młoda1994
Fanka BB :)
Dziękuję. Napewno dam znaćPowodzenia jutro! Napisz jutro jak po wizycie[emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuję. Napewno dam znaćPowodzenia jutro! Napisz jutro jak po wizycie[emoji4]
Boże jak ten czas leci... za szybkoDziękuję,że pytasz Kochana. U nas wszystko w porządku, Leoś ma już 5,5 miesiącajest zdrowym, dużym chłopcem i codziennie odkrywamy coś nowego.
Drogie staraczki, trzymam za Was mocno kciuki i zawsze będę jedną z Was, bo były to dwa długie lata z mojego życianie poddawajcie się nigdy!
@IrenaX a jak u Ciebie Kochana?
Odebrałam wyniki mojego kariotypu. Krótko mówiąc mam zwiększone ryzyko wystąpienia aberracji chromosomowych u potomstwa. W przypadku planowanego potomstwa bezwzględnie wskazana diagnostyka prenatalna i zalecana diagnostyka preimplantacyjna...
We wrześniu mamy konsultacje genetyczne bo jeszcze mąż dzisiaj był na pobraniu krwi pod kątem kariotypu. Jestem załamana.am nadzieję, że przyjdzie @...
Piękna pannicaByliśmy jeszcze dzisiaj w tej poradni ale jak będę w domu to napisze wam co i jak. Na razie czekam na męża bo musiał podejść do pracy swojej i zaraz jedziemy z pannicą do weterynarza.
Zobacz załącznik 996613
Badania prenatalne a badania typowo genów to całkiem coś innego kochana. Ja już na 100% wiem, że mam translokacje zrównoważoną. Wiem, że pewnie jest jakaś szansa na zdrowe dziecko ale w takim przypadku, gdzie jest zwiekszone ryzyko i widzisz to już stricte na papierze a nie jest to gdybanie lekarza bardzo załamuje. A ja nie chcę też ryzykować. No nic, zobaczę co powie nam genetyk.Nie przejmuj się tak bardzo. Kiedy my w pierwszych miesiącach robiliśmy badania dla dziecka wyszło że prawdopodobieństwo zespołu Downa jest 1:7 a po amniopunkcji okazało się że jest 100% zdrowy tylko ma wadę serca.
Wiem że to nie jest dla ciebie pocieszeniem. Ale nigdy nie wiesz napewno.
Myślę, że wyjścia będą dwa - ryzykowanie czyli jak się uda czy dziecko będzie zdrowe czy nie albo diagnostyka preimplantacyjna i in vitro.Piękna pannica ❤ Kurcze Kochana :/ mam nadzieje, ze da się jakos Wam pomoc - ze pokierują Was odpowiednio, ze zrobia wszystko byście mieli swoje upragnione bobo❤ Musi być dobrze!
Badania prenatalne a badania typowo genów to całkiem coś innego kochana. Ja już na 100% wiem, że mam translokacje zrównoważoną. Wiem, że pewnie jest jakaś szansa na zdrowe dziecko ale w takim przypadku, gdzie jest zwiekszone ryzyko i widzisz to już stricte na papierze a nie jest to gdybanie lekarza bardzo załamuje. A ja nie chcę też ryzykować. No nic, zobaczę co powie nam genetyk.
Tylko w takim przypadku nie da się za bardzo podnieść na duchu, nie da się widzieć czegoś lepiej. Jedynie co to można uspokajać żeby czekać do wizyty, konsultacji genetycznych. No i tak zrobimy. Tylko szkoda, że tak długo musimy czekać.Rozumiem. Tzn staram się zrozumieć bo kompletnie się nie znam na tym co piszesz. Ale chciałam cię podnieść na duchu jak Ty wszystkie nas tu ciągniesz za uchu jak mamy spadek emocjonalny![]()
Klinika leczenie niepłodności. Im bliżej to się bardziej stresuje. Myślałam że uda mi się na luzie ale raczej nie.