reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
I będę do każdemu lekarzowi wklepywac do głowy. Bo jak idzie troszkę większa kobieta do gin z problemem zajścia w ciążę to karza się odchudzać ale jak kobieta zajdzie w ciążę z nadwagą lub otyłością bez żadnych problemów to już nic gin nie powie i prowadzi ciążę bez marudzenia że trza było odchudzać się przed ciaza i takie tam.

Z prowadzeniem ciąży jak sie grubym tez wcale tak kolorowo nie jest. Juz nie mowiac o cc, ktore jest jeszcze wiekszeto ryzyka W szpitalu tez sa niewybredne komentarze.
Jednak jak sie wie, ze jest sie grubym to nie ma sie co oburzac, ze mowia o schudnieciu. Duza nadwaga na nic nie jest dobra, przy zachodzeniu w ciaze pewnie tez nie. Juz nie mowiac jak ciezko jest w ciąży. Ale nie moze byc tak, ze nie szuka sie innej przyczyny.
Chociaz znam wiele osob, które po schudnieciu zaraz zaszly w ciaze.
Ja wiedzialam, ze musze a dzialalo na odwrot, caly czas plus .
Wiec nie wiem czy kiedys wygram z waga. Chyba jak pojde na zmniejszenie zoladka....

Dzien dobry dziewczynki :*
Musze was nadrobic przez te 2dni ;) ale pracuje teraz to wstaje wcześnie same widzicie i wracam po 12h ok 19 do domu ugotowac, wykąpać sie i juz 21 i padam na twarz :/
Wiecie mam pytanko, czy w każdej ciazy jest inaczej? Bo niby mam 9dni do @ i zawsze przed bola mnie piersi teraz tez... ale czy mogą to tez byc objawy ciazy? Ze nawet tydz po dniach plodych udalo sie? Czesto biegam siku i od wczoraj wieczora te tkliwe piersi. Niby kazda ciąża jest w inna w 1 bolaly mnie tydz po spodziewanej @, a teraz tydz przed i mam zle przeczucia ze sie nie udalo ;( bol kół mnie jakies 5dni temu przez 2 dni jak na okres, czyzby owu sie przesunela? Ja zwariuje:(

Z prowadzeniem ciąży jak sie grubym tez wcale tak kolorowo nie jest. Juz nie mowiac o cc, ktore jest jeszcze wiekszeto ryzyka W szpitalu tez sa niewybredne komentarze.
Jednak jak sie wie, ze jest sie grubym to nie ma sie co oburzac, ze mowia o schudnieciu. Duza nadwaga na nic nie jest dobra, przy zachodzeniu w ciaze pewnie tez nie. Juz nie mowiac jak ciezko jest w ciąży. Ale nie moze byc tak, ze nie szuka sie innej przyczyny.
Chociaz znam wiele osob, które po schudnieciu zaraz zaszly w ciaze.
Ja wiedzialam, ze musze a dzialalo na odwrot, caly czas plus .
Wiec nie wiem czy kiedys wygram z waga. Chyba jak pojde na zmniejszenie zoladka....
Ja wiem że moja waga nie jest idealna. Moja mama z otyłością 120kg urodziła 6 dzieci naturalnie A moja siostra z dużą nadwagą teraz będzie miała 3cc i nie ma problemu. Ale to nie jest przeciwskazanie do ciąży. I nie wierzę że nie widziałaś w swoim miejscu zamieszkania i okolicach osób grubych lub otyłych z dziećmi lub w ciąży. Ja mam co 2 kobietę w rodzinie z otyłością z nadwagą i jakoś dzieci mają rodzą zdrowe i duże dzieci. Więc proszę mi takich rzeczy nie mówić bo to jest kompletna bzdura. Ja z taką waga byłam już w ciąży i nikt mi nie w mówi że nie idzie przez wagę zajść w ciążę. Jak się ma otyłość lub nadwagę to się robi USG dopochwowe. Bo to USG u takich osób się bardziej sprawdza. Moja mama była otyla i gin w Pl jej wykrył ciążę 4-5 tygodniowa przez usg które robi mi przez powłoki brzuszne. Gdybym nie miała takich ludzi takich przypadków w rodzinie to bym nie mówiła ale mam. BMI jest zalecane do zajścia w ciążę poniżej 35-30 raczej nie u każdego jest to możliwe. I co takie osoby jak ja i inne z nadwagą lub z otyłością nie mogą mieć dzieci ?

Dzien dobry dziewczynki :*
Musze was nadrobic przez te 2dni ;) ale pracuje teraz to wstaje wcześnie same widzicie i wracam po 12h ok 19 do domu ugotowac, wykąpać sie i juz 21 i padam na twarz :/
Wiecie mam pytanko, czy w każdej ciazy jest inaczej? Bo niby mam 9dni do @ i zawsze przed bola mnie piersi teraz tez... ale czy mogą to tez byc objawy ciazy? Ze nawet tydz po dniach plodych udalo sie? Czesto biegam siku i od wczoraj wieczora te tkliwe piersi. Niby kazda ciąża jest w inna w 1 bolaly mnie tydz po spodziewanej @, a teraz tydz przed i mam zle przeczucia ze sie nie udalo ;( bol kół mnie jakies 5dni temu przez 2 dni jak na okres, czyzby owu sie przesunela? Ja zwariuje:(
Cześć kochana. Jeśli chodzi o objawy to mogą być takie same jak na okres i takie same jak na ciążę. Wiem że Cię ta informacja nie satysfakcjonuje ale musisz czekać do miesiączki i jeśli jej nie będzie zrób test ciążowy lub betę. Beta jest pewniejsza bo hormon ciążowy pojawia się w pierwszej kolejności w krwi.

Ja mam dzisiaj 28dc i tak naprawdę nie wiem kiedy okres dostanę więc muszę czekać minimum do 40dc i jeśli nadal okresu nie będzie będę robiła test ciążowy. Bo wcześniej nie ma sensu u mnie testowania.

Cześć kochana. Jeśli chodzi o objawy to mogą być takie same jak na okres i takie same jak na ciążę. Wiem że Cię ta informacja nie satysfakcjonuje ale musisz czekać do miesiączki i jeśli jej nie będzie zrób test ciążowy lub betę. Beta jest pewniejsza bo hormon ciążowy pojawia się w pierwszej kolejności w krwi.

Ja mam dzisiaj 28dc i tak naprawdę nie wiem kiedy okres dostanę więc muszę czekać minimum do 40dc i jeśli nadal okresu nie będzie będę robiła test ciążowy. Bo wcześniej nie ma sensu u mnie testowania.
Dziękuję za odpowiedz, ale dziwne ze niby 9dni do okresu i takie coś... chyba sie nie nastawiam;( ... no coz bede czekac

Dziękuję za odpowiedz, ale dziwne ze niby 9dni do okresu i takie coś... chyba sie nie nastawiam;( ... no coz bede czekac
U Ciebie się coś dzieje. U mnie mimo że mam 28dc i nic mi nie dolega. Żadnych objawów. Ale u mnie to ani nie ma objawów okoloowulacyjnych ani owulacyjnych A co dopiero mówić o jakiś objawach przed terminem @ Ja nawet w czasie miesiączki nie czuje żadnych boli nic. Więc pozostało nam czekać. Ja mam nadzieję że się udało ale znajac szczęście znowu się rozczaruje.

reklama
Hej! U mnie 6/7 dpo, za lekko ponad tydzień się okaże czy coś z tego będzie. ;)
Screenshot_2019-05-25-10-12-32-692_pl.ovufriend.app.png

Do góry