reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki styczniowe 2013

reklama
Babeczki lecę dziś do lekarza po skierowanie na badanie tarczycowe, zobaczymy co i jak... choć pewnie wyniki będę robić jutro bo trzeba na czczo i z samego rana bo tak jest czynne laboratorium.

U nas beta chyba 30 czy 32 kosztuje, nie za tania jest.

szyszunia dobrze, że zbadasz tarczycę :) jak mi się nie uda teraz zajść, to chyba też zbadam.

ja mam dziś 19 dc..

Babeczki lecę dziś do lekarza po skierowanie na badanie tarczycowe, zobaczymy co i jak... choć pewnie wyniki będę robić jutro bo trzeba na czczo i z samego rana bo tak jest czynne laboratorium.

Na pewno wszystko będzie w porządku! :) Z wynikami wybierasz się do Twojego rodzinnego? Bo przyznam szczerze, gdybym ja miała iść do mojej rodzinnej lekarki z jakimikolwiek wynikami to.. ;p Niewiele bym się dowiedziała :) A ta szalona tarczyca niestety ma to do siebie, że nie wystarczy, że wyniki są w normie, muszą jeszcze być w jakimś odpowiednim stosunku.. Ja miałam nie w normie, a lekarze mi powiedzieli, że jest wszystko w jak najlepszym porządku i niedoczynności nie ma (a czego się bardzo ucieszyłam:)). Chyba, że już się leczysz, lub wiesz, że masz jakąś chorobę? Ktoś o tym pisał, a nie zakodowałam kto :)

Jest tutaj u nas ktoś ze Śląska?:)

U mnie dzisiaj 25dc. Tempka cały czas w górze, więc cały czas jest nadzieja..

Ostatnia edycja:
mjaa czyli ciągle jest nadzieja :)

Z ta tarczycą to jest tak, że nie wystarczy, że jest w normie. Lekarz rodzinny może uznać wynik za ok, ale już ginekolog może powiedzieć, że do zajścia w ciążę jest za wysoki. Zwykle mówi się, że powinien wynosić do 2. i masz mjaa rację, że ważne są też wyniki FT3 i FT4, nie tylko samo TSH.

Hej laseczki! Gdzie was wywialo??.:-):-D
Jeszcze tylko godziny dziela mnie od @ :confused2:juz moglaby przyjsc zeby zaczac nowe odliczane ;-)

Dziewczyny czy ktoras z was stosowalaa lub stosuje Castagnusa??. Wczoraj spotkalam kolezanke ktora po 2 mcach stosowania zaszla w ciaze... chyba tez sprobuje..
no i od 1dc mierzenie temperatury :tak:

ktora z was na dniach zaczyna nowy cykl??.

U nas beta kosztuje 26 zl

Szyszunia trzymam &&&&& za jak najlepsze wyniki!!

mjaa- Jestem z okolic BB.

Ja z 1,5 roku temu badałam TSH, wyszła mi dość duża niedoczynnosc;) poszłam do endokrynologa, napisał mi liste badań (chyba z 15 ) ktore musze zrobic- a ze jestem czlowiekiem , ktory nie do konca sie wszystkim przejmuje-olałam to;)Unikalam lekarza jak ognia, tabletki , ktore mi przepisał na 90 dni brałam 4 dni itd.
:-)Jak zaszłam w ciążę wyniki mi wyszły idealne:)książkowe- i moja gi.mówi do mnie- no widzę , że jest Pani pod stałą opieką endokrynologa;)) a ja , że oczywiscie;d;d

reklama
Witajcie Dziewczyny :)
Chciałabym do Was dołączyć, bo tak się składa, że starać się będę jeszcze w styczniu i to już drugi raz (mam krótkie cykle) :-)
Od października podczytuję BB, w grudniu były pierwsze nieśmiałe staranka, na początku stycznia już takie bardziej na poważnie, ale niestety nic z tego nie wyszło, mam nadzieję, że teraz będzie lepiej i na Walentynki oznajmię swojemu współspaczowi radosną wieść ;-)

Do góry