reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja też widzę. Choć nie jestem pewna czy wygląda mi to na kreskę testową czy na jakąś ryskę. Czekam na kolejne testy i zdjęcia! Czuję, że tym razem się udało! :)

Popieram, cieszę się, że na marcówkach skończyło się "betowanie", bo codziennie czytałam posty typu "Jezu, jezu, zaraz zejdę ze stresu".

@Jotka_Szczotka @Velvetka co tam u Was? Wołam do tablicy! :)
U mnie nadal nic. Robiłam HSG i prawy jajowód teoretycznie drożny, a z tej strony z brakiem jajowodu kikut niedrożny w 100% porobiły się zrosty. Jutro mam termin @. Przyjdzie jak z zegarkiem w ręku, bo już czuję to w kościach. A co u Ciebie? Rośniecie?

reklama
To zalezy. Jesli chodzi o starania i pietwszy trymestr ciąży, to obojetnie- moze byc femibion, chyba nawet jest tańszy.
Jesli chodzi o 2i3 trymestr to zdecydowanie polecam prenatal duo, bo ma wysoką dawke DHA 600mg, ktore są wazne dla prawidlowego rozwoju mózgu dziecka, a feminion 2 zaledwie 200mg.
Podsumowując-przy staraniach i w 1 trym obojetnie czy femibion czy prenatal, oba maja metylowany kwas foliowy.
W 2i3 trymestrze prebanatal lub inny z wysoką dawką DHA :)
Dziekuje Kochana za odp. ❤️

W tym cyklu zaczęłam mierzyć temp. Oczywiście nieregularnie co drugi trzeci dzień jak to ja. Tyle że widać że dzisiaj spadek, wczoraj bylo 37,2 dzisiaj już 36,8 więc dupa blada raczej będzie

A tymczasem...
witam Was dziewczyny w 1 dc:) nie wiem, ale jakos tak mnie to cieszy, ze dostałam ta pierwsza @ :) oby tylko było wszystko dobrze, zeby brzuch nie bolał i w miarę krwawienie nie było obfite to będzie dobrze ;)
Ciesze się, ze można zacząć starania, oby tylko teraz nie zwariować i tyle nie myśleć :/ po prostu starać się dla przyjemności i już :)
Czekam jeszcze na te wyniki z histopatologii, bo ostatnio dzwoniłam i jeszcze nie było a to już miesiąc od zabiegu minął...
dzisiaj do pracy na popołudnie, a ma być 37 stopni eeeh chyba tam umre:( jest strasznie goracooo...

Cześć dziewczyny zaczynam drugi swój cykl z ovitrelle. Pierwszy był dla mbie tragedia czemu się nie udało a teraz podałam sobie w pt zastrzyk i pełen luz. Już podchodzę do tego uda się to się uda nie to trudno. Staranka wciąż trwają od poniedziałku dostałam luteinę 2*1 ale zastanawiam się czy nie lepiej byłoby brać duphaston. Ale oczywiście nie można podważać zdania lekarza wiec nawet o to nie zapytałam. Tylko czytalam ze niektóre dziewczyny biorą przez kilka dni luteinę a później Duphaston. A ja luteinę mam brać do momentu gdyby pojawiła się miesiączka to mam przestać a jak nie to brać dalej. Ale już zluzowałam, inne nastawienie oby się udalo

reklama
IMG_6209.JPG

Najniższy test jest dzisiejszy.
Owulka będzie dziś wieczorem albo jutro !![emoji123]
Może to będzie ten cykl II [emoji64]

Załączniki

• IMG_6209.JPG
    IMG_6209.JPG
    287,2 KB · Wyświetleń: 231
Do góry