reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Wiec najpierw sprawdź czy wszystko dobrze. Ale tu Cie zaskocze, bo u mnie wczesniej wiele razy i nic, a w lipcu tylko raz i jest :) tylko fakt mialam pewnosc, ze jest owulacja. Te ciaze biochemiczne to beta wychodzi i co jeszcze jak to sie objawia itp ?
Wychodzily mi testy z cieniami przed @, a @ dostawalan okolo 2dni pozniej niz powinnam... bety nie robilam ale zakladam ze tylko by potwierdziła moje przypuszczenia..
U mnie to raczej nie możliwe bo serio wiem ze do owu jeszcze kilka dni (o ile bedzie..) no i wątpię zeby po jednym razie sie moglo udać [emoji6]
Teraz to nie mysle o tym czy będą || bo wolalabym najpierw zbadac sie porzadnie żeby potem nic zlego w ewentualnej ciąży sie nie działo.. no bo jednak obfite krwawienie w środku cyklu to nic dobrego.

reklama
Ekspertki moje kochane!!! mam pytanie.
jestem juz zalamana bo historia sie powtarza za kazdym l4.
moja firma zatrudnia ponizej 21 pracownikow i ciagle uzeram sie zusem. kazde l4 po wykorzystaniu 33dni wyplaca zus.
13 lipca bylam na zwolnieniu do 21 i od 22 do 31. Moja firma twerdzi ze wyslala zwolnienia do ksiegowego bo biuro ksiegowe jest w Poznaniu. Dzwonilam do ksiegowego 1 sierpnia bo w Zus-ie nadal nie bylo moich dokumentow i ksiegowy potwierdzil ze nie wyplynelo do niego zadne zwolnienie lekarskie. dodam tylko ze w moim tel wszystkie rozmowy sa nagrywane. Zadzwonil ksiegowy 3 sierpnia ze zwolnienia doszly, wypisze co musi i wysyla.
Dzwonie do Zus-u nadal nic nie maja. Dzis uderzylam zas do ksiegowego ktory uwaga podal mi date wyslania zwolnien 25 lipca... ups się pan lekko wkopal bo wczesniej twierdzil ze 3 sierpnia je dopiero dostal. Dzwonie dzis do Zus i mowie znow jak sprawa wyglada ze niby 25 lipca byly wyslane.. z Poznania do Gorzowa Wlkp. poczta 3tyg nie idzie. Pan uprzejmie poinformowal ze nie maja zadnych dokumentow w formie papierowej ani elektronicznej. Firma wyplacila mi ynagrodzenie za czas przed zwolnieniem... minal miesiac i nadal nie mam kasy. Co ja moge zrobic? moge gdzies to zglosic? przeciez tak byc nie moze. ja mam obowiazek druk ZLA dostarczyc w ciagu 7 dni... pracodawca i ksiegowy nie sa ograniczeni czasowo ale maja zrobic to jak najszybciej.. w moim wypadku minal ponad miesiac.. czy to mozna uznac za termin jak najszybciej?

Panstwowa inspekcja pracy. Ponoć działają szybko i skutecznie. Ktoś widocznie ociąga się ze swoimi obowiązkami i nie traktuje pracowników poważnie.

Panstwowa inspekcja pracy. Ponoć działają szybko i skutecznie. Ktoś widocznie ociąga się ze swoimi obowiązkami i nie traktuje pracowników poważnie.
ale nie przesadzam? taki czas oczekiwania to juz chyba za duzo?
dostalam smieszna jałmużnę i teraz sobie radź człowieku dobrze że męża mam wyrozumiałego i mogę ssać z jego konta. ale wkurza mnie takie coś. az strach jak bede na l4 ciązowym ile będę czekać.

dostalam smieszna jałmużnę i teraz sobie radź człowieku dobrze że męża mam wyrozumiałego i mogę ssać z jego konta. ale wkurza mnie takie coś. az strach jak bede na l4 ciązowym ile będę czekać.

