reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Kiedyś brałam duphaston właśnie na wywoływanie okresu.. Z tego co pamiętam 2x1 od 16-26dc i przeważnie na 2-3 po odstawieniu pojawiało się krwawienie... Po tych trzech cyklach na dupku wszystko mi wariowalo, miałam jakieś dziwne krwawienia w środku tych cykli
... Zmieniłam lekarza na takiego który kazał uzbroić się w cierpliwość, poczekać do naturalnego okresu,.dostałam.go po 60 dniach, zaczęłam brać cło, owulacja była i @ w terminie. Następny cykl bez CLO bo nie miałam możliwości monitoringu to nie ryzykowalismy i owulacja wystąpiła naturalnie (usg w 15dc widoczna przebyta owulacja)
Co Prawda w ciąży jeszcze nie jestem ale clo "obudził" chyba moje jajniki, i cieszę się udało się to bez duphastonu bo mimo wszystko to jednak mechaniczne wywoływanie okresu (ingerencja leku) a non stop od roku czyli od momentu odstawienia antykoncepcji miałam cykle nawet po 90 dni... W każdym razie cieszę się że daliśmy mojemu organizmowi w miarę naturalnie działać wspomagając go tylko clo, bo odpukac ma razie działa, a pamiętam że jeszcze się zloscilam na lekarza że nie pozwalał mi brać duphastonu :-)
No ja w poprzednim cyklu dostałam @ na drugi dzień po odstawieniu, a dziś jest 8 dzień po odstawieniu i nic się nie zanosi. Miałam dzisiaj iść do lekarza, ale tak mnie grypsko rozwalilo, że czuję każdy milimetr mojego ciala :( przepisał mi dupka na wywołanie @ żebym od nowego cyklu mogła zacząć brać clo, ale na razie na nowy cykl się nie zanosi. Jak trochę wydobrzeje, a okresu nadal nie dostanę to w następnym tygodniu idę do niego.

reklama
Niestety też się kompletnie nie znam :( może jeśli masz wątpliwości dopytaj lekarza
Teraz przejrzałam z dwie stronki w necie na ten temat z czystej ciekawości ale niczego konkretnego oprócz tego, że brany przed owu może ją hamować się nie doczytałam.
Właśnie co do tej owulacji to różnie piszą. Ze niby jak się bierze najslabsza dawkę to może wcale nie hamować, ale nie nakrecam się i nie będę wróżyć z fusów. Dziś miałam iść do lekarza, ale g
Niestety też się kompletnie nie znam :( może jeśli masz wątpliwości dopytaj lekarza
Teraz przejrzałam z dwie stronki w necie na ten temat z czystej ciekawości ale niczego konkretnego oprócz tego, że brany przed owu może ją hamować się nie doczytałam.
@Betii35 dzisiaj miałam iść do niego, ale mnie grypa kompletnie rozłożyła :( jak w następnym tygodniu nie dostanę okresu, a lepiej się poczuje, to na pewno pójdę do niego

Właśnie co do tej owulacji to różnie piszą. Ze niby jak się bierze najslabsza dawkę to może wcale nie hamować, ale nie nakrecam się i nie będę wróżyć z fusów. Dziś miałam iść do lekarza, ale g

@Betii35 dzisiaj miałam iść do niego, ale mnie grypa kompletnie rozłożyła :( jak w następnym tygodniu nie dostanę okresu, a lepiej się poczuje, to na pewno pójdę do niego
Mnie też rozkłada jakieś paskudztwo :(

Ojj, to też się kuruj, żeby Cię bardziej nie rozłożyło. U mnie połowa wspolpracowników i podopiecznych jest chora. Trzymałam się dzielnie, aż do wczoraj popołudnia... Jakieś dziadostwo krąży w powietrzu. Duża część osób choruje też na jelitowki :crazy:
Ja się obudziłam wczoraj połamana, dziś wcale mi nie lepiej. Siedzę pod kocem z herbatą z cytryną i sokiem. I jak tu ma się udać cokolwiek?

Ja się obudziłam wczoraj połamana, dziś wcale mi nie lepiej. Siedzę pod kocem z herbatą z cytryną i sokiem. I jak tu ma się udać cokolwiek?
Ja w nocy się budzilam z dreszczami. Okropne uczucie :( a i właśnie, jak przebudzily mnie dreszcze to później zaczęło mnie boleć w prawym boku, jakby jajnik... Tak z 30 min to czułam. Dlatego chciałam isc dzisiaj do gina, ale nie wygramolilam się z łóżka. Mam nadzieję, że w poniedziałek będę czuła się lepiej i wtedy pójdę.

Ja w nocy się budzilam z dreszczami. Okropne uczucie :( a i właśnie, jak przebudzily mnie dreszcze to później zaczęło mnie boleć w prawym boku, jakby jajnik... Tak z 30 min to czułam. Dlatego chciałam isc dzisiaj do gina, ale nie wygramolilam się z łóżka. Mam nadzieję, że w poniedziałek będę czuła się lepiej i wtedy pójdę.
To trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :)

reklama
Do góry