reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

właśnie dziś powinniśmy być w drodze do Czarnogóry ale nie załapalismy się już na to last minute. W sumie M. i tak by nie mógł bo tak z dnia na dzień nie może powiedzieć, że bierze wolne.

co do Gina już się dowiedziałam o te badania przed HSG, zadzwoniłam by odwołać wizytę i wygarnęłam tej pielęgniarce / asystentce Gina, że odwołuje bo nie idzie się dowiedzieć od nich jakie mam badania zrobić och, jaka miła się zrobiła i natychmiast mi dała Gina do telefonu, rychło w czas :wściekła/y:

Gin pogrzebał w komputerze i muszę powtórzyć badanie czystości pochwy bo ostatnie mam z końca maja a ważne jest tylko miesiąc, mam zrobić CRP i zgłosić się tuż po @.

no, przynajmniej coś wiem, ale czy pójdę na HSG jeszcze nie wiem bo chcę w końcu jechać gdzieś na wakacje, może w połowie sierpnia, a wtedy akurat pewnie zacznę nowy cykl. Starania staraniami, HSG powinnam zrobić ale na pewno nie będę rezygnować z wakacji, zwłaszcza tak wyczekanych.

co do zmiany Gina to co się kogo zapytam o kogoś z polecenia to właśnie tego mojego polecają :wściekła/y:

kurde, może i on najlepszy specjalista w mieście i ma super hiper nowoczesny gabinet ale pomimo to mam wrażenie, że czasami jedzie na opinii i tylko kasa mu w głowie. Nie wiem, może się mylę ale w ciągu roku czasu to powinnam być już dawno po wszystkich badaniach, HSG i mieć już stymulacje a to się wszystko wlecze niemiłosiernie. Gin wziął się do roboty dopiero po 8 miesiącach, a te 8 miesięcy to wychodzi, że na próżno chodziłam do niego... :baffled: :no:

reklama
Krowka wprawa najważniejsza ;) Przyjemnego przytulania ;)

Rabatu nam nie dali, bo niby cena już była promocyjna i zniżek nie łączą, ale za to dostaliśmy siódmy nocleg za pół ceny :)

Karola- jeśli masz takie odczucie w stosunku do lekarza to może innego faktycznie poszukaj. Bo sprzęt sprzętem, ale tu wiedza się liczy! No i faktycznie pazerny na kasę jest. Jedźcie na wakacje, wyluzujcie (najlepiej w terminie domniemanego owu- może w tym cyklu się pojawi) i wróćcie we troje :-)

Karola- jeśli masz takie odczucie w stosunku do lekarza to może innego faktycznie poszukaj. Bo sprzęt sprzętem, ale tu wiedza się liczy! No i faktycznie pazerny na kasę jest.

no mam już innego Gina na oku, pójdę z ciekawości, przedstawię mu sytuację i zobaczymy co powie.

Karola Jedźcie na wakacje, wyluzujcie (najlepiej w terminie domniemanego owu- może w tym cyklu się pojawi) i wróćcie we troje :-)

fajnie by było :-D

niestety owu pod koniec sierpnia a wtedy już pora szykować się na powrót do pracy, buuuuu :-(

Witam się i ja. Jeszcze jestem na lipcówkach ale ponieważ termin @ mam na 10.08 to i trochę o sierpien zahaczam. U mnie starania od marca ( w lutym myslałam, że mielismy wpadkę ale nic z tego nie wyszło). Teraz czekam na owu i potem na @ ( a raczej jej brak:-)).

Dużo znajomych tutaj widzę.

Agaawa cieszę się, że u Ciebie juz ok po maju... Trzymam kciuki za ten miesiąc.

Karola wróciłaś do mierzenia tempki?

piaska to trzymam kciukaski za badanko, koniecznie informuj na biezaco co i jak :-)

Agaawa kurcze wiesz jak to jest? ze im bardziej sie chce tym czesciej nic z tego nie wychodzi, i tak tez jest w Naszym przypadku, sama wiem ze musze troche wyluzowac bo zwariuje sama ze soba :no: Ale najwazniejszy jest spokoj kochana i nie myslenie caly czas o tym, zeby sie udalo. Jak sie czujesz w ogole Kochana ??

malinaa witaj :) chyba z wlasnego doswiadczenia moge Ci powiedziec ze najlepiej poczekac do dnia spodziewanej @ lub zatestowac dzien przed. Wczesniej nie ma sensu, bo testy moga byc jeszcze niewiarygodne.

mycha musisz wierzyc ze sie uda, bo inaczej niepotrzebnie bedziesz sie tylko denerwowac. Spokoj spokoj i jeszcze raz spokoj i zobaczysz ze sie uda ! :D

My od jutra zaczynamy sie urlopowac :)

karola podgladalam Twoj wykres poprzedni z ziolami O.Sroki i na prawde imponujacy :) ja w tym cyklu zaczelam pic herbatke rowniez na bazie ziolek, mowia na Nia herbatka plodnosci, ale zastanawiam sie nad ziolkami. Ktora to mieszanka, nr3?

