reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Maliina dziękuję. Choć coraz bardziej myślę, że mamy problem jakiś. Bo 2 dzieci jest a trzecie tak z oporem idzie. Ja za nim zaczęłam starania robiłam badania: hormony, cytologia, toxo, różyczka tsh, itp. I lekarz stwierdził, że jak najbardziej mogę mieć jeszcze dzieci. Następna wizyta jak zobaczę pozytywny test. A tu od czerwca minelo już tyle i nie wyszło.A że ja już ten czas najlepszy mam dawno za sobą to też nie chce się starać w nieskończoność.

Nie mniej dziękuję i zycze Ci zdrowia Tobie i maleństwu w brzuszku.
W końcu sie uda zobaczysz, a jesli nie chcesz czekać dluzej na te || a badania masz w porządku to moze wyslij swojego meza na badanie ? A sama pomysl nad monitoringiem ?
Trzymam kciuki [emoji110][emoji110]

Staralam sie 13cykli wiec wiem jak to sie ciagnie i boli za kazdym razem [emoji53]

A tak w ogole widzialyscie watek w potrzebuje porady gdzie jakas wredna laska tak mi wczoraj ciśnienie podniosla twierdzac ze kobiety rodzace po 30rz to juz starsze panie ? [emoji19]

reklama
Jeszcze cos mnie dzis brzuch pobolewa, tak jak skurcze przy okresie i takie klucie od srodka jakby szpilki [emoji53] staram sie odpoczywac do poniedzialku wtedy mam wizytę i zobaczymy co gin powie

Jeszcze cos mnie dzis brzuch pobolewa, tak jak skurcze przy okresie i takie klucie od srodka jakby szpilki [emoji53] staram sie odpoczywac do poniedzialku wtedy mam wizytę i zobaczymy co gin powie
A który masz Tc? Pamiętam, że ja tak miałam w czasie kiedy powinna wystąpić teoretyczna @.

O to ja się do grobu szykuje według tej dziewczyny. Mam jeszcze 35 lat... A za chwile 36.Nie czuje się staro.

Dziewczynki ile dni po zabiegu czekaliście na okres? Dzisiaj 32dc i ani wody ani słuchu. 2lata temu czekałam bite 6tyg na @. Cycki bolą, brzuch Ćmi od kilku dni a tu nic :( już zaczynam wariować i powoli wierzyć w niepokalane poczęcie i chęć lecenia po test ale to niemozliwe bo seks bez zabezpieczenia był dopiero ok 24dc więc niemożliwa jest ciąża. Jak tak dalej pójdzie to naprawdę starania rozpoczniemy po nowym roku :(
Ja miałam @ po 30 dniach od zabiegu, a tak mój cykl trwal 27-29 dni

A który masz Tc? Pamiętam, że ja tak miałam w czasie kiedy powinna wystąpić teoretyczna @.

O to ja się do grobu szykuje według tej dziewczyny. Mam jeszcze 35 lat... A za chwile 36.Nie czuje się staro.
14tc. Juz 3 raz w ciągu ostatnich dwoch tygodni tak mnie boli, wizyta u gin w poniedzialek wiec mam nadzieje ze mnie uspokoi. Poki co staram sie odpoczywac.

No wedlug tamtej pani takie osoby jak to ujęła urodzone przed czarnobylem sa za stare na rodzenie [emoji19] daj spokój wczoraj mialam takiego nerwa ze szkoda słów.
Ok sama jestem mloda bo mam 22lata i prawie 5latka w domu i drugie w drodze i zawsze mialam postanowione ze najpozniej do 24rz chce drugie urodzic i koniec ale jak czytalam te brednie i nazywanie kobiet 30-40letnich starszymi paniami to az mna trzeslo wrrr [emoji34]

14tc. Juz 3 raz w ciągu ostatnich dwoch tygodni tak mnie boli, wizyta u gin w poniedzialek wiec mam nadzieje ze mnie uspokoi. Poki co staram sie odpoczywac.

