reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Nuśka, Mar-chew Witajcie i życze powodzonka w sierpniu :tak:

No to w takim razie zaczynam robić pomalutku liste ;-)

Piaska 21.08
Mycha05 31.08

Miłego dnia Dziewuszki... u mnie od rana upał.:-)

reklama
aniolekBB wiec poki co trzymam &&&&&&&&&&& żeby malpa nie przyszla :))))

mycha to i ja się dopisuje :)

Sierpień 2013
Nuuuśka - termin @ 16.08
Piaska - termin @ 21.08
mycha05 - termin @ 31.08

Hej! Ja też jeszcze na lipcówkach jestem ale pewnie tu się przeniosę za 2 dni, więc witam wszystkie!!! :happy2:

AniołekBB, moja mama też zaszła 1 dzień po @ :) Tu też może być kwestia długich @, bo moja mama miała tydzień a serduszkowała jakoś 9dc. Z tego co wiem plemniczki mogą przeżyć maks do 7dni, więc o owu napewno zahaczyły i bobas jak malowany! :tak:

nanncy widze ze jesteśmy na podobnym etapie staranek - u Nas w sierpniu zacznie się 8 cykl staran :| Widze, ze również badalas hormony, powiedz mi robilas to według ogolno przyjętych wytycznych ( 2-5dc) czy gin zalecil Ci inaczej ? U mnie badanko było przedwczoraj w 6dc bo tak kazala ginka - badac zaraz po skończonej @ ale nie jestem ku temu przekonana bo wiadomo ze wyniczki zwłaszcza LH, FSH i estradiol będą podwyższone :no: Wyniki będę mieć dziś po 16 wiec zobaczymy. Robilas cos oprócz hormonow ? HCG lub laparo ? To na pewno wyjasniloby również co nie co.

Ostatnia edycja:
Plemniki, aż do 7 dni? ojojoj to długo!

Ja tez się dopisuje do listy:

Sierpień 2013
Nuuuśka - termin @ 16.08
Piaska - termin @ 21.08
mycha05 - termin @ 31.08
madziolina_p- termin @ ok 10.08

Nuuuśka, HEJ HEJ! Ja narazie robiłam tylko podstawowe hormony i badanie nasienia męża. Mój gin uważa, że po 10 nieudanych cyklach powinnam ruszyć z badaniami :/ Wyszło jednak tak, że ja już pękłam psychicznie a mój gin zachorował i zmieniam lekarza. Dziś mam pierwszą wizytę. Poprzedni gin uważał, że najpierw powinnam zbadać hormony (TSh, PRL itd) oraz zrobić badanie cytohormonalne rozmazów pochwowych. Nie wiem co to bo nikt o tym na forum nie wspominał ani razu :p Dopiero po tym ewentualnie sprawdzanie drożności. Inna gin skierowała mnie z kolei odrazu na laparoskopię w kierunku endometriozy!! Też ciekawa kolejność :szok: . Zrobiłam więc sama badanka i idę do innego lekarza i zobaczymy co on zaleci... Już mam kocioł w głowie...

Co do dni badań to mój gin nie wskazał żadnych dni, czym mnie oraz Panie w laboratorium bardzo zadziwił :/ musiałam sama się dowiadywać i za radą dziewczyn z forum poszłam w okolicy 20-22dc ale wiem, że hormonki najlepiej zrobić na początku cyklu :tak:Tsh obojętne kiedy a Progesteron ok 6-8 dni po owu.

Fajnie dziewczyny, ze macie juz badania porobione... ja jak narazie nic. Narazie wszystko na luzie, wiem kiedy mam dni plodne, mniej wiecej kiedy owu i chyba na tym koniec, jak narazie sie nie stresuje, nie wyliczam itd. przytulanki sa wtedy kiedy mamy ochote i zwiekszone gdy dni sa plodne ;) Ale dobrze byloby wiedziec czy wszystko "w środku" jest w porzadku, dlatego jesli sierpien-wrzesien nic nie wyjdzie to najprawdopodobniej w pazdzierniku jedziemy do PL i porobie badania, a jak nie, to na Boze Narodzenie. Narazie trzeba po prostu intensywnie caly czas dzialac;-)

Sierpień 2013
madziolina_p- termin @ ok 10.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Piaska - termin @ 21.08
mycha05 - termin @ 31.08

Nanncy my badanie zolnierzykow robilismy w maju - wszystkie wyniki ok, a nawet bardzo ok, ale pewnie w okolicach jesiennych jesli nie uda sie nadal zafasolkowac powtorzymy.
Ja uwazam, ze najpierw powinno sie zrobic badanie nasienia, jesli z malzem jest w porzadku wtedy bierzemy sie z siebie - laparoskopia, badanie hormonow i ewentualne leczenie. Ja laparo mam juz za soba, jajowody sa drozne, choc niestety nie mialam otwieranej jamy brzusznej czego teraz zaluje bo tak mogliby zobaczyc wszystkie narzady, jajniki, macice a tak zrobili droznosc i tyle. Ale zawsze to juz cos, wiem ze z tym ok, wiec diagnozujemy dalej. Po poludniu bede miec wyniki, napisze co i jak.
Nanncy trzymam kciukaski za wizytke :) o ktorej masz ?????

mycha u mnie wszystko bylo ok, do marca - wtedy poprzednia ginka znalazla u mnie torbiel prawie 6cm na prawym jajniku, z tego wzgledu dostalam skierowanie na laparo, ale w dniu zabiegu okazalo sie ze torbieli nie ma, prawdopodobnie pekla, takze mialam robiona tylko droznosc.W poniedzialek mam wizytke u ginki, u ktorej bylam tylko raz i zobaczymy co powie, bedzie 13dc wiec jak maja byc pecholki to powinno byc je juz widac :) A ze od poniedzialku zaczynamy urlop wiec do wszystkiego bede podchodzic na luzie przez najblizsze dwa tygodnie. Ale wiem ze od nastepnego cyklu ruszamy z monitoringiem, i jesli okaze sie ze nie ma owu ruszamy ze stymulacja cyklu :zawstydzona/y: wierze ze Tobie do jesieni uda sie naturalnie zafasolkowac, ktory to cykl staranek ?

reklama
Hej !!!
Jestem z lipcówek ale że w niedziele przyszła @ to muszę się tu przenieść tzn będę tu i tam :happy::happy:.
Najbliższa @ niby 16 .08 zależy ile dni - więc jak chcecie to możecie mnie dopisać :happy:

Do góry