reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja wiem że moja waga nie jest idealna. Moja mama z otyłością 120kg urodziła 6 dzieci naturalnie A moja siostra z dużą nadwagą teraz będzie miała 3cc i nie ma problemu. Ale to nie jest przeciwskazanie do ciąży. I nie wierzę że nie widziałaś w swoim miejscu zamieszkania i okolicach osób grubych lub otyłych z dziećmi lub w ciąży. Ja mam co 2 kobietę w rodzinie z otyłością z nadwagą i jakoś dzieci mają rodzą zdrowe i duże dzieci. Więc proszę mi takich rzeczy nie mówić bo to jest kompletna bzdura. Ja z taką waga byłam już w ciąży i nikt mi nie w mówi że nie idzie przez wagę zajść w ciążę. Jak się ma otyłość lub nadwagę to się robi USG dopochwowe. Bo to USG u takich osób się bardziej sprawdza. Moja mama była otyla i gin w Pl jej wykrył ciążę 4-5 tygodniowa przez usg które robi mi przez powłoki brzuszne. Gdybym nie miała takich ludzi takich przypadków w rodzinie to bym nie mówiła ale mam. BMI jest zalecane do zajścia w ciążę poniżej 35-30 raczej nie u każdego jest to możliwe. I co takie osoby jak ja i inne z nadwagą lub z otyłością nie mogą mieć dzieci ?

U niektorych to moze by powod. To jest jak ze wszystkim jeden z endometrioza zajdzie w ciaze, a drugi nie. Nie powiesz mi chyba, ze otylosc nie powoduje rozchwiania gospodarki hornonalnej... Wiele kobiet liczy na to, ze bedzie tabletka która wszytko wyreguluje i super, to tez ma wplyw na organizm, a czasem wlasnie wystarczy schudnac. Jednak tak jak napisałam wczesniej, trzeba szukac innych przyczyn nie tylko zwalac na otylosc. Jednak zalecenia schudniecia wcale mnie nie dziwili z waga trzycyfrowa.... Ja mam 25 lat, a juz bola mnie stawy, kregoslup, mam nadcisnienie. Ciaze tez znioslam ciezko, cale szczescie nic w niej nie przytylam, nie wyobrazam sobie jeszcze np +20. Za to cesarka nie byla taka zla.
Lekarze mowia o schudnieciu, bo to pierwszy krok do leczenia wszystkiego. Jednak w tym czasie powinny byc przeprowadzane tez inne badania, a nie czekanie na cud, ze ktos za miesiac przyjdzie polowe chudszy.

U niektorych to moze by powod. To jest jak ze wszystkim jeden z endometrioza zajdzie w ciaze, a drugi nie. Nie powiesz mi chyba, ze otylosc nie powoduje rozchwiania gospodarki hornonalnej... Wiele kobiet liczy na to, ze bedzie tabletka która wszytko wyreguluje i super, to tez ma wplyw na organizm, a czasem wlasnie wystarczy schudnac. Jednak tak jak napisałam wczesniej, trzeba szukac innych przyczyn nie tylko zwalac na otylosc. Jednak zalecenia schudniecia wcale mnie nie dziwili z waga trzycyfrowa.... Ja mam 25 lat, a juz bola mnie stawy, kregoslup, mam nadcisnienie. Ciaze tez znioslam ciezko, cale szczescie nic w niej nie przytylam, nie wyobrazam sobie jeszcze np +20. Za to cesarka nie byla taka zla.
Lekarze mowia o schudnieciu, bo to pierwszy krok do leczenia wszystkiego. Jednak w tym czasie powinny byc przeprowadzane tez inne badania, a nie czekanie na cud, ze ktos za miesiac przyjdzie polowe chudszy.
Właśnie kochana ja też mam 25lat. Jeżeli chodzi o hormony to mam super jedynie co to prawdopodobnie mam cukrzyce na którą nie dostałam ani insuliny ani tabletek. Lekarz powiedział że mały ruch ( Z powodu mojej choroby padaczki) i dieta wystarczy. Non stop tylam 500g tygodniowo A teraz z dieta coś tam schudłam i waga stoi w miejscu. Po prostu dieta utrzymałam wagę która już nie rośnie. Mój gin to stary buc. Zapisałam się w DE do polskiego gin i zobaczymy co on mi powie. Będzie trzeba to wymusze na nim jakoś te tabletki na cukier tylko czekam aż mi lekarz przysle poczta wyniki. A z hormonów muszę obniżyć TSH bo mam 2.1 A muszę obniżyć do 1.0-1.5 do zajścia w ciążę.

Ja mam problem z zajściem z wagi i to spory. Trzymam dietę ruszam się na tyle aby ataki padaczki nie wróciły ale jak dostanę tabletki na cukry i zamówię sobie w aptece shejki dietetyczne o różnych smakach i będę nimi zastępować 2 posiłki dziennie. Do tego pije jeszcze shejki warzywne jem mało owoców jestem na diecie bez chlebowej pije wodę mineralną i zielona herbate 3-4 kubki dziennie.

Nie ma opcji aby ktoś bez pomocy schudnąl. Mój gin powiedział że powinnam jeść 3 razy dziennie tylko i do tego nie jest potrzebny żaden dietetyk tylko polecił mi książkę która jest wydana również w języku polskim i tam są różne sposoby na zejście z wagi.

O super! To życzę powodzenia kochana i żeby szybko się udało! :)

Dzięki Gosiu :* ... mam wrażenie że od maja tamtego roku kiedy chcieliśmy startowac ale jak na złość wszystko się komplikowalo i stawalo nam na drodze, teraz jakos czuje ze w końcu wszystko zrobilo sie bardziej stabilne (mieszkamy w końcu sami, tym razem oboje mamy prace z umowa), jakoś tak wszystko zaczyna coraz bardziej nam sprzyjać, wiec mam nadzieję ze to po prosty w koncu dobry czas dla nas i szybko się uda :)

Trzymam tez caly czas za Ciebie kciuki w szczególności ;) :* i za pozostale dziewczyny również

Nie ma opcji aby ktoś bez pomocy schudnąl. Mój gin powiedział że powinnam jeść 3 razy dziennie tylko i do tego nie jest potrzebny żaden dietetyk tylko polecił mi książkę która jest wydana również w języku polskim i tam są różne sposoby na zejście z wagi.

Chodzilam do dietetyka i schudlam 20kg. Pozniej przestalam i przytylam od nowa. To jest dluga walka, nie da sie schudnąć i wrocic do swoich nawykow. Niestety

Chodzilam do dietetyka i schudlam 20kg. Pozniej przestalam i przytylam od nowa. To jest dluga walka, nie da sie schudnąć i wrocic do swoich nawykow. Niestety
Kochana chyba jak już jesteś na diecie i chudniesz to nie można wrócić do starych nawyków. Najpierw dietetyk powinien ułożyć dietę na odchudzanie A później jak już schudniesz tyle ile chcesz to wtedy dietetyków i trzeba powiedzieć że rezugnujesz z diety na odchudzanie ale ma ci ułożyć dietę na utrzymanie wagi. Już nie można wrócić do starych nawyków ponieważ to się wiąże z efektem jo-jo chudniesz 20kg A przytyć można nawet jeszcze raz tyle. Ja już nie wrócę do normalnego jedzenia. A mogę wiedzieć z jaka waga się borykasz? W razie wu pisz na priv jak nie chcesz na ogólnym pisać takich informacji.

reklama
Do góry