reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

reklama
Jeszcze kilka godzin i weekend :-)Wzielam sobie za to wolne 21 stycznia bo mezus ma urodziny a Lila przedstawienie w przedszolu. A tego nie chcialabym przegapic :-D

Halloooo dziewczyny! gdzie reszta sie zaszyla :happy:

Eh zazdroszczę Wam, że macie normalne prace bo ja siedzę w domu i można powiedzieć że zajmuje się chałupniczym biznesem :-p tylko że w tym roku jakoś bez rewelacji - nie mogę się zmobilizować

Cześć dziewczyny :) Ja dopiero wygrzebałam się z łóżka, bo nie czuję się najlepiej. Do pracy idę od lutego, więc wtedy i ja będę spędzała tak miło poranki :p U mnie z samego rana brak jakichś odczuć, które wskazywałyby na cokolwiek, nawet apetytu brak (a to dziwne:p) Tempka trochę spadła, co mnie zmartwiło, ale nie poniżej linii, więc liczę, że się jeszcze podniesie. Teraz kawa i czas wziąć się za coś pożytecznego :)

Mitaka a co robisz chałupniczo ? Ja bym w domu nie umiała się zorganizować, nie mam tyle samozaparcia raczej ale i tak mój zawód nie nadaje się do wykonywania w domu więc nie mam problemu :)

No i ja się witam dziś z Wami:)
Ale tu miło i uprzejmie już mi lepiej i nie jestem tak bardzo wystrachana ze nic nie wiem, hehe:-D
-kasiaczek- pytałaś dlaczego mam takie długie cykle, żeby było śmieszniej lekarze tez nie wiedza, począwszy od stycznia 2012 jest to co 32,36,51,24,23,25,54,52,31,54 i teraz czekam kiedy będzie bo jak wspomniałam wcześniej miałam 25.12.2012 .
Ciężko mi jest sobie samej wyliczyć dni płodne dlatego tez czekam aż dotrą do mnie testy owu i podziałam troszkę tylko mam pytanie czekać do pierwszego dnia @ czy tez nie, od razu robić, poradźcie bom zielona w tym temacie!!??

Pieknaszyszunia warto konfrontować swoje obserwacje z testami owulacyjnymi. Ja ich nie używałam, nie mogę powiedzieć nic o ich funkcjonalności. Jeśli masz taką możliwość to polecam Ci mierzenie temperatury. Nie w celu nakręcania się, czy ciąża jest, czy jej nie ma, ale w celu poznania lepiej swojego cyklu. Obserwacja śluzu to też dobra metoda na przyjrzenie się swojemu organizmowi :) To wbrew pozorom nie jest wcale trudne! Mimo, że jestem młodziutka to już bardzo dobrze czuję jak funkcjonuje mój organizm i jestem pewna, że i Tobie z czasem uda się w niego wsłuchać z powodzeniem :) Co do owulacji.. Niestety taki jej urok, że może się przesunąć. W dodatku przy takich szalonych cyklach nigdy nic nie wiadomo. Wydaje mi się, że test owu możesz zrobić jeśli miesiączka się nie pojawia. Nie zaszkodzi, a może akurat to będzie 'ten dzień' :) Po okresie myślę, że od 10 dnia cyklu możesz zacząć testować, czy jest owu :) To tylko moja wizja, zatem czekam aż wypowiedzą się bardziej doświadczone dziewczyny, bo sama jestem ciekawa co powiedzą :)

reklama
Neta81 z moim samozaparciem też kicha troszkę, robię obecnie palmy wielkanocne ;-), u nas w okolicach a robotą lipa myślałam, że może na wiosnę coś się ruszy ale... teraz to już mi wszystko jedno może nie będę musiała iść do pracy w najbliższym czasie ;-) a Ty czym się zajmujesz?

Odebrałam sobie wyniki i TSH 3-cia generacja (nie wiem o co cho) wyszła 1,470 - to dobrze jak dla starającej się, bo ogólnie to w normie się mieszczę jak patrzę

Do góry