Walcz o swoje pieniądze. Nie ma co zwlekać z tym. Zawsze warto chociaż w PIP zasięgnąć info co robić.

U mnie też ciągnięcie w dole brzucha. Senne popołudnie. I uczucie, że mi mokro cały czas. Wszystko wystartowało dziś.

Wychodzily mi testy z cieniami przed @, a @ dostawalan okolo 2dni pozniej niz powinnam... bety nie robilam ale zakladam ze tylko by potwierdziła moje przypuszczenia..
U mnie to raczej nie możliwe bo serio wiem ze do owu jeszcze kilka dni (o ile bedzie..) no i wątpię zeby po jednym razie sie moglo udać [emoji6]
Teraz to nie mysle o tym czy będą || bo wolalabym najpierw zbadac sie porzadnie żeby potem nic zlego w ewentualnej ciąży sie nie działo.. no bo jednak obfite krwawienie w środku cyklu to nic dobrego.

Ja bardzo dlugo zmagam sie z przewleklym zapaleniem przydatkow. Nawraca, bol okropny. Nadzerke tez mam. No i plamienia sie zdarzaly rzadko Bylam u dwoch lekarzy i powiedzieli mi, ze wlasnie na te przydatki to pomagaja tabletki anty albo ciaza, a nadzerka sie wchłonie sama. Zastanawiam sie czy tak będzie, uwierzylam. Gorzej jest z tymi miesniakami. Mam nadzieje, ze u Ciebie nie bedzie nic powaznego.

No nie wiem, czy to długo bo ja nie byłam w takiej sytuacji. Ale masz nagrania, które dowodzą, że ktoś coś kręci. Inspektor pogrozi jednemu czy drugiemu karą, to przynajmniej przestaną sciemniać.

Ja teraz też nie wiem co robić...Chcę dostać pensję gdzie byłam na l4 na czas tzn jeszcze od pracodawcy, do poniedziałku mam zwolnienie i czas ciągłych zwolnień to 30 dni. Pani doktor powiedziała mi, że nie może mi za bardzo przedłużyć zwolnienia bez podkładki jakim byłby wynik badania, a na angiografie jestem zarejestrowana na grudzień na CITO, to i tak wcześnie bo bez Cito miałabym na lutego. I teraz tak, jak da mi zwolnienie dalej to wypłaca mi już ZUS ale może też cofnąć zasiłek. Do pracy nie wrócę choćbym chciała, bo po 1 kierownik nawet sam kazał już ciągnąć zwolnienie do końca umowy a po drugie teraz nie mam tam dojazdu... I czy jak nie będę miała l4 to czy mnie nie zwolni dyscyplinarnie jak nie przyjdę do pracy tych 10 ostatnich dni...

Ja bardzo dlugo zmagam sie z przewleklym zapaleniem przydatkow. Nawraca, bol okropny. Nadzerke tez mam. No i plamienia sie zdarzaly rzadko Bylam u dwoch lekarzy i powiedzieli mi, ze wlasnie na te przydatki to pomagaja tabletki anty albo ciaza, a nadzerka sie wchłonie sama. Zastanawiam sie czy tak będzie, uwierzylam. Gorzej jest z tymi miesniakami. Mam nadzieje, ze u Ciebie nie bedzie nic powaznego.
Ale ty mowisz o plamieniach a ja o dwudniowym obfitym krwawieniu zywo czerwona krwia w srodku cyklu...zobacze w poniedziałek co gin mi powie..

Ja przeszłam biochemiczną, jeśli robisz testy to test bedzie pozytywny, beta również, ale tak w terminie okresu przychodzi nie taki zwykły okres a bardzo silne krwawienie z mega bólami, beta powinna po tym spadać i testy również powinny robić się negatywne.

Dzieki za informacje. Wlasnie bylam ciekawa jak to sie konczy. A wiec organizm sam wraca do normy

reklama
Do góry