reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Leemonca zioła ojca sroki powinno się brać od pierwszego dnia cyklu, jeśli później zaczniesz to mogą Ci trochę namieszać w cyklu...

reklama
dzięki mamaTomeczka :tak: nic nie poplątałaś ;-) wiem, że masz rację. Nie Ty pierwsza mi to mówisz, ale wiesz jak to nie raz jest z decyzjami. Moja mama też mi to mówi ;-) także trzeba się brać do roboty :-D:-D

Leemonca ja juz jestem w 3 cyklu brania Castagnusa, od nastepnego cyklu koncze i przerzucam sie na ziolka. Zobaczymy czy przyniosa upragnione efekty, ale po wpisach na forum odn.ziolek O.Sroki widze, ze wielu parom pomogly, choc pewnie sam aspekt jest szeroko rozumiany ;-) a co do testow owu, jestes prze owu czu juz po ?

To fotka z mojego poprzedniego cyklu ( w tej chwili mam @)Mnie te testy wychodziły przez 7 dni takie... Nie wiem o co chodzi.....

Malena100 -tam nie mam wątpliwości. Jak patrzę na nasz budżet, to faktycznie - nie stać nas na dziecko. Mąż pracuje, ja prowadzę firmę, mamy jak na mozliwości naszego miasta - normalne przychody, mamy kredyt, opłaty i tak naprawdę niewiele rezerwy z comiesiącznych zarobków, ale..... Nie martwię się, wiadomo, że wiele z dotychczasowych wydatków, po narodzinach dziecka przestanie mieć rację bytu, Maluszek stawia całe dotychczasowe życie na głowie. Patrząc na to - NIGDY nie stać byłoby nas na dziecko, bo oszczędności i rezerwy mamy niewielkie. Na pewno nie tyle ile pochłonie dziecko... Ale to nieważne.... Oboje z mężem chcemy dziecko, bez względu na to z czego będziemy musieli zrezygnować. Nie wiem, jak mogę Ci pomóc. Rozmawiałaś o tym z partnerem....może to tylko w Twojej głowie jest wyimaginowany problem:tak:

masz rację Leemonca, nigdy nie byłoby nikogo (no prawie nikogo) stać na dzieciaczka - taka prawda. mój narzeczony wiem, że bardzo tego chce :-) także nie ma na co czekać :-)

oj, my to mieliśmy kryzys przy pierwszej ciąży. Dziecko już było w drodze, a tu mąż stracił pracę i okazało się, że dla mnie nic nie ma, a takie były obiecanki. Już wspominałam, że postawiliśmy na własną działalność i jakoś wyszliśmy na prostą. Zdaję sobie sprawę, że może być różnie, bo tak naprawde w ciągu jednego dnia nagle wszystko może się zawalić, ale teraz mamy z czego żyć, mamy dom z ogródkiem, firmę, no i Teściową i moją Mamę jako opiekunki. Cieszymy się z życia ;-)

mamoTomeczka wymiękam przy Twoich postach! :-D jesteś niesamowita :-D
i dziękuję za słowa otuchy!

widzisz Straciatella, wszystkie tu wiedzą, że będzie dobrze ;-)

Leemonca zioła ojca sroki powinno się brać od pierwszego dnia cyklu, jeśli później zaczniesz to mogą Ci trochę namieszać w cyklu...

Przepraszam, że tak post pod postem, ale w trakcie kiedy ja piszę jeden już pojawiają się kolejne komentarze...

Paulinka88 - Dzięki za troskę.... niby powinno się je pić od pierwsego dnia....ale....nie wiem, dla mnie to tylko zioła. Wszelkie informacje mówią o tym, że suplementy i naturalne zioła należy brać minimum 3 miesiące, aby zaczęły działać... To tak samo, jak zaczniesz brać, np.... skrzyp polny na poprawę skóry, włosów i paznokci - poprawy nie da się zauważyć już za tydzień, tylko właśnie nie wcześniej niż po 3 m-cach. Moim zdaniem tak będzie i z ziołami....najwyżej je odstawię - skoro tak błyskawicznie zadziałają to i błyskawicznie przestaną działać;-) i ten cykl dołączy do poprzednich.... To nie są leki na receptę, które mają końską dawkę substancji czynnych - ale uprzedzam, to jest moje zdanie...

lemonca taki test to niestety negatyw jak na moje oko...

wszędzie wszyscy piszą, że kreski powinny być tak samo mocne lub druga kreska wręcz mocniejsza o tetsowej, wtedy jest pozytyw i owu można się spodziewać w ciągu 24-48 h.

widocznie test wykrywa u Ciebie poziom LH ale nie ma peaku, czyli hormon nie osiąga swojej maksymalnej wartości, miałam tak wiele razy... zobacz na moje wykresy ile testów owu wysikałam i ile było negatywnych...

albo jest jeszcze druga wersja! te testy są lipne!!! hehe, ja tak sobie tłumaczę jak mi wychodzi I krecha na teście ciążowym, hehe

teraz patrzę, że skok temp miałaś, czyli jednak wersja z lipnymi testami mogła by być wiarygodna :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry