L
Lad
Gość
O super! To życzę powodzenia kochana i żeby szybko się udało!Nareszcie się doczekałam, wracamy do starań (nawet nie wiem kiedy ten rok czekania zleciał) ... dziś 1dc i 1 cs cieszę się jak głupia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O super! To życzę powodzenia kochana i żeby szybko się udało!Nareszcie się doczekałam, wracamy do starań (nawet nie wiem kiedy ten rok czekania zleciał) ... dziś 1dc i 1 cs cieszę się jak głupia
Trzymam kciuki kochana. Kiedy masz w planach testowanie?Hej! U mnie 6/7 dpo, za lekko ponad tydzień się okaże czy coś z tego będzie.
Zobacz załącznik 977282
2-3 czerwca.Trzymam kciuki kochana. Kiedy masz w planach testowanie?
Ja wiem że moja waga nie jest idealna. Moja mama z otyłością 120kg urodziła 6 dzieci naturalnie A moja siostra z dużą nadwagą teraz będzie miała 3cc i nie ma problemu. Ale to nie jest przeciwskazanie do ciąży. I nie wierzę że nie widziałaś w swoim miejscu zamieszkania i okolicach osób grubych lub otyłych z dziećmi lub w ciąży. Ja mam co 2 kobietę w rodzinie z otyłością z nadwagą i jakoś dzieci mają rodzą zdrowe i duże dzieci. Więc proszę mi takich rzeczy nie mówić bo to jest kompletna bzdura. Ja z taką waga byłam już w ciąży i nikt mi nie w mówi że nie idzie przez wagę zajść w ciążę. Jak się ma otyłość lub nadwagę to się robi USG dopochwowe. Bo to USG u takich osób się bardziej sprawdza. Moja mama była otyla i gin w Pl jej wykrył ciążę 4-5 tygodniowa przez usg które robi mi przez powłoki brzuszne. Gdybym nie miała takich ludzi takich przypadków w rodzinie to bym nie mówiła ale mam. BMI jest zalecane do zajścia w ciążę poniżej 35-30 raczej nie u każdego jest to możliwe. I co takie osoby jak ja i inne z nadwagą lub z otyłością nie mogą mieć dzieci ?
Właśnie kochana ja też mam 25lat. Jeżeli chodzi o hormony to mam super jedynie co to prawdopodobnie mam cukrzyce na którą nie dostałam ani insuliny ani tabletek. Lekarz powiedział że mały ruch ( Z powodu mojej choroby padaczki) i dieta wystarczy. Non stop tylam 500g tygodniowo A teraz z dieta coś tam schudłam i waga stoi w miejscu. Po prostu dieta utrzymałam wagę która już nie rośnie. Mój gin to stary buc. Zapisałam się w DE do polskiego gin i zobaczymy co on mi powie. Będzie trzeba to wymusze na nim jakoś te tabletki na cukier tylko czekam aż mi lekarz przysle poczta wyniki. A z hormonów muszę obniżyć TSH bo mam 2.1 A muszę obniżyć do 1.0-1.5 do zajścia w ciążę.U niektorych to moze by powod. To jest jak ze wszystkim jeden z endometrioza zajdzie w ciaze, a drugi nie. Nie powiesz mi chyba, ze otylosc nie powoduje rozchwiania gospodarki hornonalnej... Wiele kobiet liczy na to, ze bedzie tabletka która wszytko wyreguluje i super, to tez ma wplyw na organizm, a czasem wlasnie wystarczy schudnac. Jednak tak jak napisałam wczesniej, trzeba szukac innych przyczyn nie tylko zwalac na otylosc. Jednak zalecenia schudniecia wcale mnie nie dziwili z waga trzycyfrowa.... Ja mam 25 lat, a juz bola mnie stawy, kregoslup, mam nadcisnienie. Ciaze tez znioslam ciezko, cale szczescie nic w niej nie przytylam, nie wyobrazam sobie jeszcze np +20. Za to cesarka nie byla taka zla.
Lekarze mowia o schudnieciu, bo to pierwszy krok do leczenia wszystkiego. Jednak w tym czasie powinny byc przeprowadzane tez inne badania, a nie czekanie na cud, ze ktos za miesiac przyjdzie polowe chudszy.
O super! To życzę powodzenia kochana i żeby szybko się udało!
Nie ma opcji aby ktoś bez pomocy schudnąl. Mój gin powiedział że powinnam jeść 3 razy dziennie tylko i do tego nie jest potrzebny żaden dietetyk tylko polecił mi książkę która jest wydana również w języku polskim i tam są różne sposoby na zejście z wagi.
Kochana chyba jak już jesteś na diecie i chudniesz to nie można wrócić do starych nawyków. Najpierw dietetyk powinien ułożyć dietę na odchudzanie A później jak już schudniesz tyle ile chcesz to wtedy dietetyków i trzeba powiedzieć że rezugnujesz z diety na odchudzanie ale ma ci ułożyć dietę na utrzymanie wagi. Już nie można wrócić do starych nawyków ponieważ to się wiąże z efektem jo-jo chudniesz 20kg A przytyć można nawet jeszcze raz tyle. Ja już nie wrócę do normalnego jedzenia. A mogę wiedzieć z jaka waga się borykasz? W razie wu pisz na priv jak nie chcesz na ogólnym pisać takich informacji.Chodzilam do dietetyka i schudlam 20kg. Pozniej przestalam i przytylam od nowa. To jest dluga walka, nie da sie schudnąć i wrocic do swoich nawykow. Niestety
Trzymam kciuki kochana [emoji3531][emoji3531][emoji3531]Hej! U mnie 6/7 dpo, za lekko ponad tydzień się okaże czy coś z tego będzie.
Zobacz załącznik 977282