reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Nuuuśka, wizytę mam na 17tą. Oczywiście już mnie boli brzuch z nerwów :baffled:. I bardzo dobrze, bo mam okazję być u gina w trakcie bólu a nie kiedy go nie ma, jak symulant! :)

reklama
Hej

ja też z lipcówek, prawie same znajome avatarki :-D i cieszyć się i płakać :sorry2: ja mam termin @ na 19.08, chociaż w tym cyklu @ przylazła po 29 dniach, a jak mam takie obsuwy, to następna jest po 26 dniach, więc może być też 17.08... a może nie będzie??? ;-)

Sierpień 2013
madziolina_p- termin @ ok 10.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Piaska - termin @ 21.08
mycha05 - termin @ 31.08
benfica - termin @ 17-19.08

Ostatnia edycja:
Nanncy to lec i dawaj znaka co powiedzial koniecznie !! u mnie bol brzucha to norma, sram pod siebie wynikami, a tu ich jeszcze nie ma jak na zlosc :zawstydzona/y:

benfica ja mam termin na 16 wiec jestesmy w podobnym dc :)

Dziewczynki dopisujecie sie do listy :))

Sierpień 2013
Nuuuśka - termin @ 16.08
benfica - termin @ 19.08
Piaska - termin @ 21.08
mycha05 - termin @ 31.08

Ostatnia edycja:
Nuuuśka Ogólnie to jest nasz trzeci cykl starań, z tym, że w drugim tylko raz w dni płodne były przytulanki, więc nawet na nic nie liczyłam. No mam nadzieje, ze do jesieni sie uda zafasolkowac, a chociaz do świąt, bo wtedy pojedziemy do PL i zamiast cieszyc sie rodzina i świętami będę latać i robić badania i się stresować. Dlatego do Świąt chciałabym juz zafasolkować. Moze sie uda:tak:

ja juz mam wyniczki, wyglada na to, ze wszystko na szczescie miesci sie w normach :-)

Data i godzina pobr.mat.do bad.: 2013-07-22 10:31
Data i godzina przyj.mat.do bad.: 2013-07-22 10:36

LH - LUTEOTROPINA
wynik badania 6,02 lU/L

faza folikularna - 1,4 - 13,0 lU/L
Owulacja - 12,0 - 70,0 lU/L
faza lutealna - 0,6 - 16,0 lU/L
menopauza - 10,0 - 65,0 IU/L
M - 1,5 - 10,0 lU/L
dzieci (0-12 lat) - 0 - 1,0 lU/L
- IU/l.

FSH - FOLITROPINA
wynik badania 6,91 lU/L

K:faza folikularna - 2,5 - 13,0 lU/L
K:owulacja - 7,0 - 22,0 IU/L
K:faza lutealna - 1,5 - 12,5 IU/L
K: post menopazua - 30,0 - 170,0 IU/L
M - 1,0 - 12,0 IU/L
Dzieci: 0-14 lat - 0 - 3,0 IU/L

hPRL - PROLAKTYNA
wynik badania 168,8 mIU/l

kobiety - 86,4 - 683,1 mIU/l
mężczyźni - 78,3 - 461,7 mIU/l
dzieci (1-11 lat) - 60,0 - 350,0 mIU/l

17 beta ESTRADIOL- E2
wynik badania 288,3 pmol/L

K faza folikularna - 92 - 367 pmol/L
K owulacja - 551 - 1652 pmol/L
K faza lutealna - 257 - 807 pmol/L
K post menopazua - 0 - 128,5 pmol/L
M - 55 - 220 pmol/L

TESTOSTERON
wynik badania 2,92 nmol/L

kobiety - 0,3 - 3,8 nmol/L
mężczyźni - 8,2 - 34,6 nmol/L

PROGESTERON
wynik badania 1,46 nmol/L

K faza folikularna - 0,9 - 2,3 nmol/L
K owulacja - 2,0 - 15,0 nmol/L
K faza lutealna - 15,0 - 115,0 nmol/L
K post menopazua - 0,2 - 4,0 nmol/L
Mężczyźni - 0,6 - 4,4 nmol/L

altermed,@,6 dz.cyklu

mycha u Nas staranka sa od stycznia ale takie na ostro ze tak powiem to w sumie chyba dopiero od marca, wczesniej bardzo na luzie do tego podchodzilam, nie mierzylam temp. , nie robilam wykresow a teraz mam wrazenie ze im czlowiek bardziej sie stara tym coraz gorzej wychodzi - w sumie wcale nie wychodzi :-(

Nuuuska Super wyniki!:tak: No właśnie dlatego nie chce się spinać, bo boje się, że pogorsze sprawe, dlatego narazie na luzie, ale jeśli do listopada-grudnia nic nie wyjdzie to też już pewnie będę się stresować, a to pogorszy sprawe. No, ale wtedy porobie badania i będę wiedziala na czym stoje. Jak narazie nie ma co pisać czarnych scenariuszy, tylko wierzyć, mam nadzieje, że nam wszystkim się niedługo uda :tak:

mycha no pewnie, ze nie ma się co spinac, bo po co ? co to zmieni oprócz tego, ze będziesz zyla podwójnymi nerwami o wszystko ? Co ma być to będzie, a my niestety same mamy tendencje do utrudniania sobie zycia, choćby takimi wykresami czy pomiarami tempki. Jak się już zacznie to ciężko przestać, a potem jedyne co robimy to patrzymy się jak w figurke w wartość i porównujemy czy to może fasolka czy tez nie.
Na pewno się uda, musimy w to wierzyc, zwalszcza ze macie już coreczke wiec na pewno nic nie stoi na przeszkodzie ku temu :happy2:

Dopisuję się do listy... ale tak naprawdę będę wiedziała dokładnie kiedy przyjdzie @ po owulacji... u mnie owulacja to zawsze sprawa bardzo ruchoma - i trochę utrudnia starania :p mój kalendarz podpowiada mi jednak taką datę ;P Jakby co później poprawię ;P

Sierpień 2013
Nuuuśka - termin @ 16.08
benfica - termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
mycha05 - termin @ 31.08

Ja w tym miesiącu mam się bardzo starać, bo nie dość, że cykl stymulowany clo, to jeszcze ponoć samo HSG bardzo pomaga, jak się tam wszystko kontrastem poprzepycha. Szykuje mi się pracowity miesiąc. Hubby powinien być zadowolony :-)

reklama
piaska pewnie ze pomaga, ja miałam badanie droznosci poprzez laparoskopie, również wpuszczali mi kontrast choć niestety zajść się zaraz po nie udało, to teraz przed Nami 2 cykl po laparo i nowe nadzieje :happy2:

Do góry