reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Straciatella, super, że mąż będzie, trzymam kciuki! Trzymam za wszystkie staraczki ;-)
Ale burza u nas, trzaska aż milo, po tych upalach :-D

reklama
Karola- w każdym razie trzymam za Was kciuki aby się udało :)
no ja biorę jod od endokrynologa w grudniu miałam 2,4 ,a teraz w sierpniu 2,06 czyli niby tak jakby przy jodzie się obniżyło bo było wcześniej grubo ponad 2 no ,ale najważniejsze ,że masz ten letrox ja zaczynałam chyba z wynikiem ponad 5 chodziłam do innego endokrynologa wcześniej i tak mi regulował ,że nie mógł wyregulować więc się przeniosłam do endo - ginka i teraz jest jakby lepiej.

kobietka22: Ja też biorę letrox 100 codziennie od 13 lat, też staramy się o dzidzię mój wynik tsh 1,12, endo powiedziała ze to idealny wynik na początek starań a zaś gin że nie powinno byc problemów z zajściem w ciąże.

a to tak żeby pamiętać :tak:;-) ja będę testować w niedzielę
bardzo fajna strona podstawowa wiedza
*** Vademecum Starających ***

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)

Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO ---- 5 - 50
12 DPO ---- 10 - 100
14 DPO ---- 20 - 200
16 DPO ---- 40 - 400
18 DPO ---- 70 - 800
20 DPO ---- 140 - 1600
22 DPO ---- 180 - 3200

Ostatnia edycja:
Lista imponująca :-)
proszę również o dopisanie. mój termin @ dopiero na 5.09 :-)

Karola wydaje mi się, że jak dwóch lekarzy powiedziało, że wyniki ok to pewnie tak będzie :tak: no i gratuluję owulacji!

Dośka dobrze dobrze, im częściej tym lepiej ;-):-D

Poziomka fajnie,że dołączyłaś razem ze mną dzisiaj :-) życzę powodzenia! Ja otworzyłam sklep internetowy z art. dziecięcymi ale zawiesiłam przez pójście do pracy. Ostatnio znowu zastanawiam nad tym :-)

Straciatella jak już pracujesz 1,5 roku to chyba nie będzie tak źle :-) ja pracuję od 2 mscy i dopiero będzie :-D ale u mnie praca jest okropna, mobbing pełną gębą no i przyśpieszamy starania.

u nas dzisiaj deszczowo.. nareście jest czym oddychać :tak:

natkusia - mam taką nadzieję :) Będzie co będzie, dziecko ważniejsze:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Słuchajcie (tzn. czytajcie).. strasznie bolą mnie sutki. Przed chwilą wyszłam spod prysznica - nie mogłam ich nawet dotknąć :crazy: jeszcze tak nie miałam. Nigdy... no chyba, że w ciąży. To chyba może towarzyszyć owulacji? :-p
Będziemy dziś działać :laugh2:

Poziomk@ - dzieki za kciukasy, oby się udało.. :-p

Ja również poprosze o fluidki o tych zafasolkowanych. W duuuużej ilości...

my też dziś.. czekam na męża, bo jeszcze gdzieś pojechał, ale dzwonił, że lada chwila :-D
kurde, z tymi sutkami to nie mam pojęcia :confused2:

reklama
Statystyka:

Starających się w sierpniu: 45!!
Zaciążonych potwierdzonych: 2

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II

Czekamy na potwierdzenie:

karotka - termin @ ???
KPe007 - termin @ ???

madziakowalik - termin @08.08 ????