reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

moim szefem jest mój mąż. Mam cichą nadzieję, że problemów nie będzie mi robił :-D
a tak na poważnie, jak byłam jeszcze w ciąży z Julką to myśleliśmy o własnym interesie, firma, w której mąż pracował, upadła, został na lodzie. U mnie też było krucho, pracowałam w przedszkolu, ale na zastępstwo. Trochę zaczęło być niepewnie, a dziecko w drodze... Padło na komis/sklep dziecięcy. Mąż założył firmę, wystartował. To był jakby prezent dla mnie, bo zawsze chciałam czymś takim się zajmować. No i mąż praktycznie widnieje tylko na dokumentach, a ja wszystkim się zajmuję, z drobną pomocą mojej siostry. Jak Julka się urodziła, to siostra siedziała w komisie sama przez trzy miesiące, później brałam małą ze sobą. Była najpierw w leżaczku, potem w kojcu, a teraz biega. Choć teraz, to dużo moi rodzice i teściowie się zajmują, bo mała nie sprawia żadnych problemów, nie trzeba jej nosić, itd. Wcześniej chciałam mieć maleństwo przy sobie, a teraz już spokojnie oddaje ją w czyjeś ręce ;-) Mąż znalazł inną pracę, która spełnia jego oczekiwania. No i oboje jesteśmy spełnieni zawodowo ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Poziomk@ - no to pozazdrościć. Ja w pełni spełniam się zawodowo (hi ale to zabrzmiało) i nie chciałabym tej posady stracić. Duża firma, więc po cichu wierzę, że nie będzie problemów.
Obym tylko zafasolkowała :wściekła/y:

Telefon od męża - "Kochanie, wrócę dziś po 18". Czyli będziemy szaleeeeeć. Ale to chyba na chłopca, co? :confused2:

Matik2012 - piękny wykres :tak: Coś czuję, że będą II :-) Jak to jest, że klikam na twój wykres i widzę, kiedy były przytulanki? A kiedy klikam na mój z mojej stopki, nie widze tego?

i ja poproszę o dopisanie do listy, tyle że ja bez terminu @, gdyż po porodzie go jeszcze nie dostałam :/ ale kilka dni temu miałam taki śluz wyglądał jak płodny, dziś kupilam testy na allegro i w nast tyg zobaczę czy wyszło coś z naszych przytulanek :) rok temu sierpień był dla nas szczęśliwy :) ale teraz szanse są mniejsze
Poziomka ale fajnie, że tak sobie ułożyliscie życie i każde jest zadowolone :)

wiikki - dopisałam na 18.08 :)

Sierpień 2013

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II

Czekamy na potwierdzenie:

karotka - termin @ ???
KPe007 - termin @ ???

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

Staraczki:

żabucha - termin @ 10.08
wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Leemonca - termin @ 12.08
Matik2012 - termin @ 14.08
MamaPrawnik - termin @ 14.08
MamaTomeczka - termin @ 14.08

krowkabordo - termin @ 15.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Phoebe - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
wiikki - termin test. ~ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
Straciatella - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
ewka358 - termin @ 28.08
Conti - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
DorciaM- termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @

Ostatnia edycja:
chyba zaraz padnę.... to miał być cykl bezowulacyjny a ja... ja.... ja chyba mam owulację!!!!! :szok::szok::szok:

szukałam notesu i wypadł mi z szafki test owulacyjny, ostatni jaki posiadam, no i myślę sobie, a niech mi tam, wykorzystam go i będzie spokój, zero testów owu, zero testów ciążowych nie będzie mnie kusiło. :tak:

przed chwilą siknęłam i oto wynik:

Zobacz załącznik 576579

:szok::szok::szok::szok::szok:

jestem w szoku, jeszcze nigdy od roku nie zdarzyło mi się bym miała dwa cykle owulacyjne pod rząd!!! przez rok miałam 3 razy owulację i zawsze były po między nimi cykle bezowulacyjne, a teraz czyżby dwie owulacje w dwóch cyklach pod rząd!!!!

jeśli to się potwierdzi to będę ubóstwiać zioła o. Sroki do końca życia!!!!!!!!

reklama
chyba zaraz padnę.... to miał być cykl bezowulacyjny a ja... ja.... ja chyba mam owulację!!!!! :szok::szok::szok:

szukałam notesu i wypadł mi z szafki test owulacyjny, ostatni jaki posiadam, no i myślę sobie, a niech mi tam, wykorzystam go i będzie spokój, zero testów owu, zero testów ciążowych nie będzie mnie kusiło. :tak:

przed chwilą siknęłam i oto wynik:

Zobacz załącznik 576579

:szok::szok::szok::szok::szok:

jestem w szoku, jeszcze nigdy od roku nie zdarzyło mi się bym miała dwa cykle owulacyjne pod rząd!!! przez rok miałam 3 razy owulację i zawsze były po między nimi cykle bezowulacyjne, a teraz czyżby dwie owulacje w dwóch cyklach pod rząd!!!!

jeśli to się potwierdzi to będę ubóstwiać zioła o. Sroki do końca życia!!!!!!!!

Kochana gratulacje !! Ciesze się że u Ciebie już lepiej z ta owulacją, widać ziółka ojca sroki mają magiczną moc :):) Cholercia też musze je kupić !! Zawsze jak jestem w aptece to zapomne:confused2:

Straciatella mój mąż się ze mnie śmieje, generalnie przytulamy się codziennie po 2 razy dziennie, ale nie zaznaczam na wykresie bo mąż stwierdził, że pomyślicie sobie że jakaś nienasycona i niezaspokojona jestem:rofl2: Od wczoraj mam bół prawego jajnika i podbrzusza, temperaturka mi spadła ;/. Dziewczyny jak temperatura spada po owulacji to źle czy dobrze? przepraszam że pytam ale to mój 2 cykl, w sumie 1 cały gdzie mierze temp. i jeszcze wszystkiego nie wiem dokładnie co i jak. Chyba że któraś z Was ma jakąś stronkę o nauce odczytywania temp itp itd.

Do góry