powodzenia!Tak w ogóle witam się w 9dc. Chyba zaczynają się u mnie dni płodne. Trochę mamy stresów ostatnio i to sporych i czuję, że ten cykl nie będzie owocny. Ale będziemy próbować oczywiście.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
powodzenia!Tak w ogóle witam się w 9dc. Chyba zaczynają się u mnie dni płodne. Trochę mamy stresów ostatnio i to sporych i czuję, że ten cykl nie będzie owocny. Ale będziemy próbować oczywiście.
Tak w ogóle witam się w 9dc. Chyba zaczynają się u mnie dni płodne. Trochę mamy stresów ostatnio i to sporych i czuję, że ten cykl nie będzie owocny. Ale będziemy próbować oczywiście.
Może to śmieszne ale nie wiem o co chodzi metodą na króliczki.Trzymam kciuki by tym razem wyszło. Jaka metoda tym razem? Króliczki?
Ja miałam długo taka słaba a robiłam te same testy co Ty moim zdaniem można Ci po cichu uregulować !Robiłam dziś test pepino. Kreska słaba ale jest. 3 dni spóźnienia i nadal slaba? Nie powinna być mocniejsza?
Nie widziałam pytania. Z tego.co widze, to w ulotce jest napisane, że dawka.dobowa przekraczająca 200mg magnezu może powodować niedobory kw foliowego. Zalwcane dawkowanie magleku to 2 tabl na dobe, co daje trochę ponad 100mg magnezu. Czy lekarz kazał ci dawkować inaczej? Jeśli oprocz magnezu suplementujesz dodatkowo kwas foliowy, to tym bardziej nie masz sie czym martwić.
Ja teraz po kazdym zbliżeniu leze oparta dupa o sciane nogi w gorze cos jak świeca i tak z 5min hahaTrzymam kciuki by tym razem wyszło. Jaka metoda tym razem? Króliczki?
A o takie metody chodzi. Ja nie stosuje żadnej, chyba, że w sumie leżenie kilkanaście minut po stosunku to jest jakaś metoda.Ja teraz po kazdym zbliżeniu leze oparta dupa o sciane nogi w gorze cos jak świeca i tak z 5min haha
Dziewczyny, zastnawia mnie kwestia badań w ciąży typu morfologia, toksoplazmoza, hiv, grupa krwi itd. Jeżeli ciązę prowadzi lekarz prywatny to te wszystkie badania też trzeba robić prywatnie czy dostaje się skierowanie do przychodni?
Masz racje, wybacz ale ciąża wpływa także na mój mózg tym bardziej nie masz sie czym przejmować, bo w magleku jest zaledwie 5 mg wit b6 w jednej tabletce (a nie 500Ja tak czytam ten opis i wydaje mi się, że mowa jest jednak o 200 mg B6 a nie magnezu? No a w jednej tabletce jest 500 mg B6 jeśli dobrze rozumiem?
Cytat ze stronki DOZ.pl :
Długotrwałe systematyczne przyjmowanie witaminy B6 w dawce 50 mg/dobę może stać się przyczyną obwodowej neuropatii czuciowej, natomiast dawki dobowe przekraczające 200 mg na dobę mogą prowadzić do niedoboru kwasu foliowego, zaburzeń oddechowych oraz różnego rodzaju dermatoz.