reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

W szoku jestem jakie Wy obcykane, co kiedy i jak :)) Z taką wiedzą i determinacją, to ten sierpień chyba sypnie maluszkami że ho ho :) Oby!!

malina to kwestia czasu :tak: ja jak zaczynałam starania to byłam zupełnie zielona dopiero z czasem z forum, od dziewczyn dowiedziałam się wielu rzeczy, trochę tu już siedzę więc i wiedzę mam już większą na ten temat. Szkoda tylko, że wiedza nie zawsze idzie w parze ze skutecznością :confused2:

pozdrawiam

reklama
Jestem pełna podziwu jak skrupulatnie obliczacie dni płodne i nie, kiedy owulacja itp., ja narazie nie jestem na takim etapie starań u nas to dopiero początki mniejmy nadzieję że uda się i nam i wszystkim staraczkom 2013. Dziewczyny czy też tak miałyście na początku że wszędzie widziałyście małe dzieci albo kobiety w ciąży??
Dopisuje się do listy

Sierpień 2013

madziakowalik - termin @08.08
madziolina_p - termin @ ok 10.08
żabucha - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
tamaguczi - 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
krowkabordo - termin @ 21.08
susel - termin @ 21.08
Melponea - termin @ 25.08.2013
Agaawa - termin @ 26.08
Conti - termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
mycha05 - termin @ 31.08

Ja też wszędzie albo dzieciaczki albo wózki albo ciężarne... Wyczulona chyba jestem:))) Ale z drugiej strony mój Mikołaj ma niecałe 15 miesięcy więc też się łapie pod małe dziecko:)

Andzia Ja ogolnie tez nie jestem tak precyzyjna w tym temacie. Nie wyliczam, nie mierze temp. nie robie testow owu. jedyne co biore to kwas foliowy. Narazie czerpiemy same przyjemnosci z tych staranek, bez stresu itd. Jesli za kolejne 2-3 mies sie nie uda, to tez zaczne bardziej sie przykladac, wyliczac, siagne po jakies wspomagacze itd. Narazie jest to zbedne, moze akurat sie uda ;-)
Ojj ja tez widze same matki z brzuszkami lub wózkami :tak:

malina potwierdzam słowa karoli - to tylko kwestia czasu, kazda z Nas kiedy zaczynala staranka była zielona w każdym temacie, teraz po kolejnych miesiącach nieudanych prob coraz lepiej zaczynamy poznawać siebie i swoje ciało, choć wcale nie musi to znaczyc ze nic nie jest w stanie Nas zaskoczyć :tak:

andzia to chyba normalne, ja dodatkowo pracuje w Przychodni, wiec kobiety w ciąży i male dzieci to dla mnie codzienność ale można się przyzwyczaić, teraz po czasie staram się na to nie zwracać uwagi, ale czasem się nie udaje.

U mnie 2,5-latek przy spódnicy biega, więc siłą rzeczy styczność z innymi maluszkami mamy :) ale coś w tym jest.. bo odkąd myślimy o drugim, to jakoś te "ciężarówki" mi szybciej w oko wpadają ;) A jaką mam satysfakcję jak mogę którąś przy kasie przepuścić :D
Jeśli chodzi o starania to o Janka walczyliśmy dość długo z jedną stratą, ale jakoś przeszło to bez stresu i spinania.. chyba aż tak nas nie goniło.. tym razem już po prostu uznaliśmy, że czas najwyższy, by Młody miał rodzeństwo, ja już przekroczyłam magiczną trzydziechę, więc też mam świadomośc, że im później tym gorzej.. ale w sumie dobrej myśli jesteśmy ;) Nastaraliśmy przez półtora tygodnia jak mi kalendarz dni płodnych wyliczył i teraz czekam czy się powiodło..

malinaa obcykane, a dużo z nas zaliczyło już po kilka wątków staraczek :confused2: czasem myślę, że lepiej nie wiedzieć :confused2: widzę, że nasze dzieciaczki w bardzo podobnym wieku - może się spotkamy na kwietniu 2014, choć ja już liczyłam na marzec 2014 i się przeliczyłam.. :eek:

Kwiecień murowany musi być benfica !! Mój Janko miał być marcowy, na marcówkowym wątku do dzisiaj siedzę, nawet moderatorką mnie zrobili, a Młody 23 lutego przyszedł na świat ;) i chwała, że go wyciągnęli tydzień przed terminem, bo gdybym zaczęła naturalnie rodzić 5 kilo to mogłoby być ciekawie.. No i teraz też się boję tej wagi i kolejnego cc, bo skrycie marzy mi się trzecie dzieciątko.. oj chyba się rozpędziłam :p

reklama
Sierpień 2013

madziakowalik - termin @08.08
madziolina_p - termin @ ok 10.08
żabucha - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
tamaguczi - 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
krowkabordo - termin @ 21.08
susel - termin @ 21.08
Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
Agaawa - termin @ 26.08
Conti - termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
mycha05 - termin @ 31.08

WITAJCIE !!!
Pozwoliłam sobie dopisać mój termin @

Widzę że się rozpisałyście na maksa...ciężko mi to wszystko ogarnąć !!!:eek:

Ja już nie mam zamiaru mierzyć tempek, robic testów owu, obserwować śluzu...mam dość !!! To mój 6 cykl starań. Mam zamiar zrobić sobie w 7 dpo badanie krwi żeby sprawdzić czy pęcherzyk pęka (progesteron i prolaktynę)!!!

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki
&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Piaska
&&&&& za czwartek !!!
Tygryseczek GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Malinaa za mną tez już 30...trzymam kciuki żeby @ już nie przyszła !!!!!!!!!!
Andzia ja to mam już manie "ciężąówek i noworodków" Widzę je wszędzie i w dużych ilościach.Fakt mam duuuuży instynkt macierzyński który jak na razie przelewam na dzieciaki znajomych !!!

Miłego tygodnia kochane....zerknę w wolnej chwili do Was :)

Ostatnia edycja:
Do góry