żabucha Ty jeszcze przed owu z tego co widze ? starac sie na dniach, starac :)
Czytam ze bierzesz niepokalanka. Mnisiego jak rozumiem tak ? Ja jestem na drugim cyklu z Castagnusem, po 3, chce przejsc na niepokalanka i od przyszlego cyklu rozwazam ziolka O.Sroki.

Ostatnia edycja:
Nuuuśka ja biorę niepokalanka mnisiego czyli agnus castus, castagnus, itp nazwy. Mam kapsułki 200gr ekstraktu i 150 zmieloneo ziela w jednej a zażywam 3 dziennie. Teraz 4 cykl biorę. Jeśli w tym miesiącu nie uda się zafasolkować to rozważam picie herbatki ojca Sroki od września. Właściwie biorę go na zmniejszenie objawów PMS i na podniesienie progesteronu w drugiej fazie cyklu ale w zajściu też pomaga:-)

Ostatnia edycja:
Nuuuska, dobrze sie czuje, dziekuje. Fizycznie było bardzo kiepsko przez 2 tyg bo jeszcze miałam zapalenie jajnikow, a psychicznie - cóż, jakoś sie pozbieralam. Ale tak lekko otrzezwialam, jakoś myśle i czuje z większym dystansem o staraniach. Co ma być to bedzie.

Ja nie biorę żadnych leków na razie, bo brałam prawie przez miesiąc masę leków -- antybiotyki dwa, przeciwuczuleniowe, mnóstwo wapna, witamin, inne sterydowe, bo miałam (dalej mam) zapalenie zatok. Aaż mnie wątroba rozbolała:)) więc odrzucilam wszystko tydzien temu. Musze odpocząć od leków.

ale fajnie, ze tutaj tyle znajomych. Jestesmy silna grupa pod wezwaniem:))

żabucha ja tez biore Castagnus :) w tej chwili jestem w drugim pelnym cyklu brania go i drugim zarazem po laparoskopii. Herbatke jak pisalam pije teraz taka Femitea Herbatka Płodności dla Kobiet - CO TO JEST ale nad ziolkami tez sie zastanawiam :tak: Robiliscie juz jakies badanka ?

Agaawa pewnie ze odrzuc,co za duzo to nie zdrowo. Ja przez 3 ostatnie miesiace bralam witaminy dla kobiet starajacych sie i bedacych w ciazy i niestety ale sprawdzilo sie prawdopodobnie to co przypuszczalam - z kwietniowego TSH-1,98 teraz skoczylo mi na -2,99 i odstawilam pieronstwo, bo te witaminy jak i wiekszosc dla kobiet w ciazy zawieraja jod, a jod moze podwyzszac wartosc hormonow tarczycowych m.in. nie wiem ile w tym 100% prawdy, ale odstawilam je, bo kurcze tak wysokego jeszcze nie mialam :| Biore w sumie tylko Castagnus 2 cykl, wiesiolek ale tylko do owu ( wiadomo) , 1xdziennie magnez i folik. W Ł. pakuje troszke wiecej witaminek mimo ze wyniki nasienia ma dobre, ale plemniorow o prawidlowej budowie mial 14% - troszke malo, dlatego chce nad Nim "popracowac" zeby zwiekszyc ich jakosc :tak: choc wedlug WHO z 2010 norma o prawidlowej budowie powinno byc min. 4% ale jednak troszke to malo te 14%

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka żadnych badań oprócz hormonów nie robiłam. Miałam trochę niski progesteron i TSH 2,5 ale to nie powinno przeszkodzić w staraniach. Pierwszym razem zajęło nam to 6-8 miesięcy więc teraz też się nastawiam na taki czas. Jak do roku nic nie wyjdzie wtedy będę się martwić;-).

A właśnie zauważyłam u siebie płodny śluz więc działamy dzisiaj i jutro i pojutrze:-D:-D:-D.Upiekłam czekoladowe ciasto, chyba coś przeczuwałam - przez żołądek do... serca;-)mojego P.:-)

Do góry