reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Szyszunia, Koriander planuje na tydzień ale czasem mi się coś pozamienia albo przeciągnie w czasie jak zostanie z poprzedniego dnia;-) a robię tak bo mieszkam na wsi i jeżdżę na zakupy raz w tygodniu do supermarketu z mega listą (w miejscowym sklepie kupuję tylko chleb,ewentualnie mleko-bo drogo), Oszczędzam w ten sposób na zakupach i na paliwie :-p, choć przyznam nie było na początku łatwo bo na wieś się sprowadziłam rok temu i też byłam przyzwyczajona do schematu nie mam makaronu lecę do sklepu ;)

A z tym TSH to jakie macie wyniki? Ja robiłam tylko to (na nfz) bez żadnych t3,t4 i miałam 1,47 to dobrze jak na staraczkę (bo gdzieś czytałam, że dla starających się inne normy, ale nie pamiętam za bardzo

reklama
mitaka TSH masz dobre, ja przed zajściem robiłam i miała podobny wynik. Ciekawe jak teraz, jak się nie uda zajść to znów zbadam za jakiś czas. Ja też na wieś się wyprowadziłam ale codziennie i tak w Kielcach jestem więc nie robię planów obiadowych raczej, np. dziś jeszcze nie wiem co zrobię. Ale właśnie muszę pomyśleć nad tym... :-)

Neta dzięki za objaśnienie z tym tsh:-) Widzisz Ty do pracy jeździsz to po drodze się zakupisz, a ja w domu pracuję więc musiałabym specjalnie jeździć. Boshhh jak ja utknęłam na peryferiach teraz sobie uświadamiam :-p No ale nic przynajmniej zdrowe powietrze, ładny widok za oknem i cisza :-p. A jak mi się nie uda w tym cyklu to szukam pracy.

Jak dla mnie możemy wpisywać, który cykl - u mnie 2

Neta - Amelki są bardzo fajne ale i też fajne łobuzy z nich :)) Ja zaczęłam się starać odrazu "po" ale nie wyszło w tamtym cyklu, może tym razem się uda :)
Koriander - no podobny wiek mają - moja z grudnia 2009 - do przedszkola chodzi od wrzesnia, troche cykor z niej na przedstawieniach boi sie wystepowac, no i nie chce pozowac do zdjec jak obcy fotograf przychodzi no ale ... to jeszcze maluszek - nie miałam 3 latek jak szla do p-la, dopiero co ukończyla więc mam nadzieje, ze za rok będzie już fajnie :)

Mitaka świetny pomysł zą listą, obiadami i całym zorganizowaniem się! Szacun:-D:-D:-D

Ja jako staraczka mam TSH 2,8, FT3 3,38 FT4 0,99, wiec muszę zbic(tak mi sie wydaje) robiłam prywatnie (tsh 20zł, ft4 i ft3 po 19zł)

A propos obiadu tez ostatnio sie powtarzam i brak pomyslow i czasu wiec zawsze cos na szybko.zakupy ted robie raz i duze tak zeby makaron ryz mleko i inne podstawowe rzeczy miec zawsze w domu.codziennie kupuje tylko pieczywo warxywa owoce i to co ma krotka trwalosc.ale nie planuje menu na tydzien.
Ja sie staram 6 cykl.
Jak tym razem bedzie I kreska to ide zbadac ths i maz nasienie...

Ostatnia edycja:
A propos obiadu tez ostatnio sie powtarzam i brak pomyslow i czasu wiec zawsze cos na szybko.zakupy ted robie raz i duze tak zeby makaron ryz mleko i inne podstawowe rzeczy miec zawsze w domu.codziennie kupuje tylko pieczywo warxywa owoce i to co ma krotka trwalosc.ale nie planuje menu na tydzien.
Ja sie staram 6 cykl.
Jak tym razem bedzie I kreska to ide zbadac ths i maz nasienie...

A badałaś prolaktyne? Mnie gin zleciła jak się starałam i nie mogłam zajść to właśnie TSH, prolaktynę i coś jeszcze, jakiś hormon jeden.

reklama
A u mnie cięzko powiedzieć , że to cykl (bo okresu nie mam już 2 msce-norma u mnie.....) ale jeśli już to pierwszy :0 bo dopiero zaczynamy :0

Do góry