reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Właśnie dziewczyny może głupie pytanie, ale z jaką częstotliwością w dni płodne się staracie ? Kilka z Was tu pisało że codziennie a nawet kilka razy dziennie, ja słyszałam, że najlepiej co 2-3 dni, bo jak za często to plemniki są słabe.

Powiem Ci Kochana, ze od jakiegoś czasu zle sypiam :( kręcę się w nocy a rano wstaje niewyspana :( czuje, ze to stres...
od jutra wracam do pracy i ta mysl mnie przeraża...
Najgorsze beda te wszystkie pytania od ludzi, (ale na szczęście chyba? prawdopodobnie mało kto wiedział, ze bylam w ciąży). Mam nadzieje, ze odezwa się do mnie z innej firmy, bo ten zakład w którym ja pracuje to masakra... znowu stres i nerwy... i te baby... zazdrosne, zawistne brr...
Bardzo bym chciała, zeby udało się w najbliższym czasie zajsc w ciąże i zeby juz było dobrze... ciekawe ile teraz mi to zajmie :/ oby nie rok :(
jeszcze te upały na hali pewnie z 50 stopni, a ja na popołudnie to już w ogóle przerąbane...
Jeśli tak bardzo stresuje cię ta praca i nie czujesz się na siłach to wiele dziewczyn korzysta z możliwości L4 od psychiatry takie zwolnienie możesz ciągnąć pół roku, ja do pracy wróciłam, ale po prostu chciałam iść do ludzi, jeśli ty czujesz odwrotnie i ma cię to niepotrzebnie stresować to masz możliwość pociągnąć zwolnienie

W pierwszej ciąży nie chodziłam to i w kolejnej nie zamierzam [emoji6] według mnie to tylko niepotrzebny stres [emoji6] za dużo sie naczytalam jak dziewczyny robily i sie stresowaly bo za maly wynik za maly przyrost itd [emoji6]
Jak beda dwie grube krechy i @ nie bedzie to dopiero po 2-3tygodniach pojde na wizytę [emoji6]
Z jednej strony racja z drugiej te które robią betę mają odrazu świadomość czy ciąża rozwija się prawidłowo, nie mówię tu już o ciągłym bieganiu bo tego też nie uważam, ale robisz żeby potwierdzić ciążę powtarzasz po 48 h jeśli jest przyrost prawidłowy to później już nie chodzisz i tyle ;) ja nie byłam na becie w pierwszej ciąży i może to był błąd bo może od początku coś było nie tak nie wiem, teraz nie będę myślała, ale w kolejnej ciąży raczej zrobię...

Dziewczyny, zastnawia mnie kwestia badań w ciąży typu morfologia, toksoplazmoza, hiv, grupa krwi itd. Jeżeli ciązę prowadzi lekarz prywatny to te wszystkie badania też trzeba robić prywatnie czy dostaje się skierowanie do przychodni?
Prywatnie niestety, ewentualnie jeśli masz lekarza rodzinnego w porządku da ci skierowanie na te podstawowe ale to tylko tyle

reklama
Do góry