reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
I będę do każdemu lekarzowi wklepywac do głowy. Bo jak idzie troszkę większa kobieta do gin z problemem zajścia w ciążę to karza się odchudzać ale jak kobieta zajdzie w ciążę z nadwagą lub otyłością bez żadnych problemów to już nic gin nie powie i prowadzi ciążę bez marudzenia że trza było odchudzać się przed ciaza i takie tam.

Z prowadzeniem ciąży jak sie grubym tez wcale tak kolorowo nie jest. Juz nie mowiac o cc, ktore jest jeszcze wiekszeto ryzyka W szpitalu tez sa niewybredne komentarze.
Jednak jak sie wie, ze jest sie grubym to nie ma sie co oburzac, ze mowia o schudnieciu. Duza nadwaga na nic nie jest dobra, przy zachodzeniu w ciaze pewnie tez nie. Juz nie mowiac jak ciezko jest w ciąży. Ale nie moze byc tak, ze nie szuka sie innej przyczyny.
Chociaz znam wiele osob, które po schudnieciu zaraz zaszly w ciaze.
Ja wiedzialam, ze musze a dzialalo na odwrot, caly czas plus .
Wiec nie wiem czy kiedys wygram z waga. Chyba jak pojde na zmniejszenie zoladka....

Dzien dobry dziewczynki :*
Musze was nadrobic przez te 2dni ;) ale pracuje teraz to wstaje wcześnie same widzicie i wracam po 12h ok 19 do domu ugotowac, wykąpać sie i juz 21 i padam na twarz :/
Wiecie mam pytanko, czy w każdej ciazy jest inaczej? Bo niby mam 9dni do @ i zawsze przed bola mnie piersi teraz tez... ale czy mogą to tez byc objawy ciazy? Ze nawet tydz po dniach plodych udalo sie? Czesto biegam siku i od wczoraj wieczora te tkliwe piersi. Niby kazda ciąża jest w inna w 1 bolaly mnie tydz po spodziewanej @, a teraz tydz przed i mam zle przeczucia ze sie nie udalo ;( bol kół mnie jakies 5dni temu przez 2 dni jak na okres, czyzby owu sie przesunela? Ja zwariuje:(

Z prowadzeniem ciąży jak sie grubym tez wcale tak kolorowo nie jest. Juz nie mowiac o cc, ktore jest jeszcze wiekszeto ryzyka W szpitalu tez sa niewybredne komentarze.
Jednak jak sie wie, ze jest sie grubym to nie ma sie co oburzac, ze mowia o schudnieciu. Duza nadwaga na nic nie jest dobra, przy zachodzeniu w ciaze pewnie tez nie. Juz nie mowiac jak ciezko jest w ciąży. Ale nie moze byc tak, ze nie szuka sie innej przyczyny.
Chociaz znam wiele osob, które po schudnieciu zaraz zaszly w ciaze.
Ja wiedzialam, ze musze a dzialalo na odwrot, caly czas plus .
Wiec nie wiem czy kiedys wygram z waga. Chyba jak pojde na zmniejszenie zoladka....
Ja wiem że moja waga nie jest idealna. Moja mama z otyłością 120kg urodziła 6 dzieci naturalnie A moja siostra z dużą nadwagą teraz będzie miała 3cc i nie ma problemu. Ale to nie jest przeciwskazanie do ciąży. I nie wierzę że nie widziałaś w swoim miejscu zamieszkania i okolicach osób grubych lub otyłych z dziećmi lub w ciąży. Ja mam co 2 kobietę w rodzinie z otyłością z nadwagą i jakoś dzieci mają rodzą zdrowe i duże dzieci. Więc proszę mi takich rzeczy nie mówić bo to jest kompletna bzdura. Ja z taką waga byłam już w ciąży i nikt mi nie w mówi że nie idzie przez wagę zajść w ciążę. Jak się ma otyłość lub nadwagę to się robi USG dopochwowe. Bo to USG u takich osób się bardziej sprawdza. Moja mama była otyla i gin w Pl jej wykrył ciążę 4-5 tygodniowa przez usg które robi mi przez powłoki brzuszne. Gdybym nie miała takich ludzi takich przypadków w rodzinie to bym nie mówiła ale mam. BMI jest zalecane do zajścia w ciążę poniżej 35-30 raczej nie u każdego jest to możliwe. I co takie osoby jak ja i inne z nadwagą lub z otyłością nie mogą mieć dzieci ?

Dzien dobry dziewczynki :*
Musze was nadrobic przez te 2dni ;) ale pracuje teraz to wstaje wcześnie same widzicie i wracam po 12h ok 19 do domu ugotowac, wykąpać sie i juz 21 i padam na twarz :/
Wiecie mam pytanko, czy w każdej ciazy jest inaczej? Bo niby mam 9dni do @ i zawsze przed bola mnie piersi teraz tez... ale czy mogą to tez byc objawy ciazy? Ze nawet tydz po dniach plodych udalo sie? Czesto biegam siku i od wczoraj wieczora te tkliwe piersi. Niby kazda ciąża jest w inna w 1 bolaly mnie tydz po spodziewanej @, a teraz tydz przed i mam zle przeczucia ze sie nie udalo ;( bol kół mnie jakies 5dni temu przez 2 dni jak na okres, czyzby owu sie przesunela? Ja zwariuje:(
Cześć kochana. Jeśli chodzi o objawy to mogą być takie same jak na okres i takie same jak na ciążę. Wiem że Cię ta informacja nie satysfakcjonuje ale musisz czekać do miesiączki i jeśli jej nie będzie zrób test ciążowy lub betę. Beta jest pewniejsza bo hormon ciążowy pojawia się w pierwszej kolejności w krwi.

Ja mam dzisiaj 28dc i tak naprawdę nie wiem kiedy okres dostanę więc muszę czekać minimum do 40dc i jeśli nadal okresu nie będzie będę robiła test ciążowy. Bo wcześniej nie ma sensu u mnie testowania.

Cześć kochana. Jeśli chodzi o objawy to mogą być takie same jak na okres i takie same jak na ciążę. Wiem że Cię ta informacja nie satysfakcjonuje ale musisz czekać do miesiączki i jeśli jej nie będzie zrób test ciążowy lub betę. Beta jest pewniejsza bo hormon ciążowy pojawia się w pierwszej kolejności w krwi.

Ja mam dzisiaj 28dc i tak naprawdę nie wiem kiedy okres dostanę więc muszę czekać minimum do 40dc i jeśli nadal okresu nie będzie będę robiła test ciążowy. Bo wcześniej nie ma sensu u mnie testowania.
Dziękuję za odpowiedz, ale dziwne ze niby 9dni do okresu i takie coś... chyba sie nie nastawiam;( ... no coz bede czekac

Dziękuję za odpowiedz, ale dziwne ze niby 9dni do okresu i takie coś... chyba sie nie nastawiam;( ... no coz bede czekac
U Ciebie się coś dzieje. U mnie mimo że mam 28dc i nic mi nie dolega. Żadnych objawów. Ale u mnie to ani nie ma objawów okoloowulacyjnych ani owulacyjnych A co dopiero mówić o jakiś objawach przed terminem @ Ja nawet w czasie miesiączki nie czuje żadnych boli nic. Więc pozostało nam czekać. Ja mam nadzieję że się udało ale znajac szczęście znowu się rozczaruje.

reklama
Hej! U mnie 6/7 dpo, za lekko ponad tydzień się okaże czy coś z tego będzie. ;)
Screenshot_2019-05-25-10-12-32-692_pl.ovufriend.app.png

Do góry