reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dziękuję,że pytasz Kochana. U nas wszystko w porządku, Leoś ma już 5,5 miesiąca :) jest zdrowym, dużym chłopcem i codziennie odkrywamy coś nowego.

Drogie staraczki, trzymam za Was mocno kciuki i zawsze będę jedną z Was, bo były to dwa długie lata z mojego życia ;) nie poddawajcie się nigdy!
@IrenaX a jak u Ciebie Kochana?
Boże jak ten czas leci... za szybko ❤️
a u mnie dalej nic, przytulanki były ale tylko 2 razy w płodne :( nie liczę na ten cykl. Czas płynie z miesiąca na miesiąc a efektów brak :( mam wrażenie ze nie będzie mi dane zostać mamą:(

Odebrałam wyniki mojego kariotypu. Krótko mówiąc mam zwiększone ryzyko wystąpienia aberracji chromosomowych u potomstwa. W przypadku planowanego potomstwa bezwzględnie wskazana diagnostyka prenatalna i zalecana diagnostyka preimplantacyjna...
We wrześniu mamy konsultacje genetyczne bo jeszcze mąż dzisiaj był na pobraniu krwi pod kątem kariotypu. Jestem załamana.am nadzieję, że przyjdzie @...

Nie przejmuj się tak bardzo. Kiedy my w pierwszych miesiącach robiliśmy badania dla dziecka wyszło że prawdopodobieństwo zespołu Downa jest 1:7 a po amniopunkcji okazało się że jest 100% zdrowy tylko ma wadę serca.
Wiem że to nie jest dla ciebie pocieszeniem. Ale nigdy nie wiesz napewno.

Byliśmy jeszcze dzisiaj w tej poradni ale jak będę w domu to napisze wam co i jak. Na razie czekam na męża bo musiał podejść do pracy swojej i zaraz jedziemy z pannicą do weterynarza.
Zobacz załącznik 996613
Piękna pannica ❤️ Kurcze Kochana :/ mam nadzieje, ze da się jakos Wam pomoc - ze pokierują Was odpowiednio, ze zrobia wszystko byście mieli swoje upragnione bobo❤️ Musi być dobrze!

Nie przejmuj się tak bardzo. Kiedy my w pierwszych miesiącach robiliśmy badania dla dziecka wyszło że prawdopodobieństwo zespołu Downa jest 1:7 a po amniopunkcji okazało się że jest 100% zdrowy tylko ma wadę serca.
Wiem że to nie jest dla ciebie pocieszeniem. Ale nigdy nie wiesz napewno.
Badania prenatalne a badania typowo genów to całkiem coś innego kochana. Ja już na 100% wiem, że mam translokacje zrównoważoną. Wiem, że pewnie jest jakaś szansa na zdrowe dziecko ale w takim przypadku, gdzie jest zwiekszone ryzyko i widzisz to już stricte na papierze a nie jest to gdybanie lekarza bardzo załamuje. A ja nie chcę też ryzykować. No nic, zobaczę co powie nam genetyk.

Piękna pannica ❤ Kurcze Kochana :/ mam nadzieje, ze da się jakos Wam pomoc - ze pokierują Was odpowiednio, ze zrobia wszystko byście mieli swoje upragnione bobo❤ Musi być dobrze!
Myślę, że wyjścia będą dwa - ryzykowanie czyli jak się uda czy dziecko będzie zdrowe czy nie albo diagnostyka preimplantacyjna i in vitro.

Badania prenatalne a badania typowo genów to całkiem coś innego kochana. Ja już na 100% wiem, że mam translokacje zrównoważoną. Wiem, że pewnie jest jakaś szansa na zdrowe dziecko ale w takim przypadku, gdzie jest zwiekszone ryzyko i widzisz to już stricte na papierze a nie jest to gdybanie lekarza bardzo załamuje. A ja nie chcę też ryzykować. No nic, zobaczę co powie nam genetyk.

Rozumiem. Tzn staram się zrozumieć bo kompletnie się nie znam na tym co piszesz. Ale chciałam cię podnieść na duchu jak Ty wszystkie nas tu ciągniesz za uchu jak mamy spadek emocjonalny;)

Rozumiem. Tzn staram się zrozumieć bo kompletnie się nie znam na tym co piszesz. Ale chciałam cię podnieść na duchu jak Ty wszystkie nas tu ciągniesz za uchu jak mamy spadek emocjonalny;)
Tylko w takim przypadku nie da się za bardzo podnieść na duchu, nie da się widzieć czegoś lepiej. Jedynie co to można uspokajać żeby czekać do wizyty, konsultacji genetycznych. No i tak zrobimy. Tylko szkoda, że tak długo musimy czekać.

reklama
Moje dzisiejsze TSH, trochę spadło ale jeszcze trzeba czasu żeby coś mogło się udać.
Screenshot_20190711_171729_com.android.chrome.jpeg

Do góry