reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Wczoraj zrobilam wszystkie badania i od tego miesiąca zaczynamy starania w koncu . Badania wydaja sie w porzadku ale w pon ide do lekarza aby rzucil okiem. Do tej pory podczytywalam bo chodziła za mna mysl o kolejnym dziecku a teraz zaczynamy juz naprawde. Bardzo sie denerwuje tym faktem... mam juz córeczkę ktora urodzila soe z wada ukladu nerwowego i boje sie kolejnej ciazy. Z drugiej strony chcialabym aby miala rodzeństwo. Tak czy inaczej widam sie w 2 dc
Będę trzymała kciuki powodzenia, idziemy prawie łeb w łeb bo na dziś 3dc i pierwszy cykl po poronieniu.
I tym bardziej ze mało nie płaciłam za wizytę bo 180 zł, a za usg i cytologię to 260 :eek::szok: a u tamtej 150, a 200 z cytologia. No jest różnica. Ale powiedziałam sobie nie bede oszczędzać, bo bardzo pragne dziecka- ale ciężko jest trafić na super dobrego lekarza
Co za ceny, masakra. Jak prowadziłam pierwsza ciążę w Polsce 4,5 roku temu to placilam tylko za wizytę 120zl i 10zl za cytologie. Prenatalne w 12tc w cenie i ust ma każdej wizycie. Przerażające są obecne ceny.

Ja wyskakuje też urlopu w Polsce, w górach jedziemy na wesele potem do rodziców jadę z chłopcami. A testowanie wypadnie mi po weselu więc nie mogę się nakrecac [emoji6]

reklama
Ojej jakie ceny. W duzych miastach mieszkacie? Ja to w malenkiej mieścinie za wizyte z usg 100zl place, a wczorajsze samo usg 50zl. Ale u nas wszędzie takie ceny.. Nie wiem jak jest w wiekszych miastach w okolicy typu Zielona Góra czy Gorzów Wlkp.

Dziewczyny mam pytanie.
Lecę z córcią na urlop we wtorek 7.08... bedzie to jakos 7dpo. wiec moze byc to czas implantacji. Nurtuje mnie czy lot samolotem może przeszkodzic lub zaszkodzic zagniezdzaniu?

Ostatnia edycja:
Ojej jakie ceny. W duzych miastach mieszkacie? Ja to w malenkiej mieścinie za wizyte z usg 100zl place, a wczorajsze samo usg 50zl. Ale u nas wszędzie takie ceny.. Nie wiem jak jest w wiekszych miastach w okolicy typu Zielona Góra czy Gorzów Wlkp.

Dziewczyny mam pytanie.
Lecę z córcią na urlop we wtorek 7.08... bedzie to jakos 7dpo. wiec moze byc to czas implantacji. Nurtuje mnie czy lot samolotem może przeszkodzic lub zaszkodzic zagniezdzaniu?
Kraków wizyta + usg u tych lekarzy z najlepszymi opiniami na znany lekarz 250-300zł

Dzisiaj poszłam zapisać się do ginekologa endokrynologa na NFZ termin dopiero na połowę listopada... Zastanawiam się czy nie iść prywatnie.. Tylko nie wiem czy będzie mnie stać na wszystkie badania :(

Będę trzymała kciuki powodzenia, idziemy prawie łeb w łeb bo na dziś 3dc i pierwszy cykl po poronieniu.Co za ceny, masakra. Jak prowadziłam pierwsza ciążę w Polsce 4,5 roku temu to placilam tylko za wizytę 120zl i 10zl za cytologie. Prenatalne w 12tc w cenie i ust ma każdej wizycie. Przerażające są obecne ceny.

Ja wyskakuje też urlopu w Polsce, w górach jedziemy na wesele potem do rodziców jadę z chłopcami. A testowanie wypadnie mi po weselu więc nie mogę się nakrecac [emoji6]
Nooo masakra.
Ja czekam jeszcze na pierwsza @ bo chce już w koncu zacząć starania ❤️ I dołączę do Was ;)

Dziewczyny mam pytanie.
No ja w okolicach Zielonej Góry...
Mnie pierwsza wizyta przeraziła jak tam poszłam, nie powiem bo drogo...
ale co zrobic...

Dziewczyny, ledwo nadążam z czytaniem, nie wspomnę o odpisywaniu :)

Moj @ już się kończy, zaledwie 4 dzień :errr:
Ostatnio w ogóle są sporo skromniejsze i krótsze ale też kompletnie przestały boleć mnie cycki, więc widać jakieś zmiany hormonów :confused:
Cholera wie.. Zobaczymy jak będzie dalej

Ja mam dziś doła, mnóstwo pracy, nie nadążam. W domu mam upał, a czeka mnie mnóstwo sprzątania. Na dodatek tempka zamiast skoczyć dwa dni temu to wczoraj poszła minimalnie do góry, a dziś już spada, jednocześnie śluz zmienił się na typowo niepłodny. Dziwne to bo ja miałam cykle jak w zegarku...

reklama
Ja mam dziś doła, mnóstwo pracy, nie nadążam. W domu mam upał, a czeka mnie mnóstwo sprzątania. Na dodatek tempka zamiast skoczyć dwa dni temu to wczoraj poszła minimalnie do góry, a dziś już spada, jednocześnie śluz zmienił się na typowo niepłodny. Dziwne to bo ja miałam cykle jak w zegarku...

Może to wszystko przez te upały? Bo ciągle widzę że cykle coś dziwne, itp..

Do góry