reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

Szkoda ze zaraz po @ bo teraz moja gin jest na urlopie:( ale przynajmniej bede miala miesiac na przygotowanie sie psychicznie :p wiec piaska dawaj znac jak bylo!

reklama
Sama jestem ciekawa, jak ten zabieg przebiega i czy rzeczywiście po takim przedmuchaniu łatwiej zajść w ciążę. :-)

piaska slychalam ze podobno tak, ze nawet samo wpuszczenie kontrastu w jajowody pomaga, ale u Nas w zeszlym cyklu nic, no zobaczymy czy w tym cyklu rzeczywiscie sie uda. Poki co, tempka taka sobie, ale owu spodziewam sie jak zawsze w okolicach 17dc wiec jeszcze 4 dni na rozruszanie sie, choc dzis po usg bedzie wiadomo dokladnie czy a jak tak to kiedy spodziewac sie owu.

Nuuśka Trzymam kciuki za dzisiejszy pęcherzyk:tak:

Piaska Na pewno coś pomaga, tylko trzeba byc cierpliwym, bo nie ma nic co zdziałało by cuda, jedynie matka natura;-)

A ja sie modle zeby moj mezus wrocil za max. 2 tyg. A mowil ze moze wroci za ok 10 dni, wiec szanse są;-)
Milego dnia:tak:

mycha to i ja trzymam za Wasze staranka :-) najlepiej to by bylo gdyby byly dwa pecholki wtedy wieksza szansa, ale nawet z jednego bede sie cieszyc. Poki co zadnych objawow na owu brak, tempka leniwa, tesciory ujemne, ale powoli chyba budzi sie do zycia wiec mam nadzieje, ze w ciagu paru dni sie pojawi :tak:

piaska koniecznie daj znać jak było.

ja mogłam iść jutro na HSG bo cykl bezowulacyjny więc nie przeszkadza, że to 16 dc no ale nie idę.

może pójdę w połowie sierpnia, nie wiem jeszcze... zobaczę w jakiej będę kondycji psychicznej bo na razie to odechciało mi robienia czegokolwiek by być w ciąży :confused2:

Cześć Dziewczyny!
Dołączam się do Was, lipiec bezowocny , a tak liczyłam na ten lipiec, może sierpień?
Robi któraś listę? Dopiszecie mnie? Ja : termin @ 19.08.

Ostatnia edycja:
malgonia1 Witaj z nami i zycze powodzenia!:tak:

Sierpień 2013

madziakowalik - termin @08.08
madziolina_p- termin @ ok 10.08
żabucha- termin @ 10.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
tamaguczi - 17.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
krowkabordo - termin @ 21.08
susel - termin @ 21.08
Melponea - termin @ 25.08.2013
Agaawa - termin @ 26.08
Conti - termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
mycha05 - termin @ 31.08

Tak jak myslalam - owu jeszcze przede mna
yes2.gif
Dzis 13dc jest jeden pęcherzyk na prawym jajniku z którego prawdopodobnie będzie owu o wymiarach 14x16mm . Ginka owu przewiduje na 16dc zalecila seksowanie w srode rano i w czwartek wieczorem, ale zobaczymy jak to dokładnie się sprawdzi w praktyce, w każdym razie do jutra na pewno czekamy z seksowaniem, bo to rzeczywiście mogloby być za wcześnie
happy.gif
Ciesze się ze jest choć ten jeden pechol, mniej ciesze się z tego, ze ginka znowu skasowala mnie jak za wizyte z usg - 130zl
cool.gif
dlaczego tak dużo...? zaczynam podejrzewać ze ona idzie na zdzieranie kasy, bo chciała zebym w srode przyszla jeszcze ale powiedziałam jej ze w srode Nas już nie będzie bo jedziemy na urlop, ale uwierzcie mi ze gdybym była to spytałabym się jej ile w srode mnie skasuje bo nie stać mnie na wydawanie co wizyte 130zł, nawet jeśli to tylko usg. O wynikach powiedziała ze dobre, nie musze ich powtarzac, Ł. mam dalej podawac witaminki na lepsza jakos nasienia i sama mam brac je nadal, pytałam o ten jod, ale powiedziała, ze według Niej to nie one wplywaja na wzrost hormonow TSH. Po urlopie zapisuje się do tego endoginka i zobaczymy , najwyżej wroce do Niej jak mi nie spasuje, albo okaze sie podobnie myslacy.Ginka kazala mi przyjść po @ na wizytke, jeśli oczywiście sie pojawi, choć jakos tak nie licze na nic . Ale może teraz jak będzie mniej i stricte w czasie owu to cos pomoze ? Zobaczymy, ważne ze jest pęcherzyk, oby ladnie urosl i pekl o czasie.

reklama
Już się wcześniej przedstawiałam, ale jeszcze do listy się dopiszę :)

W szoku jestem jakie Wy obcykane, co kiedy i jak :)) Z taką wiedzą i determinacją, to ten sierpień chyba sypnie maluszkami że ho ho :) Oby!!

Sierpień 2013

madziakowalik - termin @08.08
madziolina_p - termin @ ok 10.08
żabucha - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
tamaguczi - 17.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
krowkabordo - termin @ 21.08