reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Cześć Dziewczyny!! Ściskam kciuki za Was wszystkie, poczytałam lipiec i sierpień i zdecydowałam, że napiszę choć dopiero zaczynamy.. W ubiegłym miesiącu nie trafiliśmy, ale tym razem staranki książkowo co 2 dni i testować będę w sierpniu, dwa testy już leżą w szufladzie.. W tym roku @ idealnie 11-ego każdego miesiąca.. ale zanim wystaraliśmy się o naszego pierworodnego, to walka trwała dwa lata z jednym poronieniem i z torbielami "przeskakującymi" z jednego jajnika na drugi :/ Co pobrałam tabletki hormonalne i zaleczyłam torbiel na jednym, to za chwilę wylazły na drugim.. Dopiero ciąża skutecznie się z nimi rozprawiła, ale przez to, że nie miałam @ ciężko było określić termin porodu, no naprawdę przygód mieliśmy co niemiara.. Oby tym razem całe to doświadczenie pozwoliło nam spokojniej i skuteczniej sprowadzić na ten świat kolejnego obywatela ;)
Z ciekawostek powiem Wam jeszcze, że przez te wszystkie wspomagacze, hormony, witaminy, duphastony nieźle upasłam moje maleństwo ;) Urodził się z wagą 4940g! A ja z 56 kilo urosłam do 80 :p Na szczęście wszystko mi zeszło, teraz zaczynam z 53 ;)

A jak myślicie - kiedy jest sens robić pierwszy teścik albo betę??

reklama
Nuuuśka nadzieje mam cały czas, w końcu nadzieja umiera ostatnia, wiec troszke wierze, ze moze akurat się wpasujemy w "te dni";-) A jak nie to trudno, po powrocie męża wrzesień będzie owocny w staranka;-) Nooo, mam nadzieje ze we wrzesniu bedzie juz w domku caly czas.

malinaa Witaj!:-) Trzymam kciuki i życze powodzonka! Co do testow to mysle ze bete mozna zrobic ok 10 dpo. a zwykly test, najlepiej w dzien spodziewanej @ ale wiem, ze dziewczyna wychodzily wczesniej, wiec moze warto probowac, jesli jest sie niecierpliwym, a chyba wszystkie staraczki maja ten syndrom ;-)

Witaj Nuuuska! Miło Cie widzieć, chociaż chyba lepiej by było, gdybyś była na wątku ciazowym. Ale kciukam za Ciebie:)) tak jak napisałas, trzeba mniej sie spinac. I tak właśnie teraz ma być. W końcu jeszcze nie umieram, więc jak nie w tym cyklu, to moze w którymś następnym. Jakoś tak troche zluzowalam.

Piaska - ja miałam HSG bez znieczulenia, tylko na tabletce rozkurczowej. Nic nie bolało. A baaaaardzo sie stresowalam. I wiecej tego stresu niż badania:)) takze zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze i przezyjesz bez problemu:)

Cześć dziewczyny :-)

Do tej pory w krzakach, trzeba się ujawnić. Malina mnie zmobilizowała :-)

Staramy się o dzidziusia od listopada zeszłego roku, pierwszy cykl i trach. Jednak ciąża zakończyła sie poronieniem. Trzy miesiące na tabletkach antykoncepcyjnych (największy koszmar jaki dotąd przeżyłam). W międzyczasie szczepienie przeciw różyczce. Do dziś dnia średnio się staraliśmy, ja trochę się boję przed kolejnym niepowodzeniem. Kolejny miesiąc przed nami, folik, żelazo i tran na stałe. Data testowania najprawdopodobniej 15 sierpnia.

Powodzenia dziewczyny!!! Za wszystkie trzymam kciuki:-)

Noooooooooo Kochana :* Zobaczysz i tym razem wylądujemy w jednym miesiącu :D Chyba w kwietniówkach jak dobrze liczę.. Nasze chłopaki już potrzebują kompana, musimy się brać do roboty!!

Malina - święta prawda! tego będę się trzymać :-). Tak, kwiecień byłby docelowy ;-);-):tak:. Który, u Ciebie dc? U mnie 8 dopiero..
Agaawa- cieszę się, że tak pozytywnie nastawiona jesteś :-)

Krowka licząc od 11ego dzisiaj mam 16 dc. Sprawdzam sobie na kalkulatorze Kalkulator dni płodnych - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl i działamy.. Teoretycznie do poniedziałku mam płodne, ale chyba do końca tygodnia podziałamy tak dla pewności ;) A w kolejnym tygodniu już będę testować, bo 8ego ruszamy na wakacje i wolałabym wiedzieć, czy już mam dbać o fasolinkę i nie dźwigać i nie winkować ;) No i pod koniec sierpnia mogłabym pójść już na USG sprawdzić serdunio :)
A jaki Ty masz plan??

Malina- plan na dziś to przytulanko co dwa dni i tyle heheh. Pewnie dziś zaczniemy tak dla lepszej wprawy :-D do 20 dc bo u mnie z tą owu to różnie;-).

Zniżka wakacyjna jest? Juz teraz udanych wakacji życzę!

wow ile tu znajomych nicków :-D

trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, za nowe i za znajome mi staraczki, hmm nie będę ukrywać, że za te znajome trzymam ciut mocniej ;-) :-p

buziaki :*

reklama
Do góry