reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

no wlasnie ja tez sie boje, ze zaczely sie u mnie cykle bezowulacyjne, nigdy tak nie mialam, zawsze piekny sluz...
Sama nie wiem, okres mialam 10.07, a mam jakies 33-34 dniowe cykle teraz...
To kiedy ta owulka? aaa pochrzanily mi sie strasznie!

reklama
Witajcie poniedziałkowo!

Ailatan, trzymamy sie razem marcowki:))) teraz Tobie sie uda, zobaczysz:))

Zabucha! Piekna owu, mam nadzieje, ze weekend był gorący:)) i nie mówię o temperaturze na zewnątrz, ale o wygranym łóżku, tudzież innych sprzetach:))

Oczywiście za wszystkie nas trzymam gorące kciuki.

Ja miałam kiepski weekend, bo przez te upały i baaaardzo obfite @ prawie nie wychodziliśmy z domu, ale cieszę sie ze krwawilam tak w weekend, bo nie wyobrażam sobie jak funkcjonowalabym w pracy. Milego dnia wszystkim!

Hej dziewczyny:) Zaraz chyba umrę... Musi tak grzać od samego rana? Zwariować można:( Ostatnia tabletka dzisiaj wzięta i czekamy na @:)

i jeszcze sie dopisze na liste! &&&&&& za nas wszystkie!

Sierpień 2013

madziakowalik - termin @08.08
madziolina_p- termin @ ok 10.08
żabucha- termin @ 10.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
tamaguczi - 17.08
benfica - termin @ ok. 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
krowkabordo - termin @ 21.08
susel - termin @ 21.08
Melponea - termin @ 25.08.2013
Agaawa - termin @ 26.08
Conti - termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
mycha05 - termin @ 31.08

Dzień dobry!:-) U mnie dziś o dziwo ładnie, słoneczko od rana. Widze, że przybywa nas tu szybciutko...;-)

Piaska U mnie w DK, opieka po porodzie jest super. Jak urodziłam to dostalismy wszyscy swoj pokoj z łazienką, w ktorym wszystko bylo dostosowane dla mamy po porodzie. Po wyjsciu ze szpitala, przychodzi pielegniarka do domu co jakis czas do drugiego roku zycia. Becikowego nie ma, ale za to jest rodzinne ładne co 3 mies. dla każdego, nie ma czegos takiego ze tylko dla tych co maja niskie dochody. No i mozna sie starac o pieniazki jesli sie nie posyla dziecka do przedszkola, wtedy mozna przez rok dostawac ladne pieniazki. W ogole jest tu duzo opcji takiej pomocy, np jesli dwojka dzieci chodzi do przedszkola to za drugie placi sie 50%. A za jedno tez mozna dostac ladne dofinansowanie. No ale są tez rzeczy, ktore mało mi się tu podobają, no ale cóz coś za coś;-) Aha a po urodzeniu drugie, trzeciego... dziecka po ok 3-4h. jesli wszystko jest w porzadku, wypisuja do domu.

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki :*

mycha matko jak czytam o opiece w innych krajach to normalnie plakac sie chce. U Nas jedynym plusem bylo chyba tylko zalatwienie rocznego urlopu macierzynskiego z czego sie bardzo ciesze, ale wiadomo, ze fajniej by bylo jakby platny byl lepiej a nie 100%/ a potem 60%. No ale zawsze mozna sie pocieszyc ze lepsze to niz nic. Mam kuzynke w UK, rodzine w Berlinie, i kurde Polska przy Nich to na prawde jak istny koniec swiata :zawstydzona/y::no:

madziolina a ktory to Wasz cykl staran ? moze warto podzialac z pomiarami tempek Kochana albo do ginka na monit ? to na prawde wyjasnia wiele spraw, mnie naswietlilo od A do Z moje cykle i bardzo wiele razy pomoglo wykryc owulke, bo tak to nie byloby szans, od kiedy biore wiesiolek sluz poprawil sie ale wczesniej ? KATOMBA normalnie :no:

zabucha ale piekna owu :DD mam nadzieje, ze podzialo sie przez week, widze ze mamy ja w podobny czasie u mnie tez w okolicach 17dc sie pojawia :-)

Dzis o 14.20 mam wizytke u gina, trzymajcie kciukaski za pecholki zeby byl choc jeden :tak:

A ja odliczam. Jeszcze 4 dni do HSG. W sobotę zrobiłam sobie badania, bo patrzę, że poprzednie robiłam dawno temu. No i żadnych przytulanek do zabiegu, w sumie to nawet dobrze, tak się stęsknić troszkę :-)

reklama
Tak, robi się tuż po @. Jak tylko zakończy się krwawienie, to w ciągu 3-5 dni trzeba zrobić. No i wcześniej wymagają CRP, czy nie ma się jakiegoś stanu zapalnego.
A ja ogólnie wszystkim starającym się bym doradziła, żeby jeszcze na żółtaczkę się zawczasu zaszczepić.

Do góry