No wedlug tamtej pani takie osoby jak to ujęła urodzone przed czarnobylem sa za stare na rodzenie [emoji19] daj spokój wczoraj mialam takiego nerwa ze szkoda słów.
Ok sama jestem mloda bo mam 22lata i prawie 5latka w domu i drugie w drodze i zawsze mialam postanowione ze najpozniej do 24rz chce drugie urodzic i koniec ale jak czytalam te brednie i nazywanie kobiet 30-40letnich starszymi paniami to az mna trzeslo wrrr [emoji34]
Trzeba było odesłać panią na wątek "ciąża po 40". Zobaczylaby jak dziewczyny się starają o dzieci,jak się cieszą kiedy zajdą,jak kochają te swoje kruszynki.
I co to że mają po 40+ to już dyskwalifikuje je bycia upragnioną mamą. Każdą kobieta wie czego chce i podejmując decyzję o dziecku w późniejszym wieku na pewno na świadomość ze wszystkich + i -.
Zresztą to jest kwestią tak indywidualna ile ludzi na świecie ;)
Ale to samo jest w drugą stronę. Jak nastolatka rodzi dziecko to też jest dramat.
Mowieo tym bo dotknęłam jednego i drugiego osobiście. Zostałam mamą w wieku 19 lat a teraz jestem w 5tc mając 37.
I jestem najszczesliwsza na świecie.
To temat rzeka i nie wolno nikogo potępiać w tej kwestii.
Pozdrowienia dla Wszystkich mamusiów niezależnie od wieku;)

Ostatnia edycja:
Uff też właśnie dostałam @. Czyli ten pierwszy cykl trwał 32dc. Cieszę się jak głupia, tzn że na sylwestra będę mogła testować i moze ujrzę dwie kreseczki ;) i będzie szczęśliwe zakończenie roku heh
Trzymam kciuki!

A odnośnie tego wątku to jakiś troll. Według niej jestem już starszą panią chociaż urodziłam się po Czarnobylu ;)

W końcu sie uda zobaczysz, a jesli nie chcesz czekać dluzej na te || a badania masz w porządku to moze wyslij swojego meza na badanie ? A sama pomysl nad monitoringiem ?
Trzymam kciuki [emoji110][emoji110]

Staralam sie 13cykli wiec wiem jak to sie ciagnie i boli za kazdym razem [emoji53]

A tak w ogole widzialyscie watek w potrzebuje porady gdzie jakas wredna laska tak mi wczoraj ciśnienie podniosla twierdzac ze kobiety rodzace po 30rz to juz starsze panie ? [emoji19]
Hehe pewnie ma z 15 lat i przyszła po hejtowac. Ja mam 30 ciekawe czy juz tez lapie sie na te starsza Panią? :)

reklama
@Maliina dziękuję. Choć coraz bardziej myślę, że mamy problem jakiś. Bo 2 dzieci jest a trzecie tak z oporem idzie. Ja za nim zaczęłam starania robiłam badania: hormony, cytologia, toxo, różyczka tsh, itp. I lekarz stwierdził, że jak najbardziej mogę mieć jeszcze dzieci. Następna wizyta jak zobaczę pozytywny test. A tu od czerwca minelo już tyle i nie wyszło.A że ja już ten czas najlepszy mam dawno za sobą to też nie chce się starać w nieskończoność.

Nie mniej dziękuję i zycze Ci zdrowia Tobie i maleństwu w brzuszku.
Czasem tak wlasnie jest ze wczesniej idzie idealnie latwo a w ktoryms momencie zaczyna sie jakas blokada. Być moze nie na darmo przyjmuje sie rok staran naturalnie bez ingerencji lekarzy. Mam nadzieje ze mimo wszystko po tym wypoczetym czasie pójdzie wam latwiej.

Do góry