu ;)

A z tym TSH to jakie macie wyniki? Ja robiłam tylko to (na nfz) bez żadnych t3,t4 i miałam 1,47 to dobrze jak na staraczkę (bo gdzieś czytałam, że dla starających się inne normy, ale nie pamiętam za bardzo

reklama
mitaka TSH masz dobre, ja przed zajściem robiłam i miała podobny wynik. Ciekawe jak teraz, jak się nie uda zajść to znów zbadam za jakiś czas. Ja też na wieś się wyprowadziłam ale codziennie i tak w Kielcach jestem więc nie robię planów obiadowych raczej, np. dziś jeszcze nie wiem co zrobię. Ale właśnie muszę pomyśleć nad tym... :-)

Neta dzięki za objaśnienie z tym tsh:-) Widzisz Ty do pracy jeździsz to po drodze się zakupisz, a ja w domu pracuję więc musiałabym specjalnie jeździć. Boshhh jak ja utknęłam na peryferiach teraz sobie uświadamiam :-p No ale nic przynajmniej zdrowe powietrze, ładny widok za oknem i cisza :-p. A jak mi się nie uda w tym cyklu to szukam pracy.

Jak dla mnie możemy wpisywać, który cykl - u mnie 2

Neta - Amelki są bardzo fajne ale i też fajne łobuzy z nich :)) Ja zaczęłam się starać odrazu "po" ale nie wyszło w tamtym cyklu, może tym razem się uda :)
Koriander - no podobny wiek mają - moja z grudnia 2009 - do przedszkola chodzi od wrzesnia, troche cykor z niej na przedstawieniach boi sie wystepowac, no i nie chce pozowac do zdjec jak obcy fotograf przychodzi no ale ... to jeszcze maluszek - nie miałam 3 latek jak szla do p-la, dopiero co ukończyla więc mam nadzieje, ze za rok będzie już fajnie :)

Mitaka świetny pomysł zą listą, obiadami i całym zorganizowaniem się! Szacun:-D:-D:-D

Ja jako staraczka mam TSH 2,8, FT3 3,38 FT4 0,99, wiec muszę zbic(tak mi sie wydaje) robiłam prywatnie (tsh 20zł, ft4 i ft3 po 19zł)

A propos obiadu tez ostatnio sie powtarzam i brak pomyslow i czasu wiec zawsze cos na szybko.zakupy ted robie raz i duze tak zeby makaron ryz mleko i inne podstawowe rzeczy miec zawsze w domu.codziennie kupuje tylko pieczywo warxywa owoce i to co ma krotka trwalosc.ale nie planuje menu na tydzien.
Ja sie staram 6 cykl.
Jak tym razem bedzie I kreska to ide zbadac ths i maz nasienie...

Ostatnia edycja:
A propos obiadu tez ostatnio sie powtarzam i brak pomyslow i czasu wiec zawsze cos na szybko.zakupy ted robie raz i duze tak zeby makaron ryz mleko i inne podstawowe rzeczy miec zawsze w domu.codziennie kupuje tylko pieczywo warxywa owoce i to co ma krotka trwalosc.ale nie planuje menu na tydzien.
Ja sie staram 6 cykl.
Jak tym razem bedzie I kreska to ide zbadac ths i maz nasienie...

A badałaś prolaktyne? Mnie gin zleciła jak się starałam i nie mogłam zajść to właśnie TSH, prolaktynę i coś jeszcze, jakiś hormon jeden.

reklama
A u mnie cięzko powiedzieć , że to cykl (bo okresu nie mam już 2 msce-norma u mnie.....) ale jeśli już to pierwszy :0 bo dopiero zaczynamy :0

Do góry